Artikel top billede

Rygtestorm om stort hack af Microsoft Update - men Microsoft afviser det hele

Efter udsendelsen af en mystisk software-opdatering, har flere it-folk troet, at Windows Update har været hacket. Microsoft afviser blankt rygtet. Der er sket en fejl, lyder det selskabet.

En højst besynderlig sikkerhedsopdatering fra Microsoft har fået flere it-folk til at klø sig i nakken.

Samtidigt har flere stillet sig spørgsmålet om, hvorvidt Microsofts sikkerhedsopdateringer er blevet hacket.

Hvis dette skulle have været tilfældet, ville konsekvenserne næsten være uoverskuelige.

For det ville give eventuelle bagmænd muligheden for at distribuere malware til de hundredmillionvis af Windows-brugere i hele verden.

Det skriver blandt andre Ars Technica.

Test røg med i opdatering

Microsoft har dog reageret hurtigt, og et halvt døgn efter de første bekymrede beskeder begyndte at tikke ind hos it-giganten i Redmond, maner Microsoft rygtet i jorden.

Samtidig forklarer selskabet til Ars Technica at bekymringerne hos it-folket sandsynligvis skyldtes, at Microsoft ved en fejl kom til at udsende en testopdatering.

Den udmelding bekræfter Microsoft Danmark over for Computerworld.

"Vi kom ganske enkelt til at publicere en test-update, og den er taget ned igen," lyder det fra Microsoft Danmarks kommunikationsdirektør Anders Adelhorst.

Ars Technica rapporterer, at fejlen i opdateringerne tilsyneladende har ramt Windows 7-brugere værst, da flere har oplevet, at deres system er gået ned.

Læs også:
Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere