Overblik: Total kollaps for Telia og Telenor: Hvordan kunne det gå så galt?

Overblik: Hvordan kunne Telia og Telenor regne så galt, at de er nødt til pludselig at skrinlægge mere end et års arbejde og alle de forkromede fremtidsplaner?

Det har vakt opsigt, at mægtige Telia og mægtige Telenor pludseligt har trukket alle planer om en kommende fusion af de pressede danske forretninger tilbage.

Selskaberne meddelte i begyndelsen af december i fjor, at de ville fusionere. Siden har sagen ligget hos EU's konkurrencemyndigheder med kommissær Margrethe Vestager (R) i spidsen, hvor en afgørelse efter to udskydelser endelig var ventet 30. september.

Det er givet, at TeliaSonera og Telenor er klar over, at Margrethe Vestager her ville jorde dem og afvise ansøgningen blankt.

Margrethe Vestager meddeler, at stridens kerne har været antallet af spillere på mobilmarkedet i Danmark. Her vil hun have fire. En fusion ville føre til, at der kun var tre.

Derfor har Vestager forlangt, at Telenor og TeliaSonera for at få lov til at fusionere, skulle medvirke til at oprette et nyt selskab på markedet, hvilket i givet fald blandt andet kunne ske ved at frasælge forskellige dele af det fusionerede selskabs portefølje.

Skulle TeliaSonera og Telenor leve op til EU's skærpede betingelser for at godkende fusionen, ville fortjenesten blive alt for svær at hente hjem, er konklusionen altså hos de to selskaber.

Få overblikket over hele den kuldsejlede fusion mellem Telia og Telenor.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide:Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark
Telia og Telenor skrotter alle planer om at blive lagt sammen i Danmark.Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion
EU vil have fire mobiloperatører i Danmark og ikke kun tre. Derfor var det springende krav fra EU til Telia og Telenor, at der blev etableret en fjerde spiller, hvis de to selskaber skulle fusionere. Det kunne de to selskaber ikke levere.Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt - men er en kæmpefordel for 3
Interview: Det kan få alvorlige konsekvenser for TDC, at Telia og Telenor efter forhandlinger med EU har besluttet at droppe en sammenlægning af de to selskaber. Til gengæld har 3 grund til at juble, mener analytiker. Se hvorfor her.


TDC om kikset Telia-Telenor-fusion: EU har stillet skrappe krav
TDC spiller cool ovenpå den kiksede Telia-Telenor-fusion, selv om sammenlægningen formentligt ville have gavnet telegiganten. Læs her TDC's reaktion på den forpurrede fusion.Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne
EU-kommissær Margrethe Vestager (R) mener, at en fusion af Telia og Telenor ville føre til betydelige konkurrence-problemer.Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"
TeliaSonera og Telenor dropper højst overraskende den stort anlagte fusion. Her fortæller Telia-topchef hvorfor."Vi arbejdede benhårdt på fusionen lige til i går - indtil meddelelsen kom"
Interview: Telias administrerende direktør, Søren Abildgaard, arbejdede hårdt på fusionen med Telenor, lige indtil der torsdag kom en meddelelse om, at det hele skulle droppesTDC vs. Telia & Telenor vs. 3: Her er dit teleselskabs styrker og svagheder i den nye telekrig
ComputerViews: En ny telekrig har meldt sin ankomst, og den handler om alt andet end telefoni. Her er de tre store danske teleselskabers styrker og svagheder.


Nu starter arbejdet: Her er tre helt centrale opgaver for det nye Telia & Telenor
ComputerViews: Tre helt centrale opgaver banker nu på døren hos den nyudnævnte topledelse i den telegigant, der skabes med fusionen af Telia og Telenor i DanmarkMobilselskabet 3 vil have danske konkurrenters kunder efter fusion: "Ellers kan vi ikke konkurrere"
Mobilselskabet 3 forlanger, at myndighederne kompenserer med konkurrenternes kunder, hvis Telia og Telenor fusionerer. Ellers mister selskabet totalt konkurrencekraften i Danmark, mener topchef.Derfor kan en tele-fusion føre til højere mobilpriser for kunderne
Fusioner af teleselskaber er langt fra altid en god idé, hvis man skal fremtidssikre priskonkurrencen og innovationen på markedet.TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt
Den kommende fusion af Telia og Telenor skaber en ny kæmpe-konkurrent til TDC. Det kan både blive en udfordring og en mulighed for TDC, der kæmper med at stoppe en alvorlig kundeflugt.3-direktør efter Telia-Telenor-fusion: Vi er skræmt af situationen
Interview: Hos teleselskabet 3 er man skræmt over, at det danske mobilmarked med fusionen mellem Telia og Telenor er præget af to kæmpe selskaber. Alligevel finder 3-direktøren også lyspunkter i fusionen.Konsekvens af Telia-Telenor-fusion: Slut med vildt pris-ræs på dansk telemarked
Fusionen mellem Telia og Telenor kan få konsekvenser for dig, også selv om du har abonnement hos et helt andet selskab.Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC
ComputerViews: En ny dansk telegigant bliver født med sammensmeltningen af Telia og Telenor. Det er TDC, der først og fremmest skal forholde sig til en ny virkelighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.