Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff | Foto: Henrik Petit (Foto: © 2015 Henrik Petit for IBM Danmark / Henrik Petit)

Mennesker i IT
Udgivet 28. oktober 2015 kl. 13.46

"Hos Car2go fungerer vi som en startup-virksomhed, der er 100 procent ejet af Daimler. Vi er omkring 200 ansatte, der arbejder fra vores egen lokation. 

Som ansat skal du have friheden til at tænke anderledes, og det opnår du lettere i et lille datterselskab end i en stor virksomhed. Det kan i sidste ende være det, der sikrer, at virksomheden undgår det berømte "Kodak-moment," hvor den bliver disrupted.

Det handler om, at du rent fysisk skal have afstand til modervirksomheden, men det handler også om, at du skal have friheden til ikke at være bundet af gamle it-systemer og standardkontrakter.

Hos Car2go valgte vi eksempelvis at rykke ud i en cloudløsning. Det var nødvendigt, hvis vi skulle vokse så hurtigt, som det var ambitionen med Car2go.

Den slags kan bringe nogle folk ud af deres komfortzone, og hos ejerne kan nogle mennesker have svært ved at forstå, at du vælger en anden vej og ikke trækker på deres erfaringer.

Men det handler i bund og grund om, at du skal være fri til at vælge de ting, der er nødvendige for at komme i mål med din business-case.

Derudover kan det have en værdi i sig selv at vælge en anden vej end moderselskabet,  fordi det tvinger folk til at tænke anderledes.

Erik Bak-Mikkelsen, cloud-manager hos Car2go, der er ejet af verdens ældste bilproducent, Daimler.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it