Artikel top billede

Skype ramt af 15 timer langt nedbrud: Her kunne brugerne ikke bruge Skype

Millioner af brugere forsøgte forgæves at benytte Skype i 15 timer langt globalt nedbrud.

Det var et nedbrud af de helt store, der ramte Microsofts Skype mandag, hvor de mange millioner brugere af tjenesten dagen igennem oplevede store problemer med både at logge på og gennemføre samtaler.

Mest omfattende var problemet med presence-oplysningerne, der indikerer, om ens kontakter er online eller ej.

Alle ens kontakter så længe ud til at være offline, og man kunne ikke selv ændre sin status i Skype-appen.

Problemerne opstod om formiddagen, Skype var først tilbage i i normal tilstand omkring midnat dansk tid.

Nedbruddet ramte brugere over det meste af verden - i Europa, Mellemøsten, USA, Australien, Japan og Indien blandt andet.  

Læs også: Skype ramt af massive problemer: Opkald dur ikke og kontakterne er offline

Først efter omkring 15 timer med problemer kunne Microsoft meddele, at Skype nu igen kørte normalt.

"Vi har identificeret netværksproblemet, der forhindrede brugere i at logge ind og i at benytte Skype idag," lyder den afsluttende opdatering på Skypes support-side.

Ramte ikke virksomhederne

Samtidig skriver Microsoft:

"Vi er i gang at tilslutte vores brugere igen og er fokuseret på at gendanne tjenesten helt. Problemet ramte ikke brugere af Skype for Business."

Den sidste del af opdateringen er nok ganske vigtig for Microsoft her dagen derpå, da selskabet satser stort på netop Skype for Business, der er pro-udgaven af Skype og afløseren til Lync. Læs mere om det her.

Der var det meste af mandagen livlig aktivitet på Twitter, hvor Skype-brugerne kommunikerede om nedbruddet på blandt andet hashtagget #SkypeDown.


Læs også:

Skype ramt af massive problemer: Opkald dur ikke og kontakterne er offline

Test: Sådan fungerer det nye Skype - kør alle dine samtaler fra browseren

COWI tester det nye Skype for Business: Skal udrulles til 6.500 brugere

Her er de mest populære chat-tjenester: Er du med på moden?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.