Artikel top billede

Danske hostingfirmaer melder Microsoft for brud på konkurrenceregler

Microsoft giver store rabatter på Navision-licenser, hvis kunderne til gengæld installerer softwaren på cloud-platformen Azure. Det underminerer konkurrencen, lyder det fra hosting-selskabernes brancheforening, som nu har meldt Microsoft for brud på konkurrencelovgivningen.

50 procents rabat på Navision-licenser, hvis du til gengæld lægger dine data over på vores cloud-platform.

Sådan lyder et tilbud fra Microsoft, som har fået Brancheforeningen for it-hostingvirksomheder i Danmark, BFIH, til at reagere.

Microsofts gode tilbud tager nemlig brødet ud af munden på hosting-selskaber, som i deres datacentre leverer de samme ydelser som Microsoft, lyder det fra BFIH, som mener, at Microsoft overtræder konkurrencelovgivningen.

BFIH har derfor indbragt sagen for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Microsoft giver rabat, hvis kunderne vælger at lægge deres Navision-system på Azure, men hvis man læger det på sin egen server eller i et datacenter hos et af vores medlemmer, så får man ikke rabat. Det er en bundling af produkter, hvor man udnytter sin dominerende position i strid med konkurrencelovgivningen," siger direktør i BFIH, Lennart Meiniche til Computerworld

Han anslår, at Microsoft i Danmark sidder på mindst 50 procent af markedet for ERP-systemer som Navision. Og på den del af markedet, der består af mellemstore virksomheder er andelen endnu højere.

Sagen er ekstra pikant fordi mange hosting-firmaer i forvejen arbejder tæt sammen med Microsoft og lægger serverplads og netværk til en stribe af Microsofts produkter og services.

"Virksomhederne i BFIH har i øvrigt et godt og konstruktivt samarbejde med Microsoft, som er en af deres væsentligste samarbejdspartnere. Derfor er det en torn i øjet, når Microsoft laver prisdumping på et produkt som Navision, hvor de efter vores opfattelse har en dominerende markedsposition for at promovere deres egen hosting-service på Azure-platformen. Og så må vi selvfølgelig reagere," lyder det fra Lennart Meiniche.

Han erkender, at hostingmarkedet er under forvandling i takt med, at virksomheder i stigende grad outsourcer deres data og drift af software til cloud-løsninger.

"Vi piver ikke. Vi er helt enige i, at der sker en udvikling, hvor flere og flere kunder lægger deres data i skyen eller i et datacenter. Nogle kunder vil vælge det ene og andre vil vælge noget andet. Men konkurrencen skal foregå indenfor lovens rammer. Det mener vi ikke, er tilfældet her," siger Lennart Meiniche.

Hos Microsoft siger kommunikationsdirektør Anders Adelhorst, at man er "uforstående" over for klagerne fra hostingbranchen.

Læs også:

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

Margrethe [b]Vestager
: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere