Artikel top billede

Mens vi venter på 5G trækker Ericsson i bremsen: Vi udvikler langsommere 4G-net

Vi har vænnet os til at mobilnettet bare bliver hurtigere og hurtigere, men når alle gadgets skal kobles på nettet, så bliver der pres på. Derfor arbejder netværksfirmaerne på at udvikle langsommere varianter af 4G-teknologien LTE.

Boomet i IoT og maskine-til-maskine-teknologier øger behovet for netværk, der understøtter langsommere datahastigheder, der samtidig er strømbesparende.

For de sensorer, der drives af batteri, har strømforbruget nemlig stor betydning for, at de er billige og praktiske at anvende.

"Det handler om at vi skal fange behovet for at understøtte de mange opkoblede enheder, der vil dukke frem i de kommende år," siger Ericssons Per Narvinger, som har ansvaret for LTE-produkterne i virksomheden, til Computerworld i Sverige.

Nye netværk vil åbne for at flere produkter kan komme online eksempelvis fra hjemmet eller fra bilflåden.

Tilpasningen af 4G-netværket til disse behov er dog langt fra klar endnu.

LTE kategori 1 er klar, men flere versioner er under udvikling, fortæller Per Narvinger.

1 Mbit/s til 450 Mbit/s

Et stort skridt for sensorerne bliver introduktionen af LTE kategori 0 til næste år.

Ligeledes kommer en kategori M og narrow-band LTE, der er udviklet i et samarbejde mellem Nokia, Ericsson og Intel.

For hvert af disse nye trin på LTE-stigen kan sensorenhederne forenkles, hvilket gør det muligt at udvikle billigere produkter og samtidig forlænge batterilevetiden.

Kategori 0 har eksempelvis en kapacitet på op til 1 Mbit/s, den er energieffektiv og takket være den såkaldte duplex-tilstand kan data sendes og modtages samtidig.

Ifølge Altair Semiconductor kan det give batterilevetider på op til ti år for enheder, der ikke behøver den store tunge kommunikation, men blot skal sende en besked i ny og næ.

Forspil til 5G

Arbejdet med LTE er også forspil til udviklingen af det kommende 5G-netværk.

Med 5G sigter netværksleverandørerne og teleoperatørerne på at udvikle et netværk, der er meget potent med hensyn til hastighed, men også skræddersyet til IoT-løsningerne.

5G-standarderne forventes dog først at være parate i 2020.

Herefter skal netværksinfrastrukturen bygges op. Så indtil da, vil udviklingen af LTE sker på to fronter.

Hurtige versioner til eksempelvis streaming af HD-video og langsomme samt mere energieffektive versioner, der henvender sig til loT og maskine-til-maskine, vurderer Ericsson.

Læs også:
5G bliver så potent og anderledes at it-sikkerhed skal tænkes helt om

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk


5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere