Artikel top billede

Foto: Uffe Weng/TDC.

TDC-topchef om den danske forretning: "Utilfredsstillende og uholdbart"

TDC er hårdt presset på det danske marked, hvor selskabets erhvervsforretning især lider. "Det gør ondt," lyder det fra koncernchefen.

"Det er utilfredsstillende og også uholdbart."

Sådan beskrev TDC's koncernchef, Pernille Erenbjerg, på et pressemøde tirsdag formiddag situationen med tilbagegangen i de danske forretningsaktiviteter, der præger selskabets netop udsendte kvartalsregnskab. Læs mere om regnskabet her.  
  
Den 14. august i år meddelte TDC ganske overraskende, at Carsten Dilling var færdig som koncernchef - og at Pernille Erenbjerg i stedet overtog styringen med Danmarks største teleselskab.

Det er nu to og en halv måned siden, og Pernille Erenbjerg kunne i dag præsentere det første TDC-kvartalsregnskab, hvor hun er øverst ansvarlig for biksen.

Det er især i Danmark, at TDC har alvorlige udfordringer i øjeblikket, mens det går bedre med selskabets forretninger i Norge og Sverige.

Læs også: Spritnyt TDC-regnskab afslører: Erhvervsforretingen er i alvorlig krise

TDC's driftsresultat før renter, skat og afskrivninger (EBITDA) i Danmark er faldet med hele 12 procent. Det er ikke mindst erhvervsforretningen, det kniber gevaldigt med.

Denne del af TDC's danske forretning er gået tilbage med hele 16,3 procent i EBITDA.

Her er problemet

Pernille Erenbjerg kunne blandt andet fortælle, at indtjeningen per mobilabonnent i erhvervssegmentet over det seneste år er faldet fra 159 kroner om måneden til 135 kroner - et fald på 15 procent.

Pernille Erenbjerg beskrev situationen på erhvervsmarkedet således:

"Det gør ondt. Det danske erhvervsmarked er mindst ligeså konkurrencepræget og intenst som privatmarkedet."

TDC har ifølge eget udsagn en markedsandel på 60-65 procent på det danske erhvervsmarked afhængigt af, hvilke produkter der er tale om.

Læs også: Derfor giver erhvervskunderne TDC store problemer

TDC's erhvervsdivision omsatte i kvartalet for 1,4 milliarder kroner, hvilket er 10,6 procent lavere end samme kvartal sidste år.

Det fald fandt sted, selvom selskabet faktisk skaffede 2.000 nye erhvervskunder.

Indtjeningen lød på 915 millioner kroner, hvilket er hele 16,3 procent mindre end samme periode sidste år.

Den slags resultater er med til at tynge koncernens samlede resultater, og Pernille Erenbjerg lagde da heller ikke skjul på, at der skal rettes på på den negative tendens i erhvervsforretningen.

Her er TDC's plan

TDC-bossen hæftede sig ved det faktum, at 50 procent af omsætningen i det danske erhvervsliv kommer fra de mindre og mellemstore virksomheder.

Derfor skal særligt denne gruppe af virksomheder have ekstra fokus fra TDC's side:

"Vi skal skabe bedre løsninger og en bedre serviceplatform til de virksomheder," lød TDC-bossens opskrift i forhold til erhvervskunderne. 

Læs også: Derfor giver erhvervskunderne TDC store problemer

TDC har blandt andet allerede introduceret, at hver erhvervskunde har en personlig TDC-rådgiver, og samtidig er det telegigantens intention at blive bedre til at skabe løsninger, der er tilpasset kundernes forskellige behov.

"Vi skal altid have den bedste løsning til små og mellemstore virksomheder," sagde hun på tirsdagens pressemøde.

Her er TDC's resultater

TDC fik i tredje kvartal en omsætning på lige knap 5,9 milliarder kroner, og et EBITDA-resultat på 2,5 milliarder. 

Begge dele er en forbedring i forhold til sidste år, men det skyldes udelukkende de positive tendenser i Norge og Sverige.

Den samlede omsætning er faldet med 6,6 procent i Danmark, og også hvad det angår, er erhvervsforretningen det største problem med en tilbagegang på 10,6 procent i kvartalet.

Til gengæld kan TDC glæde sig over fremgang i Norge og Sverige.

Blandt andet er indtjeningen før skat, renter og afskrivninger steget med otte procent i norske Get sammenlignet med samme periode sidste år.

TDC fastholder samlet set forventningerne til resultatet i 2015. 

Læs også:

Spritnyt TDC-regnskab afslører: Erhvervsforretingen er i alvorlig krise

Vigtigt TDC-regnskab på vej: Derfor giver erhvervskunderne TDC store problemer

Efter havareret fusion mellem Telia og Telenor: Alt er (stadig) i spil i dansk telekrig

Nyudnævnt TDC-direktør: Det er til at få øje på udfordringerne

Efter pludseligt direktør-exit i TDC: Her er TDC's tre store udfordringer

Carsten Dilling: "Jeg har tænkt på TDC 24/7 i otte år - nu er det tid til at prøve noget nytPremium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.