Apples App Store ramt af malware: Apple fjerner malware-inficerede apps

Apple har længe rost sig selv for at være malware- og virusfri på sin iOS-platform, men den track-record er slut nu. Apple har nu officielt fjernet en række apps, som er blevet inficeret med malware.

Apple har fjernet en række apps fra sin App Store, efter at de pågældende apps er blevet inficeret med malware.

Det er et af de første større sikkerhedsbrud i Apples app-butik, men ikke desto mindre et stort et af slagsen.

Det skriver Reuters.

Malwaren med navnet XCodeGhost er blevet listet ind i en række apps af udviklerne selv, efter at de blev overbevist om, at det var den rigtige version af Xcode, som de skulle bruge.

XCode er det program, som man benytter til at udvikle iOS og Mac-software i, og ved at udvikle apps gennem den modificerede version af XCode, er malwaren altså blevet listet ind i programmet.

"Vi arbejder på at få udviklerne til at benytte den rigtige version af XCode til at genopbygge de apps, som vi har fjernet i sammenhæng med fundet af malwaren, " forklarer talsperson fra Apple, Christine Monaghan, til Reuters.

Mindst 39 apps inficerede
Et sikkerhedsfirma, Palo Alto Networks, har haft mulighed for at se på XCode.

Selskabet mener, at malwaren har evnen til at sende falske phishing-dialogbokse, åbne URLS, og læse og skrive clipboarddata på din telefon, hvilket får sikkerhedsfirmaet til at konkludere, at der er tale om en "meget skadelig og farlig" malware.

I alt er over 39 apps app Store blevet inficeret - langt størstedelen er dog kinesiske iOS-apps.

Heriblandt finder du en kinesisk Uber-rival, Didi Chuxing, Kinas svar på WhatsApp, WeChat, og en meget popoulær kortlæser app - også fra Kina.

Men selv om det kun har ramt kinesiske iOS-brugere, så er det et tegn på, at der ikke findes en platform, som er 100 procent sikker.

Her er malware-infektionen sket via en menneskelig fejl, da kinesiske app-udviklere har hentet den forkerte version af XCode (brug altid den originale fra Apples egen hjemmeside).

Grunden til at den modificerede version af XCode er blevet hentet er formentlig, at den er hurtigere at hente fra den kinesiske server end fra Apples egen.

Læs også: Alvorligt sikkerhedshul opdaget i OS X og iOS

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.