Artikel top billede

Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp.

Asiatiske skoleelever slår danske børn klart på it-færdigheder

Danske skolebørn på 15 år ligger lige under OECD-gennemsnittet og er markant dårligere til digitale færdigheder som læsning foran en computer sammenlignet med asiatiske skoleelever. Det viser en ny PISA-undersøgelse.

Danske skoleelever på 15 år ligger helt i top blandt OECD-landene, når det kommer til at have adgang til en computer i hjemmet.

De danske poder er dog henvist til 18. pladsen, når det kommer til computerbrugen i skolen, ligesom de danske elever også indtager 18. pladsen lige efter Norge og Sverige med hensyn til deres ydeevne i form af eksempelvis digital læsning foran en skolecomputer.

Læs også: Glem alt om Surface og iPad: "Chromebook er bedst til undervisning i skolerne"

Det viser den nyeste undersøgelse fra OECD's Program for International Student Assessment omkring skoleelevers computerbrug - også bedre kendt som PISA-undersøgelserne.

Asien styrer

Generelt er det asiatiske lande som Singapore, Korea, Hong Kong, Japan og Kina, der dominerer i toppen af PISA-undersøgelserne omkring elevernes digitale færdigheder foran en computer.

Skandinavien hænger dog godt med, selvom eksempelvis Danmark med 495 OECD-points ligger lige under OECD-gennemsnittet på 497 points.

Singapore topper listen med digitale læsefærdigheder med 567 points, mens Korea og Hong Kong på de efterfølgende placeringer har henholdsvis 555 og 550 points.

Danmark går en smule frem i elevernes digitale færdigheder, mens danske elevers adgang til at have en computer for sig selv er gået tilbage i 2012 sammenlignet med en lignende undersøgelse fra 2009.

I 2012 deltes 2,4 danske skoleelever i gennemsnit om en maskine, hvilket dog er mindre trangt end OECD-gennemsnittet, som lyder på 4,7 elever per computer.

Du kan selv kigge nærmere på PISA-undersøgelsen omkring de danske og andre OECD-landes skoleelevers computerbrug på dette link.

Læs også: 

Kommune har købt 4.000 iPads til skolebrug: Men den kan ikke stå alene som undervisnings-redskab

Valgte Surface i stedet for iPad til skolerne: Sådan er det gået
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere