Artikel top billede

(Foto: © STANCA SANDA / Alamy / STANCA SANDA / Alamy)

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps

Apple har længe rost sig selv for at være malware- og virusfri på sin iOS-platform, men den track-record er slut nu. Apple har nu officielt fjernet en række apps, som er blevet inficeret med malware.

Apple har fjernet en række apps fra sin App Store, efter at de pågældende apps er blevet inficeret med malware.

Det er et af de første større sikkerhedsbrud i Apples app-butik, men ikke desto mindre et stort et af slagsen.

Det skriver Reuters.

Malwaren med navnet XCodeGhost er blevet listet ind i en række apps af udviklerne selv, efter at de blev overbevist om, at det var den rigtige version af Xcode, som de skulle bruge.

XCode er det program, som man benytter til at udvikle iOS og Mac-software i, og ved at udvikle apps gennem den modificerede version af XCode, er malwaren altså blevet listet ind i programmet.

"Vi arbejder på at få udviklerne til at benytte den rigtige version af XCode til at genopbygge de apps, som vi har fjernet i sammenhæng med fundet af malwaren, " forklarer talsperson fra Apple, Christine Monaghan, til Reuters.

Mindst 39 apps inficerede

Et sikkerhedsfirma, Palo Alto Networks, har haft mulighed for at se på XCode.


Selskabet mener, at malwaren har evnen til at sende falske phishing-dialogbokse, åbne URLS, og læse og skrive clipboarddata på din telefon, hvilket får sikkerhedsfirmaet til at konkludere, at der er tale om en "meget skadelig og farlig" malware.

I alt er over 39 apps app Store blevet inficeret - langt størstedelen er dog kinesiske iOS-apps.

Heriblandt finder du en kinesisk Uber-rival, Didi Chuxing, Kinas svar på WhatsApp, WeChat, og en meget popoulær kortlæser app - også fra Kina.

Men selv om det kun har ramt kinesiske iOS-brugere, så er det et tegn på, at der ikke findes en platform, som er 100 procent sikker.

Her er malware-infektionen sket via en menneskelig fejl, da kinesiske app-udviklere har hentet den forkerte version af XCode (brug altid den originale fra Apples egen hjemmeside).

Grunden til at den modificerede version af XCode er blevet hentet er formentlig, at den er hurtigere at hente fra den kinesiske server end fra Apples egen.

Læs også: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i OS X og iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere