Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Sådan fjerner du farligt certifikat i Dell-computere

Du bør fjerne fejlbehæftet certifikat omgående, hvis du ejer en Dell-computer. Se her, hvordan du gør.

Massevis af nye Dell-computer er i den seneste tid blevet solgt med et fejlbehæftet sikkerheds-certifikat, der gør det muligt for hackere at overvåge alle brugerens aktiviteter på HTTPS-beskyttede websites - som netbanker eller lignende.

Certifikatet kan ikke bare slettes, da det er konstrueret til i givet fald at reinstallere sig selv umiddelbart efter computeren første gang genstartes.

Man kan imidlertid fjerne certifikatet på andre måder.

Først og fremmest kan du på dette testsite tjekke, om din pc er udstyret med certifikatet. Loader siden uden melding om, at der er certifikat-fejl, er det tegn på, at eDellRoot-certifikatet er installeret på din computer. Får du fejlmelding, er certifikatet altså ikke installeret på din computer.

Sådan fjerner du det

Du kan fjerne certifikatet fra Windows via Microsoft Management Console, som du åbner ved at trykke windows+r og i boksen skrive certlm.msc og klikke på ‘ok'.

Her fremkommer der en oversigt over computerens certifikater.

Dell-certifikatet hedder ‘eDellRoot,' og det ligger her under ‘Trusted Root Certificate Authorities' > Certifikater.

Dell erkender i en blogpost, at certifikatet har udløst en sikkerheds-risiko for en række computere, men at det ikke har været ‘med vilje'.

Dell understreger, at certifikatet ikke er malware eller adware, men alene er blevet installeret med henblik på at højne kundesupporten, da det indeholder detaljer om den pågældende computere, så selskabets kundesupport omgående kan indhente en række nyttige oplysninger, hvis uheldet skulle være ude.

Dell skriver også, at certifikatet ikke anvendes til at indsamle personlige oplysninger om brugerne.

Dell vil i dag tirsdag begynde at udrulle en software-opdatering, som automatisk vil tjekke maskinerne for certifikaterne og dernæst fjerne det.

Kan du ikke vente på det, kan du downloade patchen fra Dell omgående her.

Du kan desuden se Dells anbefaling til manuel fjernelse af certifikatet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere