Danske hostingfirmaer melder Microsoft for brud på konkurrenceregler

Microsoft giver store rabatter på Navision-licenser, hvis kunderne til gengæld installerer softwaren på cloud-platformen Azure. Det underminerer konkurrencen, lyder det fra hosting-selskabernes brancheforening, som nu har meldt Microsoft for brud på konkurrencelovgivningen.

50 procents rabat på Navision-licenser, hvis du til gengæld lægger dine data over på vores cloud-platform.

Sådan lyder et tilbud fra Microsoft, som har fået Brancheforeningen for it-hostingvirksomheder i Danmark, BFIH, til at reagere.

Microsofts gode tilbud tager nemlig brødet ud af munden på hosting-selskaber, som i deres datacentre leverer de samme ydelser som Microsoft, lyder det fra BFIH, som mener, at Microsoft overtræder konkurrencelovgivningen.

BFIH har derfor indbragt sagen for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Microsoft giver rabat, hvis kunderne vælger at lægge deres Navision-system på Azure, men hvis man læger det på sin egen server eller i et datacenter hos et af vores medlemmer, så får man ikke rabat. Det er en bundling af produkter, hvor man udnytter sin dominerende position i strid med konkurrencelovgivningen," siger direktør i BFIH, Lennart Meiniche til Computerworld

Han anslår, at Microsoft i Danmark sidder på mindst 50 procent af markedet for ERP-systemer som Navision. Og på den del af markedet, der består af mellemstore virksomheder er andelen endnu højere.

Sagen er ekstra pikant fordi mange hosting-firmaer i forvejen arbejder tæt sammen med Microsoft og lægger serverplads og netværk til en stribe af Microsofts produkter og services.

"Virksomhederne i BFIH har i øvrigt et godt og konstruktivt samarbejde med Microsoft, som er en af deres væsentligste samarbejdspartnere. Derfor er det en torn i øjet, når Microsoft laver prisdumping på et produkt som Navision, hvor de efter vores opfattelse har en dominerende markedsposition for at promovere deres egen hosting-service på Azure-platformen. Og så må vi selvfølgelig reagere," lyder det fra Lennart Meiniche.

Han erkender, at hostingmarkedet er under forvandling i takt med, at virksomheder i stigende grad outsourcer deres data og drift af software til cloud-løsninger.

"Vi piver ikke. Vi er helt enige i, at der sker en udvikling, hvor flere og flere kunder lægger deres data i skyen eller i et datacenter. Nogle kunder vil vælge det ene og andre vil vælge noget andet. Men konkurrencen skal foregå indenfor lovens rammer. Det mener vi ikke, er tilfældet her," siger Lennart Meiniche.

Hos Microsoft siger kommunikationsdirektør Anders Adelhorst, at man er "uforstående" over for klagerne fra hostingbranchen.

Læs også:

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

Margrethe [b]Vestager
: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.