Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp.

Asiatiske skoleelever slår danske børn klart på it-færdigheder

Danske skolebørn på 15 år ligger lige under OECD-gennemsnittet og er markant dårligere til digitale færdigheder som læsning foran en computer sammenlignet med asiatiske skoleelever. Det viser en ny PISA-undersøgelse.

Danske skoleelever på 15 år ligger helt i top blandt OECD-landene, når det kommer til at have adgang til en computer i hjemmet.

De danske poder er dog henvist til 18. pladsen, når det kommer til computerbrugen i skolen, ligesom de danske elever også indtager 18. pladsen lige efter Norge og Sverige med hensyn til deres ydeevne i form af eksempelvis digital læsning foran en skolecomputer.

Læs også: Glem alt om Surface og iPad: "Chromebook er bedst til undervisning i skolerne"

Det viser den nyeste undersøgelse fra OECD's Program for International Student Assessment omkring skoleelevers computerbrug - også bedre kendt som PISA-undersøgelserne.

Asien styrer
Generelt er det asiatiske lande som Singapore, Korea, Hong Kong, Japan og Kina, der dominerer i toppen af PISA-undersøgelserne omkring elevernes digitale færdigheder foran en computer.

Skandinavien hænger dog godt med, selvom eksempelvis Danmark med 495 OECD-points ligger lige under OECD-gennemsnittet på 497 points.

Singapore topper listen med digitale læsefærdigheder med 567 points, mens Korea og Hong Kong på de efterfølgende placeringer har henholdsvis 555 og 550 points.

Danmark går en smule frem i elevernes digitale færdigheder, mens danske elevers adgang til at have en computer for sig selv er gået tilbage i 2012 sammenlignet med en lignende undersøgelse fra 2009.

I 2012 deltes 2,4 danske skoleelever i gennemsnit om en maskine, hvilket dog er mindre trangt end OECD-gennemsnittet, som lyder på 4,7 elever per computer.

Du kan selv kigge nærmere på PISA-undersøgelsen omkring de danske og andre OECD-landes skoleelevers computerbrug på dette link.

Læs også: 

Kommune har købt 4.000 iPads til skolebrug: Men den kan ikke stå alene som undervisnings-redskab

Valgte Surface i stedet for iPad til skolerne: Sådan er det gået
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.