Artikel top billede

Købet af Weather Company kan være vejen ud af de mørke skyer for IBM, der har oplevet omsætningsfald i de seneste 14 kvartaler.

IBM køber verdenskendt meteorologi-firma: Overtager Weather.com for 13 milliarder kroner

IBM har for et større milliardbeløb købt de digitale dele af Weather Company. Nu skal Big Blue til også at leve af online-reklamer og knuse endnu flere store datamængder.

IBM's supercomputer Watson har lige fået nyt foder, efter Big Blue har sat tænderne i hovedparten af Weather Company.

Vejr-selskabet står blandt bag Weather.com, der ifølge online-rangeringsselskabet Alexas målinger på popularitet ligger foran prominente domæner som Gmail.com, Ikea.com og Flickr.com på globale søgninger.

IBM har ikke ønsket at fortælle, hvor meget selskabet har betalt for de digitale dele af Weather Company.

Men The Wall Street Journal anslår, at købssummen ligger på mere end 13 milliarder kroner.

Det køber IBM

IBM får ikke den traditionelle Weather tv-kanal med i købet, som derimod tæller den digitale forretning, website, apps, intellektuelle rettigheder og infrastruktur.

Dermed udvider IBM sin i forvejen kæmpeforretning af it-services til nu også at indeholde forbrugerreklamer rettet mod omkring 82 millioner unikke brugere på Weather Company-apps plus websitet.

Den forretning vil it-giganten tilsyneladende forfølge sammen med 900 af Weather Companys medarbejdere - herunder selskabets direkør David Kenny - som også ryger med i købet.

De vigtige data

Måske allervigtigst får IBM også Weather Companys store mængder af data med i købet, som for alvor kan give supercomputeren Watson noget at tygge på.

For Weather Company indsamler 4 gibabyte data i sekundet fra 40 millioner mobiltelefoner, 147.000 sensorer placeret på fly og vejrstationer for at komponere den bedst mulige vejrudsigt i hele verden.

Disse data skal IBM knuse og levere tilbage i form af endnu mere præcise udsigter til folket og til firmaer, hvor viden om vejret er alfa og omega.

Fremover har selskaberne luftet planer om at kombinere vejrudsigterne med alle mulige andre typer data indsamlet fra eksempelvis Twitter og andre kilder i det, som IBM kalder cognitive computing. 

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark om ny IBM-storsatsning: "Vi mener, at vi har knækket koden"

Opkøbet af Weather Company kommer på et tidspunkt, hvor IBM har haft omsætnings-dyk flere år i træk, og derfor skal der findes nye digitale forretningsområder, der kan sikre væksten. 

Læs også: 
Fik jobbet i huj og hast: Sådan vil IBM Danmarks nye topchef gribe opgaven an
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere