Artikel top billede

Mens vi venter på 5G trækker Ericsson i bremsen: Vi udvikler langsommere 4G-net

Vi har vænnet os til at mobilnettet bare bliver hurtigere og hurtigere, men når alle gadgets skal kobles på nettet, så bliver der pres på. Derfor arbejder netværksfirmaerne på at udvikle langsommere varianter af 4G-teknologien LTE.

Boomet i IoT og maskine-til-maskine-teknologier øger behovet for netværk, der understøtter langsommere datahastigheder, der samtidig er strømbesparende.

For de sensorer, der drives af batteri, har strømforbruget nemlig stor betydning for, at de er billige og praktiske at anvende.

"Det handler om at vi skal fange behovet for at understøtte de mange opkoblede enheder, der vil dukke frem i de kommende år," siger Ericssons Per Narvinger, som har ansvaret for LTE-produkterne i virksomheden, til Computerworld i Sverige.

Nye netværk vil åbne for at flere produkter kan komme online eksempelvis fra hjemmet eller fra bilflåden.

Tilpasningen af 4G-netværket til disse behov er dog langt fra klar endnu.

LTE kategori 1 er klar, men flere versioner er under udvikling, fortæller Per Narvinger.

1 Mbit/s til 450 Mbit/s

Et stort skridt for sensorerne bliver introduktionen af LTE kategori 0 til næste år.

Ligeledes kommer en kategori M og narrow-band LTE, der er udviklet i et samarbejde mellem Nokia, Ericsson og Intel.

For hvert af disse nye trin på LTE-stigen kan sensorenhederne forenkles, hvilket gør det muligt at udvikle billigere produkter og samtidig forlænge batterilevetiden.

Kategori 0 har eksempelvis en kapacitet på op til 1 Mbit/s, den er energieffektiv og takket være den såkaldte duplex-tilstand kan data sendes og modtages samtidig.

Ifølge Altair Semiconductor kan det give batterilevetider på op til ti år for enheder, der ikke behøver den store tunge kommunikation, men blot skal sende en besked i ny og næ.

Forspil til 5G

Arbejdet med LTE er også forspil til udviklingen af det kommende 5G-netværk.

Med 5G sigter netværksleverandørerne og teleoperatørerne på at udvikle et netværk, der er meget potent med hensyn til hastighed, men også skræddersyet til IoT-løsningerne.

5G-standarderne forventes dog først at være parate i 2020.

Herefter skal netværksinfrastrukturen bygges op. Så indtil da, vil udviklingen af LTE sker på to fronter.

Hurtige versioner til eksempelvis streaming af HD-video og langsomme samt mere energieffektive versioner, der henvender sig til loT og maskine-til-maskine, vurderer Ericsson.

Læs også:
5G bliver så potent og anderledes at it-sikkerhed skal tænkes helt om

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk


5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere