Artikel top billede

Her er Surface Pro 4 og Surface Book - Microsofts første bærbare computer

Surface Pro 4 er lettere, tyndere og har en vanvittig skærm. Men Microsoft lancerede også Surfacebook - Microsofts første bærbar - som er en hybrid.

Selvom der har været en mange lækkede oplysninger om den nye Surface Pro 4-computer fra Microsoft, så overraskede Microsoft stadig ved deres præsentation tirsdag aften.

For ikke alene præsenterede Microsoft en tyndere, lettere og mere kraftfuld Surface Pro-enhed, men it-giganten lancerede også en bærbar computer kaldet Surface Book.

Book er en en såkaldt hybrid-bærbar computer med et grafikkort i bunden og Surface Pro 4-agtig tablet som den øverste del.

Microsoft selv synes med vanlig ydmyghed, men måske knapt så overraskende, at Surface Pro 4 og Surface Book er den bedste tablet og den bedste bærbare computer der nogensinde er skabt.

Surface Pro 4
Surface Pro 4 er den nyeste version af Microsofts Surface-serie. Tyndere end sidste års model, lidt lettere og med Intels 6. generation af Core i-processorer, Skylake.

Den har en 12,3 tommer stor skærm, hvilket er lidt større end sidste års model, men med samme fysiske størrelse som en Surface Pro 3. Den har en pixeltæthed på 267 ppi og over 5 millioner pixels - altså en meget høj opløsning.

Også Pro 4's Stylus har fået en opgradering, og giver dig over 1.024 niveauer af tryk. Ligeledes har Microsoft lyttet til feedback og tilbyder nu Surface Pro 4 med op til 16 GB ram samt op til 1TB lagerplads. Dog ingen 1TB-version til Danmark endnu.

Også tastaturet har fået en tur. Her kommer der forbedrede taster, som i højere grad minder om "ægte" bærbar-taster. Og det nye Type Cover-tastatur fungerer også til din eksisterende Surface Pro 3, hvis du ønsker dig et nyt tastatur.

Ligeledes har Surface Pro 4 Windows Hello, Microsofts nye log-in-system. Både i form af et kamera med Intels RealSense-teknologi og igennem fingeraftryksskanner i det nye Type Cover-tastatur.

Surface Pro 4 kommer til salg fra den fra den 19. november, og danske priser starter fra 7.499 kroner for en Core M-model, 4GB RAM og 128 GB lagerplads.

Den store overraskelse ved eventet var Microsoft Surface Book. Den første bærbar computer fra Microsoft nogensinde.

Surface Book er en 2-i-1 hybrid. Det betyder, at du kan tage "skærmen" af tastaturet. Og skærmen er reelt set noget, som svarer til en Surface Pro 4 - ligeledes med op til en i7-Skylake-processor fra Intel.

Under tasterne i bærbarens nederste del ligger der en batteripakke, som Microsoft siger kan give op imod 12 timers brug og et grafikkort fra Nvidia. Du har altså en computer, som både er en let tablet, og en bærbar med dedikeret grafikkort.

Grafikkortet og dens tilslutning med resten af computeren er udviklet i et samarbejde mellem Surface-holdet hos Microsoft og Microsofts Xbox-udviklere. Ifølge Microsoft selv giver det en computer, som skulle være over to gange så kraftig som en tilsvarende Macbook Pro.

Skærmopløsningen på Surface Book er høj. Den har over 6 millioner pixels, hvilket svarer til en opløsning på 3.000 x 2.000 pixels - eller noget der svarer til det.

Surface Book kommer i første omgang ikke til salg i Danmark, men står i USA til en pris, som starter fra 1.499 dollars, hvilket rundt regnet svarer til 10.000 kroner.

Læs også:Microsofts Surface Pro 3 versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?