Artikel top billede

Fire grunde til at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter: Er du enig?

Apple satser i stadig højere grad på erhvervskunderne, men der er især fire grunde til, at man ikke bør satse på Apples produkter i virksomheden. Er du enig i argumenterne?

Selv om Apple i de senere år har fået et stadig større fokus på erhvervskunderne, så er det stadig ikke uproblematisk for en virksomhed at vælge Apple-produkter.

Sådan lyder budskabet i en klumme af Pat Brans, der er professor og forfatter, hos vores kolleger på det britiske CIO-onlinemedie.

Mange virksomheder har ellers netop åbnet op for Apples produkter med iPhone og iPad, ligesom Mac-computere i mange virksomheder heller ikke længere er noget særsyn.

Læs også: Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Samtidig har Apple også sat gang i en række satsninger, der skal overbevise endnu flere erhvervskunder om det fornuftige i at satse på selskabets produkter.  

Det drejer sig blandt andet om et partnerskab med IBM, nye funktioner og teknologier for virksomhederne i selskabets styresystemer og den helt nye iPad Pro, der netop retter sig mod de professionelle brugere.

"Mens computer-giganten bestemt har taget skridt for at bygge bro mellem Apple og it-direktørerne, så har den ikke gjort nok," skriver Pat Brans dog i sin klumme hos det britiske CIO.

Fire grunde til ikke at satse på Apple

Han lister konkret fire udfordringer, som kommer i spil, hvis man som virksomhed vil satse på Apples produkter. De lyder kort fortalt:

1) Apple kommer aldrig med roadmaps for produkterne og ikke engang antydelser af, hvornår nye produkter er klar. Det gør det svært at planlægge skiftet til nye produkter, lyder første argument i klummen.

2) Apple tillader kun, at IBM yder fuld support af Apples produkter, og derfor skal de virksomheder, der ikke køber via IBM, finde alternativer.

Læs også: Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

3) Apples produkter er dyre, og Apple tilbyder ikke rabatter ved større indkøb. Derfor vil økonomien i at vælge Apple frem for Windows forringes jo større indkøb, der er tale om.

4) Apples produkter følger den livscyklus, der er hos forbrugerne, og her lever produkter kortere tid end hos virksomheder.

"Når en it-direktør endelig kommer til udrulningen af en løsning baseret på Apples produkter, er han eller hun formentlig mindst en version bagud i forhold til Apples produkter," lyder det i CIO-klummen.

Hvad mener du?

Der er dog generelt meget delte meninger om, hvor god en skidt en idé, det er at vælge Apple, hvis man er en virksomhed.

Vi har tidligere bragt en artikel om en dansk it-chef, der var skiftet fra Windows til Mac blandt andet ud fra et argument om, at han kunne spare både penge og support-ressourcer ved at vælge Macs frem for Windows-pc'er. Læs den historie her.

Læs også vores artikel om de vigtige overvejelser, du skal gøre dig, hvis du overvejer at indkøbe Mac-computere til virksomhedens medarbejdere.

Og artiklen om, hvorfor det nye iOS 9 til iPhone og iPad indeholder en række spændende nye funktioner og teknologier for netop erhvervsbrugerne - den finder du her.

Debat: Hvad mener du om argumenterne for ikke at vælge Apple? Holder de, eller er det faktisk ganske uproblematisk at satse på Apples produkter i virksomheden?

Læs også:

Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Mac i virksomheden: Derfor har holdningen ændret sig

Derfor bliver iOS 9 til iPhone og iPad noget helt særligt for virksomhederne

Microsofts Surface 3 versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere