BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

(Foto: © STANCA SANDA / Alamy / STANCA SANDA / Alamy)

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps

Apple har længe rost sig selv for at være malware- og virusfri på sin iOS-platform, men den track-record er slut nu. Apple har nu officielt fjernet en række apps, som er blevet inficeret med malware.

Apple har fjernet en række apps fra sin App Store, efter at de pågældende apps er blevet inficeret med malware.

Det er et af de første større sikkerhedsbrud i Apples app-butik, men ikke desto mindre et stort et af slagsen.

Det skriver Reuters.

Malwaren med navnet XCodeGhost er blevet listet ind i en række apps af udviklerne selv, efter at de blev overbevist om, at det var den rigtige version af Xcode, som de skulle bruge.

XCode er det program, som man benytter til at udvikle iOS og Mac-software i, og ved at udvikle apps gennem den modificerede version af XCode, er malwaren altså blevet listet ind i programmet.

"Vi arbejder på at få udviklerne til at benytte den rigtige version af XCode til at genopbygge de apps, som vi har fjernet i sammenhæng med fundet af malwaren, " forklarer talsperson fra Apple, Christine Monaghan, til Reuters.

Mindst 39 apps inficerede

Et sikkerhedsfirma, Palo Alto Networks, har haft mulighed for at se på XCode.


Selskabet mener, at malwaren har evnen til at sende falske phishing-dialogbokse, åbne URLS, og læse og skrive clipboarddata på din telefon, hvilket får sikkerhedsfirmaet til at konkludere, at der er tale om en "meget skadelig og farlig" malware.

I alt er over 39 apps app Store blevet inficeret - langt størstedelen er dog kinesiske iOS-apps.

Heriblandt finder du en kinesisk Uber-rival, Didi Chuxing, Kinas svar på WhatsApp, WeChat, og en meget popoulær kortlæser app - også fra Kina.

Men selv om det kun har ramt kinesiske iOS-brugere, så er det et tegn på, at der ikke findes en platform, som er 100 procent sikker.

Her er malware-infektionen sket via en menneskelig fejl, da kinesiske app-udviklere har hentet den forkerte version af XCode (brug altid den originale fra Apples egen hjemmeside).

Grunden til at den modificerede version af XCode er blevet hentet er formentlig, at den er hurtigere at hente fra den kinesiske server end fra Apples egen.

Læs også: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i OS X og iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere