Artikel top billede

Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp. (Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Asiatiske skoleelever slår danske børn klart på it-færdigheder

Danske skolebørn på 15 år ligger lige under OECD-gennemsnittet og er markant dårligere til digitale færdigheder som læsning foran en computer sammenlignet med asiatiske skoleelever. Det viser en ny PISA-undersøgelse.

Danske skoleelever på 15 år ligger helt i top blandt OECD-landene, når det kommer til at have adgang til en computer i hjemmet.

De danske poder er dog henvist til 18. pladsen, når det kommer til computerbrugen i skolen, ligesom de danske elever også indtager 18. pladsen lige efter Norge og Sverige med hensyn til deres ydeevne i form af eksempelvis digital læsning foran en skolecomputer.

Læs også: Glem alt om Surface og iPad: "Chromebook er bedst til undervisning i skolerne"

Det viser den nyeste undersøgelse fra OECD's Program for International Student Assessment omkring skoleelevers computerbrug - også bedre kendt som PISA-undersøgelserne.

Asien styrer

Generelt er det asiatiske lande som Singapore, Korea, Hong Kong, Japan og Kina, der dominerer i toppen af PISA-undersøgelserne omkring elevernes digitale færdigheder foran en computer.

Skandinavien hænger dog godt med, selvom eksempelvis Danmark med 495 OECD-points ligger lige under OECD-gennemsnittet på 497 points.

Singapore topper listen med digitale læsefærdigheder med 567 points, mens Korea og Hong Kong på de efterfølgende placeringer har henholdsvis 555 og 550 points.

Danmark går en smule frem i elevernes digitale færdigheder, mens danske elevers adgang til at have en computer for sig selv er gået tilbage i 2012 sammenlignet med en lignende undersøgelse fra 2009.

I 2012 deltes 2,4 danske skoleelever i gennemsnit om en maskine, hvilket dog er mindre trangt end OECD-gennemsnittet, som lyder på 4,7 elever per computer.

Du kan selv kigge nærmere på PISA-undersøgelsen omkring de danske og andre OECD-landes skoleelevers computerbrug på dette link.

Læs også: 

Kommune har købt 4.000 iPads til skolebrug: Men den kan ikke stå alene som undervisnings-redskab

Valgte Surface i stedet for iPad til skolerne: Sådan er det gået
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere