Artikel top billede

Apple forventer at sælge mere end 10 millioner eksemplarer af iPhone 6s og 6s Plus i den første weekend, hvor de nye modeller kommer på hylderne.

Apple forventer rekord med ny iPhone: Forudbestillingerne vælter ind

Mere end 10 millioner iPhone 6s og 6s Plus forventer Apple at sælge i den første weekend, når de nye smartphones frigives.

Antallet af forudbestillinger af de nye iPhone 6s og 6s Plus er så stort, at Apple selv er blevet overrasket, selvom firmaet for første gang har det kinesiske marked med i lanceringen fra første dag.

Sidste år solgte iPhone 6 over 10 millioner eksemplarer i åbningsweekenden, og Apple forventer at sælge endnu flere, når de nye modeller kommer på markedet i weekenden 25.-27. september.

Kina skal bære væksten

Mange har et forsigtigt øje på det kinesiske marked for tiden, men netop smartphone-markedet bør man have tiltro til, hvis man skal tro Daniel Ives, der er investeringsrådgiver hos FBR capital markets.

"Vi tror at Apples momentum i Kina vil fortsætte i de kommende kvartaler,"  udtaler han til Associated Press.

Læs også: Her er iPhone 6s - den får en helt ny touch-funktion

I Kina steg andelen af solgte smartphones, der bruger iOS da også fra 18 til 26 procent fra marts 2014 til marts 2015. I samme tidsrum faldt Androids andel af salget fra 80 til 72 procent ifølge tal fra Kantar Worldpanel ComTech.

Der ser ud til at være hold i Apples forventning om et rekord-salg i åbningsweekenden, hvis bølgen af nye kinesiske iPhone brugere ikke lægger sig.

To millioner iPhone 6s og 6s Plus forventes at ryge over disken i den første weekend på det kinesiske marked. Og det er der brug for.

Læs også: Se billederne: Her er alle de nye Apple-produkter

Markedet mættes

Markedet for smartphones er nemlig ved at tabe fart, efterhånden som flere og flere allerede har, hvad de skal bruge.

Det er en alvorlig sag for en spiller som Apple, der fik mere end to tredjedele af sin indtægt i første halvår af 2015 fra salg af netop iPhones. 

Markedet skifter konstant

I samme periode som markedsandelen steg i Kina, faldt andelen af solgte smartphones nemlig med ikke mindre end 12,5 procent i Japan, et marked hvor Apple faktisk lå over den evige konkurrent Android i månederne efter lanceringen af iPhone 6.

I både oktober og november 2014 stod Apple således for mere end 50 procent af salget af smartphones i Japan.

I marts var den føring fortid, og Android lå med 52 procent af salget på en komfortabel førsteplads. Japan er dog et stort marked for nye smartphones, så meget kan ændre sig når de nye iPhone modeller rammer hylderne.

Ingen dansk dato

Der er endnu ikke offentliggjort en dato for lanceringen af de nye iPhones i Danmark.

Sidste år gik der en uge fra den amerikanske lancering af iPhone 6, til den kunne købes i danske butikker.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere