Artikel top billede

Yahoo til brugere: Sluk adblocker eller vi blokerer for adgangen til din mail

Yahoo med 275 million mailbrugere tester ny teknologi, der lukker for brugernes mail-adgang, hvis de benytter adblocker-software.

Online-giganten Yahoo er i gang med et større forsøg.

Et forsøg, der i korthed går ud på, at online-tjenesten med reklamer som sin største indtægtskilde vil forhindre brugerne i at benytte adblocker-software.

Ellers vil Yahoo lukke for sin mail-tjeneste, som omkring 275 millioner brugere benytter i dag.

"Uh oh, vi er ikke i stand til at vise Yahoo Mail. Vær venlig at slå Ad Blocker fra, før du kan fortsætte til Yahoo Mail," lyder beskeden til nogle brugere.

Det skriver BBC, som kan oplyse om, at det langtfra er alle Yahoo-brugere med adblockere, som møder muren. 

Undgår betaling og malware

Ifølge Yahoo er selskabet ved at teste en "ny produktoplevelse" i USA.

BBC skriver samtidigt, at flere brugere i et adblocker-forum har fundet ud af og deler metoden til at omgå Yahoo-spærringen.

Adblockers er generelt et kontroversielt emne, da online-selskaberne og deres indhold er afhængige af reklamer. 


Folk med adblockers anses derfor som en slags indholdspirater, der læser, lytter og ser med uden at aflevere en reklameindtægt hos udbyderen.

Modsat vil mange brugere gerne undgå at se reklamer, som igen kan forklares med deres manglende lyst til at blive forfulgt i reklamenetværk eller sågar intetanende risikerer at sendt få malware igennem bannerreklamer.

Yahoo var således sidste år ramt af en malware-kampagne, der spredte malware via online-selskabets egen hjemmeside. 

Læs også: 
Oracle droppede Ask Toolbar: Nu får du installeret søgemaskine i stedet, når du opgraderer Java    
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere