Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

It-berømtheder med vildt ambitiøst mål: Hele verden skal være online om fem år

Det tog omkring 25 år at få tre milliarder mennesker på nettet. Nu vil flere it-berømtheder skubbe på for, at jordens resterende fire milliarder indbyggere kommer online inden 2020.

Det var ikke ligefrem små armbevægelser, som Microsoft-stifter Bill Gates, Facebook-fader Mark Zuckerberg og andre kendisser fra it-, medie- og kunstverdenen førte sig frem med i weekenden.

For her bekendtgjorde Mark Zuckerberg sammen med blandt andre Wikipedia-stifter Jimmy Wales og den allestedsnærværende Bono fra rockbandet U2 blandt flere berømtheder, at hele jordens befolkning skal have adgang til internettet i 2020.

Mark Zuckerberg holdt tale om det ambitiøse mål i FN-regi i weekenden, som blev fulgt op af en artikel af Facebook-stifteren og Bono i det højt respekterede medie The New York Times.

"I dag har over halvdelen af folk på denne planet ikke adgang til nettet. Det er ikke godt for nogen, ikke godt for dem uden adgang, og ikke godt for den anden halvdel, hvis forretning og sikkerhed afhænger af at have stabile samfund," skriver de to kendisser i The New York Tmes.

Vi mangler fire milliarder

Det menes af eksempelvis af statistiktjenesten Internet World Stats, at omkring 3,3 milliarder mennesker ud af jordens befolkning på 7,3 milliarder folk i dag har adgang til internettet.

Set i det lys er berømthedernes målsætning med at nå fuld dækning endog meget ambitiøs.

For det har taget godt 25 år at give tre milliarder mennesker adgang til nettet, mens de sidste fire milliarder folk har fem år til at blive landfaste med World Wide Web.

Mark Zuckerbergs skal i samarbejde med blandt andet Bill & Melinda Gates' Fond samt NGO'en ONE hjælpe med at få udbredt nettet til resten af verden.

En enestående chance

På sin egen Facebook-profil skriver Mark Zuckerberg efter mødet i FN:

"Ved at give folk adgang til værktøjer, viden og mulighederne på nettet, kan vi give en stemme til de stumme og magt til de magtesløse. Vi ved også, at internettet er en vigtig trædesten til jobs, vækst og mulighed. Forskning viser, at for hvert 10. menneske online, er én løftet ud af fattigdom."

Han skriver endvidere, at mens mere end fire milliarder mennesker endnu ikke er online, har vi nu en enestående chance for at hjælpe hele kloden ind til bedre tider i de kommende årtier.

Læs også: 
Internettet kan blive kvalt i dets egen succes: Her er de tekniske udfordringer

Så er den her: Global bredbånds-rapport afslører den reelle situation i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere