Artikel top billede

Foto: Foto: Ernesto Ferreyra.

Internet-gigant scorer dansk stjerne-instruktør til ny film

Amazon vil score biografgængere og tv-seere med ombejlet dansk instruktør i folden. Satsningen på filmdistribution er et led i en større film- og seriekrig mod HBO og Netflix.

Engang nøjedes Amazon med at være verdens suverænt største online-boghandler, efter selskabet overlevede dotcom-boblen i starten af årtusindet.

Siden er Amazon rykket i flere retninger, både som storspiller i skyen og som udfordrer til de traditionelle underholdsudbydere i flimmerkassen og på biografrækkerne.

Læs også: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb

Senest har Amazon købt distributionsrettighederne til at vise den danske instruktør Nicolas Winding-Refns kommende film 'The Neon Demon', som blandt andre har Keanu Reeves på rollelisten.

Nicolas Winding-Refn har slået sit navn fast internationalt efter hans seneste film, 'Drive' og 'Only God Forgives', som begge blev nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes, hvor han vandt instruktørprisen for 'Drive'.

Det skriver Vanity Fair.

It-selskaber rykker ind på underholdning

Mere konkret er det selskabet Amazon Studios, der blev etableret i juni, som har købt filmen til biografdistribution i 2016 og derpå hurtig transformation til visning på selskabets Amazon Prime Instant Video.

Således går Amazon for alvor i fodsporene på storebrødrene fra Netflix og HBO, der både står bag produktionen af eksklusive tv-serier og visningen af tv-serierne via deres streaming-websites.

Amazon Studios har meldt ud, at selskabet sigter efter at producere 12 titler om året, der blandt vil tælle instruktøren Spike Lees 'Chi-Raq'.

Udviklingen med it-selskaber for bordenden af film- og tv-produktion samt visning er noget, flere begræder, mens andre jubler over udviklingen. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Full Stack-udvikler

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere