Artikel top billede

Foto: Foto: Ernesto Ferreyra.

Internet-gigant scorer dansk stjerne-instruktør til ny film

Amazon vil score biografgængere og tv-seere med ombejlet dansk instruktør i folden. Satsningen på filmdistribution er et led i en større film- og seriekrig mod HBO og Netflix.

Engang nøjedes Amazon med at være verdens suverænt største online-boghandler, efter selskabet overlevede dotcom-boblen i starten af årtusindet.

Siden er Amazon rykket i flere retninger, både som storspiller i skyen og som udfordrer til de traditionelle underholdsudbydere i flimmerkassen og på biografrækkerne.

Læs også: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb

Senest har Amazon købt distributionsrettighederne til at vise den danske instruktør Nicolas Winding-Refns kommende film 'The Neon Demon', som blandt andre har Keanu Reeves på rollelisten.

Nicolas Winding-Refn har slået sit navn fast internationalt efter hans seneste film, 'Drive' og 'Only God Forgives', som begge blev nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes, hvor han vandt instruktørprisen for 'Drive'.

Det skriver Vanity Fair.

It-selskaber rykker ind på underholdning

Mere konkret er det selskabet Amazon Studios, der blev etableret i juni, som har købt filmen til biografdistribution i 2016 og derpå hurtig transformation til visning på selskabets Amazon Prime Instant Video.

Således går Amazon for alvor i fodsporene på storebrødrene fra Netflix og HBO, der både står bag produktionen af eksklusive tv-serier og visningen af tv-serierne via deres streaming-websites.

Amazon Studios har meldt ud, at selskabet sigter efter at producere 12 titler om året, der blandt vil tælle instruktøren Spike Lees 'Chi-Raq'.

Udviklingen med it-selskaber for bordenden af film- og tv-produktion samt visning er noget, flere begræder, mens andre jubler over udviklingen. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere