Artikel top billede

Surface Book kan blive en våd klud i ansigtet på pc-producenterne

Microsoft indtager nu for første gang markedet for bærbare computere. Det er en provokation, der skal skubbe de etablerede producenter af bærbare computere i en ny (Microsoft)retning, lyder analysen.

For en uges tid siden siden overraskede Microsoft resten af verden ved at fremvise den første bærbare computer udviklet af Redmond-fabrikken.

En laptop fra Microsofts egen hånd.

Og den ser ganske lovende ud ved første øjekast.

Du kan læse mere om Surface Book her: Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Den lækre lille hardware sag kan forekomme som en våd klud i ansigtet på de mere etablerede pc-producenter, hvilket faktisk også er en del af projektet, forklarer en ekspert.

"Der er helt sikkert nogen af pc-producenterne, der vil føle sig pressede, når en stor virksomhed som Microsoft begynder at producere produkter inden for deres produktkategori. Alt andet vil vær unaturligt," siger Anders Elbak, der er it-analytiker i IDC.

Men han anser ikke kun Microsofts nye laptop som en konkurrent til produkterne fra HP, Acer, Lenovo eller Dell.

"Microsoft vil gerne vise, hvad deres softwareprodukter kan, og derfor bygger de en enhed, der virkelig kan vise Windows 10-potentialet. Det er derfor lige så meget til inspiration, en våd klud i ansigtet eller en provokation, der skal få de etablerede laptop-producenter til at udvikle produkter, der kan præstere på en Microsoft-platform. Et lille spark bagi for at få dem til at komme i gang."

Så det handler mere om at få gang i innovationen i resten af branchen end om at sælge produkter fra Redmond?

"Denne bærbare computer fra Microsoft skal skærpe konkurrencen, så de andre producenter gør sig mere umage med at tilbyde bedre Microsoft-produkter," siger Anders Elbak, og tilføjer:

"Men det gode Surface Pro-salg har da også givet Microsoft blod på tanden. Det er der ingen tvivl om. Ligeledes vil Microsoft gerne se high end-produkter fra andre end Apple," lyder hans analyse.

Ikke bange

Pc-producenten Dell er dog ikke bange for konkurrencen.

"Microsoft er en samarbejdspartner, som vi sætter stor pris på. Vi arbejder sammen på en lang række områder, og på andre felter er vi konkurrenter. Sådan er verden i dag. Vi er på vej ind i en verden af Windows 10, og en øget opmærksomhed på fordelene ved Windows 10 er godt for både vores kunder, Microsoft og for os," siger Lars Baun, general manager Dell Danmark.

Han giver også udtryk for, at der allerede nu er udvikling på Windows 10-fronten.

"Vi har lige lanceret en række nye Dell-produkter, der er designet til Windows 10. Så sent som i dag er der blevet annonceret nye bærbare modeller, hvor porteføljen er blevet optimeret med de nyeste teknologier, som understøtter Windows 10."

Læs også:
Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Det koster en Surface Pro 3 - og dens nærmeste konkurrenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere