Artikel top billede

Foto: Charlie Bibbie. (Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Nu kan du køre apps direkte i browseren - også selvom du ikke har installeret appen

Google er klar med opsigtsvækkende tiltag, der lader brugerne køre apps direkte i browseren, selvom de ikke har downloadet softwaren.

Søgninger på nettet foregår i stigende grad fra de mobile platforme, og de dage, hvor de relevante søge-informationer blot skulle hentes fra websider, er for længst forbi.

I dag er det ligeså ofte en app, der rummer svaret på søgningen.

Apps skal derfor kunne køres direkte i browseren, så du slipper for at installere dem, og informationer fra apps skal kunne ses i browseren, når du søger.

Sådan lyder den opsigtsvækkende plan fra Google, der står bag verdens mest udbredte smartphone-styresystem, Android, og verdens mest anvendte søgemaskine.

Bloomberg skriver, at Google er begyndt at inkludere data fra populære apps i søgeresultaterne i browseren.

På den måde kan Google hjælpe brugerne med de relevante informationer - selvom de stammer fra apps.

Kun ni apps til at starte med

Tiltaget skal naturligvis også hjælpe Google med at adressere et ømt punkt for søgemaskinen; at mere og mere data eksisterer i apps frem for på websider, som Google kan indeksere.

Samtidig vil webgiganten også gøre det muligt, at man kan køre apps direkte i browseren, skriver Bloomberg. Det sker ved hjælp af en streaming af softwaren direkte i browseren.

På den måde vil brugeren kunne sendes direkte til eksempelvis en hotel-booking i en app, selvom appen slet ikke er installeret på enheden.

I første omgang er der kun tale om ni forskellige apps, der understøtter dette - blandt andet Hotel Tonight, Weather og New York Subway, men ifølge Google-chefen Scott Huffman kan modellen sagtens blive udvidet.

"Vi ønsker at træde et skridt tilbage og se, hvordan brugerne reagerer på dette," udtaler han til Bloomberg.

Ifølge finansmediet bliver en central udfordring for Google nu at få app-udviklerne til at give Googles søgemaskine adgang til informationer fra appen - også så der kan linkes dybt til appen fra søgemaskinen.

På nuværende tidspunkt findes der omkring 100 milliarder links til informationer fra apps, men Googles grundlæggende mål er at komme dertil, hvor grænsen mellem web og apps helt forsvinder.

Cnet har også historien, og her kan man blandt andet læse, at det er Googles plan, at disse funktioner også skal komme til Apples iPhone - uden at der dog afsløres nogen nærmere tidsplan.

Læs også:

Heftig vækst i data-forbruget på smartphones: Især to apps suger data

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones

De mobile platforme storhitter - men vi begår en fejl med gamle data og applikationer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere