Google indgår net-aftale med store mobilfirmaer: Nu kommer internet-ballonerne

Aftaler på plads med tre store internet-leverandører, som vil levere trådløs højhastigheds-internet via balloner, der bliver opsendt til næste år over Indonesiens 17.000 øer.

Google - der nu hedder 'Alphabet' - har indgået aftale med Indonesiens tre største mobil-selskaber om levering af trådløs højhastigheds-internet til selskabets længe ventede Project Loon-balloner.

Med aftalerne med mobil-selskaberne Indosat, Telkomsel og XL Axiata er vejen banen for opsending af internet-balloner over Indonesien, der er et af verdens største lande.

Opsendelsen af de første internet-balloner er planlagt til næste år, og der vil i første omgang blive tale om stor-skala test af teknologier og lignende for at fange børnesygdomme og gøre sig praktiske erfaringer.

De skal give trådløs højhastigheds-internet til en væsentlig del af de mange fjerntliggende øer, som Indonesien består af.

Ifølge Project Loons beregninger vil ballonerne - der skal svæve i 20 kilometers højde - kunne sikre trådløs internet til helt op imod 100 millioner mennesker på de indonesiske øer, hvor der i dag er enten meget dårlig eller slet ingen internet-forbindelser.

Indonesien består af omkring 17.000 øer, hvoraf mange er dækket af bjerge og jungle, og kun omkring en tredjedel af indoneserne har for tiden internet-forbindelse.

Project Loon blev formuleret for et par år siden i det daværende Googles flippede udviklings-laboratorium, Google X.

Du kan tage med indenfor i Google X her: Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Ballonerne skal hver især dække et område på omkring 40 kilometer i diameter fra deres position i stratosfæren - det vil sige i mellem otte og 17 kilometers højde afhængig af hvor på kloden vi befinder os.Den enkelte ballon skal kunne flyve i 100 dage og vil både kunne modtage og sende internet til enheder på jorden samt til nabo-ballonerne, der vil kunne transmittere signalerne videre.

Det betyder, at det vil være nødvendigt at opsende flere tusinder balloner for at skaffe stabilt internet til et område, hvor det
enten ikke kan betale sig eller lade sig gøre (som på for eksempel klippegrund eller lignende) at nedgrave kablet internet.

Project Loon skal også testes i Australien, Latinamerika og New Zealand, hvor der er blevet indgået aftaler med store mobil-leverandører.

Også Facebook arbejder med planer om via luftbårne platforme at udbrede internet til verdens fjerne egne.

Facebook er langt fra så langt som Google i projektet og er for tiden i gang med at undersøge mulighederne for at anvende satelitter til at sikre internettet - måske via en slags laserbåret internet via højtflyvende, soldrevne droner, som du kan læse mere om her.

Læs også:

Sådan virker Googles ballondrevne internet

Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Zuckerbergs vilde (og dyre) plan: Laserbåret internet på vej

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.