BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Rygtestorm om stort hack af Microsoft Update - men Microsoft afviser det hele

Efter udsendelsen af en mystisk software-opdatering, har flere it-folk troet, at Windows Update har været hacket. Microsoft afviser blankt rygtet. Der er sket en fejl, lyder det selskabet.

En højst besynderlig sikkerhedsopdatering fra Microsoft har fået flere it-folk til at klø sig i nakken.

Samtidigt har flere stillet sig spørgsmålet om, hvorvidt Microsofts sikkerhedsopdateringer er blevet hacket.

Hvis dette skulle have været tilfældet, ville konsekvenserne næsten være uoverskuelige.

For det ville give eventuelle bagmænd muligheden for at distribuere malware til de hundredmillionvis af Windows-brugere i hele verden.

Det skriver blandt andre Ars Technica.

Test røg med i opdatering

Microsoft har dog reageret hurtigt, og et halvt døgn efter de første bekymrede beskeder begyndte at tikke ind hos it-giganten i Redmond, maner Microsoft rygtet i jorden.

Samtidig forklarer selskabet til Ars Technica at bekymringerne hos it-folket sandsynligvis skyldtes, at Microsoft ved en fejl kom til at udsende en testopdatering.

Den udmelding bekræfter Microsoft Danmark over for Computerworld.

"Vi kom ganske enkelt til at publicere en test-update, og den er taget ned igen," lyder det fra Microsoft Danmarks kommunikationsdirektør Anders Adelhorst.

Ars Technica rapporterer, at fejlen i opdateringerne tilsyneladende har ramt Windows 7-brugere værst, da flere har oplevet, at deres system er gået ned.

Læs også:
Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere