Artikel top billede

Glem det: Derfor kommer Apple aldrig med en kombineret iPad/Mac

Apple vil ikke designe et nyt produkt, der smelter den populære iPad sammen med Mac'en, lyder det fra Tim Cook. Få forklaringen her.

Apples iPad har nu været på markedet i mere end fem år, og lige siden Steve Jobs præsenterede tablet-computeren i 2010, har der været rygter og skriverier om, at Apple vil komme med et produkt, der kombinerer Mac med iPad.

Det er dog som bekendt aldrig sket, selvom det netop er denne model, Microsoft har valgt med sin Surface Pro, der kombinerer tablet-pc'en med en traditionel bærbar computerworld.

Og der er ikke planer om, at Apple skal forsøge sig med et lignende produkt.

Det skriver det irske Independent her.

Det er Apple-topchef Tim Cook selv, der er kilden til historien. I et interview med Independent udtaler Cook, at tiden ikke er ved at være løbet Mac'en:

"Vi mærker meget stærkt, at kunderne ikke er ude efter en sammensmeltet Mac og iPad."

"Det skyldes, at det ville betyde - eller vi frygter vil ske - at ingen af oplevelserne ville være så gode, som kunderne ønsker. Så vi vil lave den bedste tablet i verden og den bedste Mac i verden," forklarer Tim Cook til Independent.

"Og ved at bringe disse to sammen, ville man ikke opnå nogen af delene. Du ville begynde at gå på kompromis på forskellige måder," siger Apples topchef videre. 

Læs også: Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Mens der altså ikke er noget, der tyder på, at Apple er på vej med et helt nyt produkt, der kombinerer Mac og iPad, så har begge produkter over de senere år faktisk nærmet sig hinanden mere og mere.

Mac'en har eksempelvis fået et hav af touch-funktioner, der er kommet en Mac App Store, og Mac'ens apps er i dag tæt integreret med de apps, der kører på iPad.

Samtidig er iPad i dag i stand til at køre også tungere applikationer, der tidligere var forbeholdt Mac, og med den nye iPad Pro forsøger Apple også i en hidtil uset grad at integrere det fysiske tastatur i iPad.

Læs også:

Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Fire grunde til, at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter - er du enig?

Stor test af kontorpakker til iPad: Sådan klarer iWork, Office og Google Apps sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere