Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Overblik: Total kollaps for Telia og Telenor: Hvordan kunne det gå så galt?

Overblik: Hvordan kunne Telia og Telenor regne så galt, at de er nødt til pludselig at skrinlægge mere end et års arbejde og alle de forkromede fremtidsplaner?

Det har vakt opsigt, at mægtige Telia og mægtige Telenor pludseligt har trukket alle planer om en kommende fusion af de pressede danske forretninger tilbage.

Selskaberne meddelte i begyndelsen af december i fjor, at de ville fusionere. Siden har sagen ligget hos EU's konkurrencemyndigheder med kommissær Margrethe Vestager (R) i spidsen, hvor en afgørelse efter to udskydelser endelig var ventet 30. september.

Det er givet, at TeliaSonera og Telenor er klar over, at Margrethe Vestager her ville jorde dem og afvise ansøgningen blankt.

Margrethe Vestager meddeler, at stridens kerne har været antallet af spillere på mobilmarkedet i Danmark. Her vil hun have fire. En fusion ville føre til, at der kun var tre.

Derfor har Vestager forlangt, at Telenor og TeliaSonera for at få lov til at fusionere, skulle medvirke til at oprette et nyt selskab på markedet, hvilket i givet fald blandt andet kunne ske ved at frasælge forskellige dele af det fusionerede selskabs portefølje.

Skulle TeliaSonera og Telenor leve op til EU's skærpede betingelser for at godkende fusionen, ville fortjenesten blive alt for svær at hente hjem, er konklusionen altså hos de to selskaber.

Få overblikket over hele den kuldsejlede fusion mellem Telia og Telenor.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide:


Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark
Telia og Telenor skrotter alle planer om at blive lagt sammen i Danmark.


Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion
EU vil have fire mobiloperatører i Danmark og ikke kun tre. Derfor var det springende krav fra EU til Telia og Telenor, at der blev etableret en fjerde spiller, hvis de to selskaber skulle fusionere. Det kunne de to selskaber ikke levere.


Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt - men er en kæmpefordel for 3
Interview: Det kan få alvorlige konsekvenser for TDC, at Telia og Telenor efter forhandlinger med EU har besluttet at droppe en sammenlægning af de to selskaber. Til gengæld har 3 grund til at juble, mener analytiker. Se hvorfor her.


TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav
TDC spiller cool ovenpå den kiksede Telia-Telenor-fusion, selv om sammenlægningen formentligt ville have gavnet telegiganten. Læs her TDC's reaktion på den forpurrede fusion.


Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne
EU-kommissær Margrethe Vestager (R) mener, at en fusion af Telia og Telenor ville føre til betydelige konkurrence-problemer.


Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"
TeliaSonera og Telenor dropper højst overraskende den stort anlagte fusion. Her fortæller Telia-topchef hvorfor.


"Vi arbejdede benhårdt på fusionen lige til i går - indtil meddelelsen kom"
Interview: Telias administrerende direktør, Søren Abildgaard, arbejdede hårdt på fusionen med Telenor, lige indtil der torsdag kom en meddelelse om, at det hele skulle droppes


TDC vs. Telia & Telenor vs. 3: Her er dit teleselskabs styrker og svagheder i den nye telekrig
ComputerViews: En ny telekrig har meldt sin ankomst, og den handler om alt andet end telefoni. Her er de tre store danske teleselskabers styrker og svagheder.


Nu starter arbejdet: Her er tre helt centrale opgaver for det nye Telia & Telenor
ComputerViews: Tre helt centrale opgaver banker nu på døren hos den nyudnævnte topledelse i den telegigant, der skabes med fusionen af Telia og Telenor i Danmark


Mobilselskabet 3 vil have danske konkurrenters kunder efter fusion: "Ellers kan vi ikke konkurrere"
Mobilselskabet 3 forlanger, at myndighederne kompenserer med konkurrenternes kunder, hvis Telia og Telenor fusionerer. Ellers mister selskabet totalt konkurrencekraften i Danmark, mener topchef.


Derfor kan en tele-fusion føre til højere mobilpriser for kunderne
Fusioner af teleselskaber er langt fra altid en god idé, hvis man skal fremtidssikre priskonkurrencen og innovationen på markedet.


TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt
Den kommende fusion af Telia og Telenor skaber en ny kæmpe-konkurrent til TDC. Det kan både blive en udfordring og en mulighed for TDC, der kæmper med at stoppe en alvorlig kundeflugt.


3-direktør efter Telia-Telenor-fusion: Vi er skræmt af situationen
Interview: Hos teleselskabet 3 er man skræmt over, at det danske mobilmarked med fusionen mellem Telia og Telenor er præget af to kæmpe selskaber. Alligevel finder 3-direktøren også lyspunkter i fusionen.


Konsekvens af Telia-Telenor-fusion: Slut med vildt pris-ræs på dansk telemarked
Fusionen mellem Telia og Telenor kan få konsekvenser for dig, også selv om du har abonnement hos et helt andet selskab.


Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC
ComputerViews: En ny dansk telegigant bliver født med sammensmeltningen af Telia og Telenor. Det er TDC, der først og fremmest skal forholde sig til en ny virkelighed.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere