Her er Nokias nye superkamera Ozo: Koster 425.000 kroner

Nokias nye kamera kan filme hele vejen rundt om sig selv.

Nokias har bygget et video-kamera, der kommer til at koste det samme som en bil i den pæne klasse.

Kameraet Ozo koster nemlig 60.000 dollar på bordet - omkring 425.000 kroner.

Der er tale om et 360 grader-kamera, hvilket vil sige, at kameraet kan filme hele vejen rundt om sig selv.

Selskabet betegner det som et virtuel reality-kamera.

Ozo er udstyret med otte kameraer og otte mikrofoner. Optagelserne bliver lagret direkte på en ekstern flash-enhed, der kan rumme 500GB data, hvilket svarer til omkring 45 minutters optagelser.

Flash-enheden koster knap 18.000 kroner ekstra oven i hatten.

Mere end 400.000 kroner for et kamera er jo en sjat penge, men for et kamera, der kan optage såkaldt sfærisk panorama - det vil sige alle vegne rundt omkring sig selv - er det ikke nok til, at Ozo ligger blandt de dyreste i verden.

Se bare på for eksempel Jaunt Neo-kameraet, der slet ikke kan købes, men kun lejes.

Der findes imidlertid også langt billigere sfæriske kameraer - eksempelvis GoPros Odessey, der koster godt 105.000 kroner.

I den billige ende finder vi projekter som 360cam og Bublcam.

Det har længe været muligt at bygge sfæriske kameraer, men interessen har været ret lille, da der ikke rigtigt har været nogle steder, hvor 360 grader-filmene har kunnet kommet til deres ret.

Det har imidlertid ændret sig i de senere år med blandt andet en række forskellige virtual reality-briller som Ocolus Rift, Carboard fra Google og Gear VR fra Samsung.

Dem kan du læse mere om her: Prøvekørt: Samsungs hemmelige Oculus Rift-brille - bare tag mine penge nu

Både Google og Nokia er på vej med software-løsninger, der kan udnytte billederne fra Ozo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.