Artikel top billede

It-berømtheder med vildt ambitiøst mål: Hele verden skal være online om fem år

Det tog omkring 25 år at få tre milliarder mennesker på nettet. Nu vil flere it-berømtheder skubbe på for, at jordens resterende fire milliarder indbyggere kommer online inden 2020.

Det var ikke ligefrem små armbevægelser, som Microsoft-stifter Bill Gates, Facebook-fader Mark Zuckerberg og andre kendisser fra it-, medie- og kunstverdenen førte sig frem med i weekenden.

For her bekendtgjorde Mark Zuckerberg sammen med blandt andre Wikipedia-stifter Jimmy Wales og den allestedsnærværende Bono fra rockbandet U2 blandt flere berømtheder, at hele jordens befolkning skal have adgang til internettet i 2020.

Mark Zuckerberg holdt tale om det ambitiøse mål i FN-regi i weekenden, som blev fulgt op af en artikel af Facebook-stifteren og Bono i det højt respekterede medie The New York Times.

"I dag har over halvdelen af folk på denne planet ikke adgang til nettet. Det er ikke godt for nogen, ikke godt for dem uden adgang, og ikke godt for den anden halvdel, hvis forretning og sikkerhed afhænger af at have stabile samfund," skriver de to kendisser i The New York Tmes.

Vi mangler fire milliarder

Det menes af eksempelvis af statistiktjenesten Internet World Stats, at omkring 3,3 milliarder mennesker ud af jordens befolkning på 7,3 milliarder folk i dag har adgang til internettet.

Set i det lys er berømthedernes målsætning med at nå fuld dækning endog meget ambitiøs.

For det har taget godt 25 år at give tre milliarder mennesker adgang til nettet, mens de sidste fire milliarder folk har fem år til at blive landfaste med World Wide Web.

Mark Zuckerbergs skal i samarbejde med blandt andet Bill & Melinda Gates' Fond samt NGO'en ONE hjælpe med at få udbredt nettet til resten af verden.

En enestående chance

På sin egen Facebook-profil skriver Mark Zuckerberg efter mødet i FN:

"Ved at give folk adgang til værktøjer, viden og mulighederne på nettet, kan vi give en stemme til de stumme og magt til de magtesløse. Vi ved også, at internettet er en vigtig trædesten til jobs, vækst og mulighed. Forskning viser, at for hvert 10. menneske online, er én løftet ud af fattigdom."

Han skriver endvidere, at mens mere end fire milliarder mennesker endnu ikke er online, har vi nu en enestående chance for at hjælpe hele kloden ind til bedre tider i de kommende årtier.

Læs også: 
Internettet kan blive kvalt i dets egen succes: Her er de tekniske udfordringer

Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere