Artikel top billede

Ny opdatering til Apples El Capitan skal fikse kæmpe-problem med Office 2016

Apple er klar med første opdatering af selskabets blot én måned gamle styresystem, El Capitan. Opdateringen skal blandt andet løse stort problem med Office 2016, som får Mac-computerne til at crashe.

Apple er klar med den første opdatering til selskabets splinternye styresystem, OS X 10.11.1 El Capitan, der blev udgivet fornylig.

Det kan du læse mere om her: Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Opdateringen indeholder en række rettelser til det nye styresystem, herunder en løsning på det problem, som Apple har haft med Microsofts populære kontorprogram, Office 2016.

Umiddelbart efter lanceringen af El Capitan stod det nemlig klart, at styresystemet i mange tilfælde ikke kunne håndtere Office 2016, som fik mange Mac-computere til at crashe og fryse.

Det kan du læse mere om her: Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe.

Microsoft og Apple meddelte for knapt tre uger siden, at parterne i fællesskab arbejdede på en hastig løsning på problemet.

Dengang havde de ikke noget bud på, hvor lang tid det ville tage at fikse problemet.

Et af flere problemer

På listen over problemer, der løses med den nye opdatering, skriver Apple imidlertid nu "forbedrer kompatibilitet med Microsoft Office 2016."

Med opdateringen løser Apple ligeledes forskellige problemer i Mail samt problemer med opdateringen til El Capital fra ældre Mac-styresystemer.

De første meldinger om problemet med Office 2016 i El Capitan indløb faktisk allerede i slutningen af juli.

Ventetiden, indtil Apple omsider nu er klar med en løsning, har fået adskillige brugere til at brokke sig - blandt andet på Apples Mac-forum.

Også Microsofts supportforum er efterhånden blevet fyldt med indlæg om problemet, der har ramt mange mennesker.

Du kan se den lange tråd her.

Det har længe været uklart, om fejlen har ligget hos Apple eller Microsoft. På begge sider har fans og følgere peget på den anden part som den mest sandsynlige skurk.

Microsoft antydede dog for nylig, at problemet skyldtes en fejl i Apples software, og at Microsoft 'aktivt samarbejder med Apple for at sikre en løsning i den næste opdatering af OS X 10.11 El Capitan."

Dette understreges da også af, at det er Apple, der udsender en rettelse og altså ikke Microsoft.

Microsoft opfordrer alle til nu at opdatere El Capitan, men undlader omhyggeligt at pege fingre eller udnævne nogen ansvarlig for fejlen.

Således skriver Microsoft-teknikeren Faisal Jeelani, der hele tiden har været synlig i debatten som Microsofts repræsentant, blot, at man 'bør sikre, at man kører den seneste version af Office (15.15) og El Capitan (10.11.1).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.