Artikel top billede

(Foto: © STANCA SANDA / Alamy / STANCA SANDA / Alamy)

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps

Apple har længe rost sig selv for at være malware- og virusfri på sin iOS-platform, men den track-record er slut nu. Apple har nu officielt fjernet en række apps, som er blevet inficeret med malware.

Apple har fjernet en række apps fra sin App Store, efter at de pågældende apps er blevet inficeret med malware.

Det er et af de første større sikkerhedsbrud i Apples app-butik, men ikke desto mindre et stort et af slagsen.

Det skriver Reuters.

Malwaren med navnet XCodeGhost er blevet listet ind i en række apps af udviklerne selv, efter at de blev overbevist om, at det var den rigtige version af Xcode, som de skulle bruge.

XCode er det program, som man benytter til at udvikle iOS og Mac-software i, og ved at udvikle apps gennem den modificerede version af XCode, er malwaren altså blevet listet ind i programmet.

"Vi arbejder på at få udviklerne til at benytte den rigtige version af XCode til at genopbygge de apps, som vi har fjernet i sammenhæng med fundet af malwaren, " forklarer talsperson fra Apple, Christine Monaghan, til Reuters.

Mindst 39 apps inficerede

Et sikkerhedsfirma, Palo Alto Networks, har haft mulighed for at se på XCode.


Selskabet mener, at malwaren har evnen til at sende falske phishing-dialogbokse, åbne URLS, og læse og skrive clipboarddata på din telefon, hvilket får sikkerhedsfirmaet til at konkludere, at der er tale om en "meget skadelig og farlig" malware.

I alt er over 39 apps app Store blevet inficeret - langt størstedelen er dog kinesiske iOS-apps.

Heriblandt finder du en kinesisk Uber-rival, Didi Chuxing, Kinas svar på WhatsApp, WeChat, og en meget popoulær kortlæser app - også fra Kina.

Men selv om det kun har ramt kinesiske iOS-brugere, så er det et tegn på, at der ikke findes en platform, som er 100 procent sikker.

Her er malware-infektionen sket via en menneskelig fejl, da kinesiske app-udviklere har hentet den forkerte version af XCode (brug altid den originale fra Apples egen hjemmeside).

Grunden til at den modificerede version af XCode er blevet hentet er formentlig, at den er hurtigere at hente fra den kinesiske server end fra Apples egen.

Læs også: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i OS X og iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere