Apple forventer at sælge mere end 10 millioner eksemplarer af iPhone 6s og 6s Plus i den første weekend, hvor de nye modeller kommer på hylderne.

Apple forventer rekord med ny iPhone: Forudbestillingerne vælter ind

Mere end 10 millioner iPhone 6s og 6s Plus forventer Apple at sælge i den første weekend, når de nye smartphones frigives.

Antallet af forudbestillinger af de nye iPhone 6s og 6s Plus er så stort, at Apple selv er blevet overrasket, selvom firmaet for første gang har det kinesiske marked med i lanceringen fra første dag.

Sidste år solgte iPhone 6 over 10 millioner eksemplarer i åbningsweekenden, og Apple forventer at sælge endnu flere, når de nye modeller kommer på markedet i weekenden 25.-27. september.

Kina skal bære væksten
Mange har et forsigtigt øje på det kinesiske marked for tiden, men netop smartphone-markedet bør man have tiltro til, hvis man skal tro Daniel Ives, der er investeringsrådgiver hos FBR capital markets.

"Vi tror at Apples momentum i Kina vil fortsætte i de kommende kvartaler,"  udtaler han til Associated Press.

Læs også: Her er iPhone 6s - den får en helt ny touch-funktion

I Kina steg andelen af solgte smartphones, der bruger iOS da også fra 18 til 26 procent fra marts 2014 til marts 2015. I samme tidsrum faldt Androids andel af salget fra 80 til 72 procent ifølge tal fra Kantar Worldpanel ComTech.

Der ser ud til at være hold i Apples forventning om et rekord-salg i åbningsweekenden, hvis bølgen af nye kinesiske iPhone brugere ikke lægger sig.

To millioner iPhone 6s og 6s Plus forventes at ryge over disken i den første weekend på det kinesiske marked. Og det er der brug for.

Læs også: Se billederne: Her er alle de nye Apple-produkter

Markedet mættes
Markedet for smartphones er nemlig ved at tabe fart, efterhånden som flere og flere allerede har, hvad de skal bruge.

Det er en alvorlig sag for en spiller som Apple, der fik mere end to tredjedele af sin indtægt i første halvår af 2015 fra salg af netop iPhones. 

Markedet skifter konstant
I samme periode som markedsandelen steg i Kina, faldt andelen af solgte smartphones nemlig med ikke mindre end 12,5 procent i Japan, et marked hvor Apple faktisk lå over den evige konkurrent Android i månederne efter lanceringen af iPhone 6.

I både oktober og november 2014 stod Apple således for mere end 50 procent af salget af smartphones i Japan.

I marts var den føring fortid, og Android lå med 52 procent af salget på en komfortabel førsteplads. Japan er dog et stort marked for nye smartphones, så meget kan ændre sig når de nye iPhone modeller rammer hylderne.

Ingen dansk dato
Der er endnu ikke offentliggjort en dato for lanceringen af de nye iPhones i Danmark.

Sidste år gik der en uge fra den amerikanske lancering af iPhone 6, til den kunne købes i danske butikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.