Artikel top billede

Foto: Foto: Ernesto Ferreyra.

Internet-gigant scorer dansk stjerne-instruktør til ny film

Amazon vil score biografgængere og tv-seere med ombejlet dansk instruktør i folden. Satsningen på filmdistribution er et led i en større film- og seriekrig mod HBO og Netflix.

Engang nøjedes Amazon med at være verdens suverænt største online-boghandler, efter selskabet overlevede dotcom-boblen i starten af årtusindet.

Siden er Amazon rykket i flere retninger, både som storspiller i skyen og som udfordrer til de traditionelle underholdsudbydere i flimmerkassen og på biografrækkerne.

Læs også: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb

Senest har Amazon købt distributionsrettighederne til at vise den danske instruktør Nicolas Winding-Refns kommende film 'The Neon Demon', som blandt andre har Keanu Reeves på rollelisten.

Nicolas Winding-Refn har slået sit navn fast internationalt efter hans seneste film, 'Drive' og 'Only God Forgives', som begge blev nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes, hvor han vandt instruktørprisen for 'Drive'.

Det skriver Vanity Fair.

It-selskaber rykker ind på underholdning

Mere konkret er det selskabet Amazon Studios, der blev etableret i juni, som har købt filmen til biografdistribution i 2016 og derpå hurtig transformation til visning på selskabets Amazon Prime Instant Video.

Således går Amazon for alvor i fodsporene på storebrødrene fra Netflix og HBO, der både står bag produktionen af eksklusive tv-serier og visningen af tv-serierne via deres streaming-websites.

Amazon Studios har meldt ud, at selskabet sigter efter at producere 12 titler om året, der blandt vil tælle instruktøren Spike Lees 'Chi-Raq'.

Udviklingen med it-selskaber for bordenden af film- og tv-produktion samt visning er noget, flere begræder, mens andre jubler over udviklingen. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Humac-direktør Michael Bech: "Vi kommer til at se prisstigninger på elektronik i fremtiden"
Interview: Den globale chip-tørke vil få elektronikpriserne til at stige, lyder det fra Michael Bech, CEO i Apple-forhandleren Humac. De hyppige knaldtilbud giver nemlig ikke mening, når der ikke er varer nok på hylderne, og kunderne samtidig er villige til at betale fuld pris.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.