(foto: Dan Jensen)

Total tavshed fra Rigspolitiet og CSC om manglende udbud: Her er Computerworlds spørgsmål

Hverken CSC eller direktøren for Rigspolitiets Koncern It vil svare på spørgsmål om, hvordan CSC har fået fornyet de samme kontrakter hos Rigspolitiet i snart 20 år uden at andre har fået lov at byde på opgaverne. Her er spørgsmålene, som vi gerne ville have stillet CSC og Rigspolitet.

Når en offentlig instans skal købe en ydelse for mere end en halv million kroner, skal den sendes i udbud.

Sådan er reglerne ganske enkelt.

Men siden CSC med overtagelsen af Datacentralen i 1996 overtog en række driftsopgaver for Rigspolitiet, har opgaverne ikke været i udbud een eneste gang.

Det skyldes blandt andet, at CSC i 19 år ikke har leveret tilstrækkelig systemdokumentation til, at opgaven kan beskrives i et udbudsmateriale.

Det kan du læse mere om her: Rigspolitiet har ikke sendt CSC-opgaver i udbud i årevis: System-dokumentationen mangler på 19. år.

Det vil Computerworld meget gerne tale nærmere om med både CSC og Rigspolitiets Koncern It, men hverken CSC eller konstitueret direktør for Koncern It, John Vestergaard, vil stille op til interview om problematikken.

I flere dage har Computerworld forsøgt at få CSC og John Vestergaard i tale.

CSC har fået pr-konsulent Markus Bjørn Kraft til at sende en mail til Computerworld.

I den står der kort, at CSC ikke har tænkt sig at udtale sig.

Computerworld har ellers tidligere talt med nordisk direktør for public sector hos CSC, Jette Aagaard Madsen, der fortalte om netop de mangeårige driftsopgaver.

I den samtale understregede Jette Aagaard Madsen, at systemdokumentation er et af de vigtigste værktøjer for både CSC og kunderne.

Det kan du læse mere om her.

Konstitueret direktør for Koncern It i Rigspolitiet, John Vestergaard, er indledningsvis mere samarbejdsvillig.

Da Computerworld først får kontakt til ham fredag 27. november, aftaler vi en telefonsamtale, som skal finde sted om eftermiddagen mandag 30. november.

Her forsøger vi gentagne gange at ringe til John Vestergaard, men han tager ikke længere telefonen, og han vender ikke tilbage til Computerworld.

Vi ville meget gerne have stillet de følgende spørgsmål til CSC's nordiske direktør for public sector, Jette Aagaard Madsen og til konstitueret direktør for Rigspolitiets Koncern It, John Vestergaard:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.