Brødebetynget udvikler trækker ad-blocker-app: "Det føles forkert"

Hans nye ad-blocker-app fløj ind på toppen af hitlisterne, men alligevel valgte han at fjerne den fra App Store, da konsekvenser gik op for ham. Men kan annonce-blokering også føre noget godt med sig?

"Det føles forkert."

Sådan lød begrundelsen fra den kendte app-udvikler Marco Arment, da han efter blot to dage fjernede sin annonce-blokerings-app, Peace, fra Apples App Store.

Marco Arment er blandt andet kendt for at have udviklet den populære app Instapaper, og han har ligeledes udviklet en populær podcast-app ved navn Overcast

Hedt emne
Muligheden for annonce-blokering har været et hedt emne efter lanceringen af Apples nye styresystem til iPhone og iPad, iOS 9, hvor Apple har åbnet for at app-udviklere kan producere apps, som kan blokere for annoncer samt javescripts, der bruges til at tracke brugerne på hjemmesider.

Det amerikanske net-medie The Next Web har lavet en test, der viser, at mange hjemmesider bliver hentet markant hurtigere, når annonce-blokering er slået til.

Mulighederne for annonceblokering har derfor ikke overraskende sat en skræk i livet på mange netmedier, der får en betydelig del af deres trafik fra iPhones og iPads.

Eksempelvis kommer 35-40 procent af trafikken på danske hjemmesider fra iOS-enheder. 

Efter lanceringen af iOS 9 i sidste strøg de nye blokerings-apps til tops blandt de mest populære apps i Apples App Stores i USA.

I Danmark ser de nye blokerings-apps også ud til at have opnået en vis popularitet, og i øjeblikket indtager blokerings-appen Crystal en 7. plads på listen over de mest populære betalte apps i den danske App Store.

Skader folk, der ikke har fortjent det
Da Marco Arment valgte at fjerne sin app, Peace, lå den nummer et på listen over de mest populære betalte apps i den amerikanske App Store.

I et blogindlæg på sin hjemmeside forklarer han, hvorfor han alligevel valgte at fjerne appen efter blot to dage med stor succes.  

"Det føles bare ikke godt, at jeg har opnået så stor succes med Peace. Jeg burde måske have forudset det, men det gjorde jeg ikke. Annonce-blokering gør meget stor gavn for mange mennesker, men det skader også nogle folk, og her i blandt mange, der ikke fortjener det," skriver han.

Blandt dem der bliver ramt er mange medier, der i dag primært bliver finansieret gennem annoncer på nettet. Derfor kan udbredelsen af annonceblokering selvsagt få store konsekvenser for medierne, der kan blive tvunget til at revolutionere måden de tænker annoncer på, hvis de vil overleve.

Allan Sørensen, digital chef for brancheorganisationen Danske Medier, har tidligere sagt til Computerworld, at udbredelsen af indholdsblokering også kan få konsekvenser for forretningsmodellerne i den danske medieverden.

"Det kan betyde, at vi vil komme til at se mere brugerbetaling for indhold, og det kan også betyde, at medierne vil gøre brug af mere sponseret indhold," siger Allan Sørensen. 

Bedre og mere kreative annoncer
I et indlæg på netmediet The Awl argumenterer den amerikanske journalist og redaktør Casey Johnston ligeledes for, at vi kommer til at se en bevægelse, hvor traditionelle annoncer på nettet bliver afløst af bedre og mere kreative annoncer.

De nye annoncer vil formodenligt ligne traditionelt indhold mere end de ligner annoncer. 

Som eksempel fremhæver Casey Johnston det amerikanske medie Buzzfeed, der har en hel afdeling ansat til at udtænke kreativt og underholdende betalt indhold for sidens kunder. Denne form for indhold vil blive svært at blokere, og kvaliteten vil ofte være så høj, at brugerne slet ikke har interesse i at blokere for det.Læs også:
iOS-brugerne kan snart blokere for annoncer: Her er den mulige konsekvens

IT-JOB

J. H. Schultz Information A/S

Udviklere til legal tech

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Technical Consultants

Shark Gaming Systems A/S

Backend Engineer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.