Artikel top billede

Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps

Apple har længe rost sig selv for at være malware- og virusfri på sin iOS-platform, men den track-record er slut nu. Apple har nu officielt fjernet en række apps, som er blevet inficeret med malware.

Apple har fjernet en række apps fra sin App Store, efter at de pågældende apps er blevet inficeret med malware.

Det er et af de første større sikkerhedsbrud i Apples app-butik, men ikke desto mindre et stort et af slagsen.

Det skriver Reuters.

Malwaren med navnet XCodeGhost er blevet listet ind i en række apps af udviklerne selv, efter at de blev overbevist om, at det var den rigtige version af Xcode, som de skulle bruge.

XCode er det program, som man benytter til at udvikle iOS og Mac-software i, og ved at udvikle apps gennem den modificerede version af XCode, er malwaren altså blevet listet ind i programmet.

"Vi arbejder på at få udviklerne til at benytte den rigtige version af XCode til at genopbygge de apps, som vi har fjernet i sammenhæng med fundet af malwaren, " forklarer talsperson fra Apple, Christine Monaghan, til Reuters.

Mindst 39 apps inficerede

Et sikkerhedsfirma, Palo Alto Networks, har haft mulighed for at se på XCode.


Selskabet mener, at malwaren har evnen til at sende falske phishing-dialogbokse, åbne URLS, og læse og skrive clipboarddata på din telefon, hvilket får sikkerhedsfirmaet til at konkludere, at der er tale om en "meget skadelig og farlig" malware.

I alt er over 39 apps app Store blevet inficeret - langt størstedelen er dog kinesiske iOS-apps.

Heriblandt finder du en kinesisk Uber-rival, Didi Chuxing, Kinas svar på WhatsApp, WeChat, og en meget popoulær kortlæser app - også fra Kina.

Men selv om det kun har ramt kinesiske iOS-brugere, så er det et tegn på, at der ikke findes en platform, som er 100 procent sikker.

Her er malware-infektionen sket via en menneskelig fejl, da kinesiske app-udviklere har hentet den forkerte version af XCode (brug altid den originale fra Apples egen hjemmeside).

Grunden til at den modificerede version af XCode er blevet hentet er formentlig, at den er hurtigere at hente fra den kinesiske server end fra Apples egen.

Læs også: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i OS X og iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere