Artikel top billede

Surface Book kan blive en våd klud i ansigtet på pc-producenterne

Microsoft indtager nu for første gang markedet for bærbare computere. Det er en provokation, der skal skubbe de etablerede producenter af bærbare computere i en ny (Microsoft)retning, lyder analysen.

For en uges tid siden siden overraskede Microsoft resten af verden ved at fremvise den første bærbare computer udviklet af Redmond-fabrikken.

En laptop fra Microsofts egen hånd.

Og den ser ganske lovende ud ved første øjekast.

Du kan læse mere om Surface Book her: Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Den lækre lille hardware sag kan forekomme som en våd klud i ansigtet på de mere etablerede pc-producenter, hvilket faktisk også er en del af projektet, forklarer en ekspert.

"Der er helt sikkert nogen af pc-producenterne, der vil føle sig pressede, når en stor virksomhed som Microsoft begynder at producere produkter inden for deres produktkategori. Alt andet vil vær unaturligt," siger Anders Elbak, der er it-analytiker i IDC.

Men han anser ikke kun Microsofts nye laptop som en konkurrent til produkterne fra HP, Acer, Lenovo eller Dell.

"Microsoft vil gerne vise, hvad deres softwareprodukter kan, og derfor bygger de en enhed, der virkelig kan vise Windows 10-potentialet. Det er derfor lige så meget til inspiration, en våd klud i ansigtet eller en provokation, der skal få de etablerede laptop-producenter til at udvikle produkter, der kan præstere på en Microsoft-platform. Et lille spark bagi for at få dem til at komme i gang."

Så det handler mere om at få gang i innovationen i resten af branchen end om at sælge produkter fra Redmond?

"Denne bærbare computer fra Microsoft skal skærpe konkurrencen, så de andre producenter gør sig mere umage med at tilbyde bedre Microsoft-produkter," siger Anders Elbak, og tilføjer:

"Men det gode Surface Pro-salg har da også givet Microsoft blod på tanden. Det er der ingen tvivl om. Ligeledes vil Microsoft gerne se high end-produkter fra andre end Apple," lyder hans analyse.

Ikke bange

Pc-producenten Dell er dog ikke bange for konkurrencen.

"Microsoft er en samarbejdspartner, som vi sætter stor pris på. Vi arbejder sammen på en lang række områder, og på andre felter er vi konkurrenter. Sådan er verden i dag. Vi er på vej ind i en verden af Windows 10, og en øget opmærksomhed på fordelene ved Windows 10 er godt for både vores kunder, Microsoft og for os," siger Lars Baun, general manager Dell Danmark.

Han giver også udtryk for, at der allerede nu er udvikling på Windows 10-fronten.

"Vi har lige lanceret en række nye Dell-produkter, der er designet til Windows 10. Så sent som i dag er der blevet annonceret nye bærbare modeller, hvor porteføljen er blevet optimeret med de nyeste teknologier, som understøtter Windows 10."

Læs også:
Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Det koster en Surface Pro 3 - og dens nærmeste konkurrenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere