Artikel top billede

Glem det: Derfor kommer Apple aldrig med en kombineret iPad/Mac

Apple vil ikke designe et nyt produkt, der smelter den populære iPad sammen med Mac'en, lyder det fra Tim Cook. Få forklaringen her.

Apples iPad har nu været på markedet i mere end fem år, og lige siden Steve Jobs præsenterede tablet-computeren i 2010, har der været rygter og skriverier om, at Apple vil komme med et produkt, der kombinerer Mac med iPad.

Det er dog som bekendt aldrig sket, selvom det netop er denne model, Microsoft har valgt med sin Surface Pro, der kombinerer tablet-pc'en med en traditionel bærbar computerworld.

Og der er ikke planer om, at Apple skal forsøge sig med et lignende produkt.

Det skriver det irske Independent her.

Det er Apple-topchef Tim Cook selv, der er kilden til historien. I et interview med Independent udtaler Cook, at tiden ikke er ved at være løbet Mac'en:

"Vi mærker meget stærkt, at kunderne ikke er ude efter en sammensmeltet Mac og iPad."

"Det skyldes, at det ville betyde - eller vi frygter vil ske - at ingen af oplevelserne ville være så gode, som kunderne ønsker. Så vi vil lave den bedste tablet i verden og den bedste Mac i verden," forklarer Tim Cook til Independent.

"Og ved at bringe disse to sammen, ville man ikke opnå nogen af delene. Du ville begynde at gå på kompromis på forskellige måder," siger Apples topchef videre. 

Læs også: Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Mens der altså ikke er noget, der tyder på, at Apple er på vej med et helt nyt produkt, der kombinerer Mac og iPad, så har begge produkter over de senere år faktisk nærmet sig hinanden mere og mere.

Mac'en har eksempelvis fået et hav af touch-funktioner, der er kommet en Mac App Store, og Mac'ens apps er i dag tæt integreret med de apps, der kører på iPad.

Samtidig er iPad i dag i stand til at køre også tungere applikationer, der tidligere var forbeholdt Mac, og med den nye iPad Pro forsøger Apple også i en hidtil uset grad at integrere det fysiske tastatur i iPad.

Læs også:

Microsofts Surface Pro versus Apples iPad Pro: Hvad vælger du?

Fire grunde til, at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter - er du enig?

Stor test af kontorpakker til iPad: Sådan klarer iWork, Office og Google Apps sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere