Artikel top billede

Surface Book kan blive en våd klud i ansigtet på pc-producenterne

Microsoft indtager nu for første gang markedet for bærbare computere. Det er en provokation, der skal skubbe de etablerede producenter af bærbare computere i en ny (Microsoft)retning, lyder analysen.

For en uges tid siden siden overraskede Microsoft resten af verden ved at fremvise den første bærbare computer udviklet af Redmond-fabrikken.

En laptop fra Microsofts egen hånd.

Og den ser ganske lovende ud ved første øjekast.

Du kan læse mere om Surface Book her: Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Den lækre lille hardware sag kan forekomme som en våd klud i ansigtet på de mere etablerede pc-producenter, hvilket faktisk også er en del af projektet, forklarer en ekspert.

"Der er helt sikkert nogen af pc-producenterne, der vil føle sig pressede, når en stor virksomhed som Microsoft begynder at producere produkter inden for deres produktkategori. Alt andet vil vær unaturligt," siger Anders Elbak, der er it-analytiker i IDC.

Men han anser ikke kun Microsofts nye laptop som en konkurrent til produkterne fra HP, Acer, Lenovo eller Dell.

"Microsoft vil gerne vise, hvad deres softwareprodukter kan, og derfor bygger de en enhed, der virkelig kan vise Windows 10-potentialet. Det er derfor lige så meget til inspiration, en våd klud i ansigtet eller en provokation, der skal få de etablerede laptop-producenter til at udvikle produkter, der kan præstere på en Microsoft-platform. Et lille spark bagi for at få dem til at komme i gang."

Så det handler mere om at få gang i innovationen i resten af branchen end om at sælge produkter fra Redmond?

"Denne bærbare computer fra Microsoft skal skærpe konkurrencen, så de andre producenter gør sig mere umage med at tilbyde bedre Microsoft-produkter," siger Anders Elbak, og tilføjer:

"Men det gode Surface Pro-salg har da også givet Microsoft blod på tanden. Det er der ingen tvivl om. Ligeledes vil Microsoft gerne se high end-produkter fra andre end Apple," lyder hans analyse.

Ikke bange

Pc-producenten Dell er dog ikke bange for konkurrencen.

"Microsoft er en samarbejdspartner, som vi sætter stor pris på. Vi arbejder sammen på en lang række områder, og på andre felter er vi konkurrenter. Sådan er verden i dag. Vi er på vej ind i en verden af Windows 10, og en øget opmærksomhed på fordelene ved Windows 10 er godt for både vores kunder, Microsoft og for os," siger Lars Baun, general manager Dell Danmark.

Han giver også udtryk for, at der allerede nu er udvikling på Windows 10-fronten.

"Vi har lige lanceret en række nye Dell-produkter, der er designet til Windows 10. Så sent som i dag er der blevet annonceret nye bærbare modeller, hvor porteføljen er blevet optimeret med de nyeste teknologier, som understøtter Windows 10."

Læs også:
Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Det koster en Surface Pro 3 - og dens nærmeste konkurrenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere