Artikel top billede

Købet af Weather Company kan være vejen ud af de mørke skyer for IBM, der har oplevet omsætningsfald i de seneste 14 kvartaler.

IBM køber verdenskendt meteorologi-firma: Overtager Weather.com for 13 milliarder kroner

IBM har for et større milliardbeløb købt de digitale dele af Weather Company. Nu skal Big Blue til også at leve af online-reklamer og knuse endnu flere store datamængder.

IBM's supercomputer Watson har lige fået nyt foder, efter Big Blue har sat tænderne i hovedparten af Weather Company.

Vejr-selskabet står blandt bag Weather.com, der ifølge online-rangeringsselskabet Alexas målinger på popularitet ligger foran prominente domæner som Gmail.com, Ikea.com og Flickr.com på globale søgninger.

IBM har ikke ønsket at fortælle, hvor meget selskabet har betalt for de digitale dele af Weather Company.

Men The Wall Street Journal anslår, at købssummen ligger på mere end 13 milliarder kroner.

Det køber IBM

IBM får ikke den traditionelle Weather tv-kanal med i købet, som derimod tæller den digitale forretning, website, apps, intellektuelle rettigheder og infrastruktur.

Dermed udvider IBM sin i forvejen kæmpeforretning af it-services til nu også at indeholde forbrugerreklamer rettet mod omkring 82 millioner unikke brugere på Weather Company-apps plus websitet.

Den forretning vil it-giganten tilsyneladende forfølge sammen med 900 af Weather Companys medarbejdere - herunder selskabets direkør David Kenny - som også ryger med i købet.

De vigtige data

Måske allervigtigst får IBM også Weather Companys store mængder af data med i købet, som for alvor kan give supercomputeren Watson noget at tygge på.

For Weather Company indsamler 4 gibabyte data i sekundet fra 40 millioner mobiltelefoner, 147.000 sensorer placeret på fly og vejrstationer for at komponere den bedst mulige vejrudsigt i hele verden.

Disse data skal IBM knuse og levere tilbage i form af endnu mere præcise udsigter til folket og til firmaer, hvor viden om vejret er alfa og omega.

Fremover har selskaberne luftet planer om at kombinere vejrudsigterne med alle mulige andre typer data indsamlet fra eksempelvis Twitter og andre kilder i det, som IBM kalder cognitive computing. 

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark om ny IBM-storsatsning: "Vi mener, at vi har knækket koden"

Opkøbet af Weather Company kommer på et tidspunkt, hvor IBM har haft omsætnings-dyk flere år i træk, og derfor skal der findes nye digitale forretningsområder, der kan sikre væksten. 

Læs også: 
Fik jobbet i huj og hast: Sådan vil IBM Danmarks nye topchef gribe opgaven an
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere