Artikel top billede

Mark Zuckerberg vil forære 99 procent af sine Facebook-aktier væk

Facebooks Mark Zuckerberg fejrer fødslen af sit første barn med kontant melding: 99 procent af hans Facebook-aktier skal foræres væk.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg markerer fødslen af sit første barn med en kontant meddelelse: Inden han dør, vil han forære 99 procent af sine aktier i Facebook væk.

Meldingen giver han i en meddelelse til sit nyfødte barn, der har fået navnet Max (men som er en pige).

Du kan læse hans brev til den nyfødte datter på Facebook her.

Mark Zuckerbergs andel af Facebook er i dag omkring 316 milliarder kroner værd.

Ifølge tal fra det amerikanske finanstilsyn vil han dog maksimalt forære aktier for en milliard dollar - syv milliarder kroner - væk årligt i de kommende tre år.

Facebook har en lidt speciel konstruktion, hvor aktie-kapitalen er opdelt i en særlig superklasse og en almindelig klasse.

Zuckerberg ejer en del af de specielle såkaldte 'super voting'-aktier. Det betyder, at han kan forære sine almindelige aktier væk i stor stil uden at miste kontrollen over Facebook, da kontrollen ligger i super-aktierne.

Pengene skal gives væk via en fond, som Mark Zuckerberg nu etablerer sammen med sin hustru, Priscilla Chan, under navnet 'Chan Zuckerberg Initiative.'

Ægteparret har i de senere år doneret mere end 10 milliarder kroner til velgørenhed - blandt andet til forskellige skoleprojekter i USA.

Inspirationen til fonden kan meget vel komme fra Microsofts Bill Gates, der for en årrække siden gik i gang med at forære sine penge væk via en fond, der på samme måde inddrager ham selv og hustruen i 'The Bill & Melissa Gates Foundation,' som i flere år har været blandt verdens største velgørende organisationer.

Mark Zuckerberg underskrev for fem år siden den såkaldte 'Giving Pledge,' hvor han forligtede sig til at forære en væsentlig del af sin formue væk til velgørende formål.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg vil forære sin formue væk

Bill Gates roser i en udsendt pressemeddelelse Mark Zuckerberg for beslutningen med ordet: 'Wow.'

"Dit arbejde vil bære frugt i mange år i fremtiden," lyder det fra Bill Gates.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.