Artikel top billede

Apple forventer at sælge mere end 10 millioner eksemplarer af iPhone 6s og 6s Plus i den første weekend, hvor de nye modeller kommer på hylderne.

Apple forventer rekord med ny iPhone: Forudbestillingerne vælter ind

Mere end 10 millioner iPhone 6s og 6s Plus forventer Apple at sælge i den første weekend, når de nye smartphones frigives.

Antallet af forudbestillinger af de nye iPhone 6s og 6s Plus er så stort, at Apple selv er blevet overrasket, selvom firmaet for første gang har det kinesiske marked med i lanceringen fra første dag.

Sidste år solgte iPhone 6 over 10 millioner eksemplarer i åbningsweekenden, og Apple forventer at sælge endnu flere, når de nye modeller kommer på markedet i weekenden 25.-27. september.

Kina skal bære væksten

Mange har et forsigtigt øje på det kinesiske marked for tiden, men netop smartphone-markedet bør man have tiltro til, hvis man skal tro Daniel Ives, der er investeringsrådgiver hos FBR capital markets.

"Vi tror at Apples momentum i Kina vil fortsætte i de kommende kvartaler,"  udtaler han til Associated Press.

Læs også: Her er iPhone 6s - den får en helt ny touch-funktion

I Kina steg andelen af solgte smartphones, der bruger iOS da også fra 18 til 26 procent fra marts 2014 til marts 2015. I samme tidsrum faldt Androids andel af salget fra 80 til 72 procent ifølge tal fra Kantar Worldpanel ComTech.

Der ser ud til at være hold i Apples forventning om et rekord-salg i åbningsweekenden, hvis bølgen af nye kinesiske iPhone brugere ikke lægger sig.

To millioner iPhone 6s og 6s Plus forventes at ryge over disken i den første weekend på det kinesiske marked. Og det er der brug for.

Læs også: Se billederne: Her er alle de nye Apple-produkter

Markedet mættes

Markedet for smartphones er nemlig ved at tabe fart, efterhånden som flere og flere allerede har, hvad de skal bruge.

Det er en alvorlig sag for en spiller som Apple, der fik mere end to tredjedele af sin indtægt i første halvår af 2015 fra salg af netop iPhones. 

Markedet skifter konstant

I samme periode som markedsandelen steg i Kina, faldt andelen af solgte smartphones nemlig med ikke mindre end 12,5 procent i Japan, et marked hvor Apple faktisk lå over den evige konkurrent Android i månederne efter lanceringen af iPhone 6.

I både oktober og november 2014 stod Apple således for mere end 50 procent af salget af smartphones i Japan.

I marts var den føring fortid, og Android lå med 52 procent af salget på en komfortabel førsteplads. Japan er dog et stort marked for nye smartphones, så meget kan ændre sig når de nye iPhone modeller rammer hylderne.

Ingen dansk dato

Der er endnu ikke offentliggjort en dato for lanceringen af de nye iPhones i Danmark.

Sidste år gik der en uge fra den amerikanske lancering af iPhone 6, til den kunne købes i danske butikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere