Artikel top billede

It-berømtheder med vildt ambitiøst mål: Hele verden skal være online om fem år

Det tog omkring 25 år at få tre milliarder mennesker på nettet. Nu vil flere it-berømtheder skubbe på for, at jordens resterende fire milliarder indbyggere kommer online inden 2020.

Det var ikke ligefrem små armbevægelser, som Microsoft-stifter Bill Gates, Facebook-fader Mark Zuckerberg og andre kendisser fra it-, medie- og kunstverdenen førte sig frem med i weekenden.

For her bekendtgjorde Mark Zuckerberg sammen med blandt andre Wikipedia-stifter Jimmy Wales og den allestedsnærværende Bono fra rockbandet U2 blandt flere berømtheder, at hele jordens befolkning skal have adgang til internettet i 2020.

Mark Zuckerberg holdt tale om det ambitiøse mål i FN-regi i weekenden, som blev fulgt op af en artikel af Facebook-stifteren og Bono i det højt respekterede medie The New York Times.

"I dag har over halvdelen af folk på denne planet ikke adgang til nettet. Det er ikke godt for nogen, ikke godt for dem uden adgang, og ikke godt for den anden halvdel, hvis forretning og sikkerhed afhænger af at have stabile samfund," skriver de to kendisser i The New York Tmes.

Vi mangler fire milliarder

Det menes af eksempelvis af statistiktjenesten Internet World Stats, at omkring 3,3 milliarder mennesker ud af jordens befolkning på 7,3 milliarder folk i dag har adgang til internettet.

Set i det lys er berømthedernes målsætning med at nå fuld dækning endog meget ambitiøs.

For det har taget godt 25 år at give tre milliarder mennesker adgang til nettet, mens de sidste fire milliarder folk har fem år til at blive landfaste med World Wide Web.

Mark Zuckerbergs skal i samarbejde med blandt andet Bill & Melinda Gates' Fond samt NGO'en ONE hjælpe med at få udbredt nettet til resten af verden.

En enestående chance

På sin egen Facebook-profil skriver Mark Zuckerberg efter mødet i FN:

"Ved at give folk adgang til værktøjer, viden og mulighederne på nettet, kan vi give en stemme til de stumme og magt til de magtesløse. Vi ved også, at internettet er en vigtig trædesten til jobs, vækst og mulighed. Forskning viser, at for hvert 10. menneske online, er én løftet ud af fattigdom."

Han skriver endvidere, at mens mere end fire milliarder mennesker endnu ikke er online, har vi nu en enestående chance for at hjælpe hele kloden ind til bedre tider i de kommende årtier.

Læs også: 
Internettet kan blive kvalt i dets egen succes: Her er de tekniske udfordringer

Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.