Artikel top billede

Mens vi venter på 5G trækker Ericsson i bremsen: Vi udvikler langsommere 4G-net

Vi har vænnet os til at mobilnettet bare bliver hurtigere og hurtigere, men når alle gadgets skal kobles på nettet, så bliver der pres på. Derfor arbejder netværksfirmaerne på at udvikle langsommere varianter af 4G-teknologien LTE.

Boomet i IoT og maskine-til-maskine-teknologier øger behovet for netværk, der understøtter langsommere datahastigheder, der samtidig er strømbesparende.

For de sensorer, der drives af batteri, har strømforbruget nemlig stor betydning for, at de er billige og praktiske at anvende.

"Det handler om at vi skal fange behovet for at understøtte de mange opkoblede enheder, der vil dukke frem i de kommende år," siger Ericssons Per Narvinger, som har ansvaret for LTE-produkterne i virksomheden, til Computerworld i Sverige.

Nye netværk vil åbne for at flere produkter kan komme online eksempelvis fra hjemmet eller fra bilflåden.

Tilpasningen af 4G-netværket til disse behov er dog langt fra klar endnu.

LTE kategori 1 er klar, men flere versioner er under udvikling, fortæller Per Narvinger.

1 Mbit/s til 450 Mbit/s

Et stort skridt for sensorerne bliver introduktionen af LTE kategori 0 til næste år.

Ligeledes kommer en kategori M og narrow-band LTE, der er udviklet i et samarbejde mellem Nokia, Ericsson og Intel.

For hvert af disse nye trin på LTE-stigen kan sensorenhederne forenkles, hvilket gør det muligt at udvikle billigere produkter og samtidig forlænge batterilevetiden.

Kategori 0 har eksempelvis en kapacitet på op til 1 Mbit/s, den er energieffektiv og takket være den såkaldte duplex-tilstand kan data sendes og modtages samtidig.

Ifølge Altair Semiconductor kan det give batterilevetider på op til ti år for enheder, der ikke behøver den store tunge kommunikation, men blot skal sende en besked i ny og næ.

Forspil til 5G

Arbejdet med LTE er også forspil til udviklingen af det kommende 5G-netværk.

Med 5G sigter netværksleverandørerne og teleoperatørerne på at udvikle et netværk, der er meget potent med hensyn til hastighed, men også skræddersyet til IoT-løsningerne.

5G-standarderne forventes dog først at være parate i 2020.

Herefter skal netværksinfrastrukturen bygges op. Så indtil da, vil udviklingen af LTE sker på to fronter.

Hurtige versioner til eksempelvis streaming af HD-video og langsomme samt mere energieffektive versioner, der henvender sig til loT og maskine-til-maskine, vurderer Ericsson.

Læs også:
5G bliver så potent og anderledes at it-sikkerhed skal tænkes helt om

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk


5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.