Artikel top billede

App-frygt: Apple fjerner flere apps i sin butik

Apple har fjernet en del apps fra selskabets App Store af frygt for utilsigtet overvågning af udefrakommende.

It-giganten Apple har fjernet flere apps i sin App Store, da de nu fjernede apps blev vurderet til at udgøre en sikkerhedsfare for brugere af iPads og iPhones.

Meldingen fra Apple går på, at nogle 'få' apps er blevet ryddet af vejen, fordi disse apps har udgjort en sikkerhedsrisiko for brugen af personlige data på iBrugernes enheder.

Mere konkret har Apple forklaret, at de omtalte apps var under mistanke for at tillade installering af rod-certifikater, der senere kunne bruges til at sende personlige data i hænderne på udefrakommende bagmænd.

Det skriver Reuters.

"Apple er dybt engageret i at beskytte kundernes privatliv og sikkerhed. Vi arbejder derfor sammen med udviklerne af disse apps for at få programmerne tilbage i App Store. Samtidig vil vi kunne berolige kunderne med, at deres privatliv og sikkerhed ikke er i fare," lyder meldingen fra Apple ifølge Reuters.

Sendt i skammekrogen

Æbleselskabet har ikke afsløret hvilke og hvor mange apps, der er blevet fjernet.

Ifølge tech-sitet Techcrunch drejer det sig blandt andet om flere adblocker-apps, som har været under mistanke for at kigge på en iPhones trafik og samtidig undgå krypteringen i Apples enheder.

Ifølge flere it-medier er sårbarhederne ikke superkritiske i sig selv.

Men da de nu karantæneramte apps potentielt kunne give en tredjepart indsigt i ukrypteret trafik, har sikkerhedsbristen været slem nok til at sende de nu fjernede apps i skammekrogen, indtil de ikke længere giver udefrakommende øjne adgang til nogen form for trafik.

Læs også: Massevis af iOS-apps inficeret via bagdør i udviklingsværktøj: Dette bør Apple gøre nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere