Artikel top billede

Du tror det er løgn: Så enormt er markedet for covere og skærmbeskyttere til din smartphone

Der omsættes for gigantiske summer på markedet for covere, skærmbeskyttere, hovedtelefoner og andet udstyr til smartphones og tablets.

Der er ingen hemmelighed, at der er blevet solgt imponerende mange smartphones og tablets over de seneste otte år, hvor de mobile produkter har været it- og telebranchens helt helt store salgshit.

Hvad knap så mange måske tænker over, er det kæmpe marked for ekstra tilbehør, der er blevet skabt sammen med salget af iOS- og Android-produkter.

For når forbrugere eller virksomheder køber en smartphone eller tablet, ryger der ofte også et cover og en skærmbeskytter med i indkøbskurven.

Forbi er nemlig de dage, hvor man kunne åbne en øl eller 10 med mobilen, uden at det gjorde den store skade på hardwaren.

Så stort er markedet

Ifølge ABI Research omsætter markedet for mobilt tilbehør i 2015 for omkring 552 milliarder danske kroner på globalt plan.

Analysefirmaet vurderer, at vi frem mod 2020 vil se årlige vækstrater på 4,3 procent, så der til den tid vil være tale om en global omsætning på et beløb, der svarer til omkring 684 milliarder kroner.

Hvis du vil have en fornemmelse af, hvor mange penge det egentlig er, så kan man holde det op imod den samlede omsætning hos de it- og televirksomheder, der indgår i Computerworlds Top 100-undersøgelse.

I 2013, hvor der i alt indgik 181 selskaber, lød den samlede omsætning på 113 milliarder kroner - altså rundt regnet en femtedel af, hvor meget markedet for mobilt tilbehør omsætter for i år på globalt plan.

Dette sælges der mest af

ABI Research skriver i sin analyse, at mobil-covere, opladere, skærmbeskyttere og hovedtelefoner er de største hit på dette marked.

"En tynd og let smartphone gør beskyttelse til en nødvendighed, og nye funktioner i covere, som trådløs opladning og digitale betalinger, vil formentlig drive markedet for beskyttende covere fremad," vurderer ABI Research.

Det er dog hovedtelefonerne, der sælger bedst, og producenterne på det område har en årlig omsætningsvækst på 5,7 procent.

Læs også:

Se tallene her: Så vild er væksten i den danske it-branche

Her er de vigtige nøgletal for den danske telebranche: Sådan går det telebranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere