Artikel top billede

Her er Nokias nye superkamera Ozo: Koster 425.000 kroner

Nokias nye kamera kan filme hele vejen rundt om sig selv.

Nokias har bygget et video-kamera, der kommer til at koste det samme som en bil i den pæne klasse.

Kameraet Ozo koster nemlig 60.000 dollar på bordet - omkring 425.000 kroner.

Der er tale om et 360 grader-kamera, hvilket vil sige, at kameraet kan filme hele vejen rundt om sig selv.

Selskabet betegner det som et virtuel reality-kamera.

Ozo er udstyret med otte kameraer og otte mikrofoner. Optagelserne bliver lagret direkte på en ekstern flash-enhed, der kan rumme 500GB data, hvilket svarer til omkring 45 minutters optagelser.

Flash-enheden koster knap 18.000 kroner ekstra oven i hatten.

Mere end 400.000 kroner for et kamera er jo en sjat penge, men for et kamera, der kan optage såkaldt sfærisk panorama - det vil sige alle vegne rundt omkring sig selv - er det ikke nok til, at Ozo ligger blandt de dyreste i verden.

Se bare på for eksempel Jaunt Neo-kameraet, der slet ikke kan købes, men kun lejes.

Der findes imidlertid også langt billigere sfæriske kameraer - eksempelvis GoPros Odessey, der koster godt 105.000 kroner.

I den billige ende finder vi projekter som 360cam og Bublcam.

Det har længe været muligt at bygge sfæriske kameraer, men interessen har været ret lille, da der ikke rigtigt har været nogle steder, hvor 360 grader-filmene har kunnet kommet til deres ret.

Det har imidlertid ændret sig i de senere år med blandt andet en række forskellige virtual reality-briller som Ocolus Rift, Carboard fra Google og Gear VR fra Samsung.

Dem kan du læse mere om her: Prøvekørt: Samsungs hemmelige Oculus Rift-brille - bare tag mine penge nu

Både Google og Nokia er på vej med software-løsninger, der kan udnytte billederne fra Ozo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere