Artikel top billede

App-frygt: Apple fjerner flere apps i sin butik

Apple har fjernet en del apps fra selskabets App Store af frygt for utilsigtet overvågning af udefrakommende.

It-giganten Apple har fjernet flere apps i sin App Store, da de nu fjernede apps blev vurderet til at udgøre en sikkerhedsfare for brugere af iPads og iPhones.

Meldingen fra Apple går på, at nogle 'få' apps er blevet ryddet af vejen, fordi disse apps har udgjort en sikkerhedsrisiko for brugen af personlige data på iBrugernes enheder.

Mere konkret har Apple forklaret, at de omtalte apps var under mistanke for at tillade installering af rod-certifikater, der senere kunne bruges til at sende personlige data i hænderne på udefrakommende bagmænd.

Det skriver Reuters.

"Apple er dybt engageret i at beskytte kundernes privatliv og sikkerhed. Vi arbejder derfor sammen med udviklerne af disse apps for at få programmerne tilbage i App Store. Samtidig vil vi kunne berolige kunderne med, at deres privatliv og sikkerhed ikke er i fare," lyder meldingen fra Apple ifølge Reuters.

Sendt i skammekrogen

Æbleselskabet har ikke afsløret hvilke og hvor mange apps, der er blevet fjernet.

Ifølge tech-sitet Techcrunch drejer det sig blandt andet om flere adblocker-apps, som har været under mistanke for at kigge på en iPhones trafik og samtidig undgå krypteringen i Apples enheder.

Ifølge flere it-medier er sårbarhederne ikke superkritiske i sig selv.

Men da de nu karantæneramte apps potentielt kunne give en tredjepart indsigt i ukrypteret trafik, har sikkerhedsbristen været slem nok til at sende de nu fjernede apps i skammekrogen, indtil de ikke længere giver udefrakommende øjne adgang til nogen form for trafik.

Læs også: Massevis af iOS-apps inficeret via bagdør i udviklingsværktøj: Dette bør Apple gøre nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere