Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Mark Zuckerberg vil forære 99 procent af sine Facebook-aktier væk

Facebooks Mark Zuckerberg fejrer fødslen af sit første barn med kontant melding: 99 procent af hans Facebook-aktier skal foræres væk.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg markerer fødslen af sit første barn med en kontant meddelelse: Inden han dør, vil han forære 99 procent af sine aktier i Facebook væk.

Meldingen giver han i en meddelelse til sit nyfødte barn, der har fået navnet Max (men som er en pige).

Du kan læse hans brev til den nyfødte datter på Facebook her.

Mark Zuckerbergs andel af Facebook er i dag omkring 316 milliarder kroner værd.

Ifølge tal fra det amerikanske finanstilsyn vil han dog maksimalt forære aktier for en milliard dollar - syv milliarder kroner - væk årligt i de kommende tre år.

Facebook har en lidt speciel konstruktion, hvor aktie-kapitalen er opdelt i en særlig superklasse og en almindelig klasse.

Zuckerberg ejer en del af de specielle såkaldte 'super voting'-aktier. Det betyder, at han kan forære sine almindelige aktier væk i stor stil uden at miste kontrollen over Facebook, da kontrollen ligger i super-aktierne.

Pengene skal gives væk via en fond, som Mark Zuckerberg nu etablerer sammen med sin hustru, Priscilla Chan, under navnet 'Chan Zuckerberg Initiative.'

Ægteparret har i de senere år doneret mere end 10 milliarder kroner til velgørenhed - blandt andet til forskellige skoleprojekter i USA.

Inspirationen til fonden kan meget vel komme fra Microsofts Bill Gates, der for en årrække siden gik i gang med at forære sine penge væk via en fond, der på samme måde inddrager ham selv og hustruen i 'The Bill & Melissa Gates Foundation,' som i flere år har været blandt verdens største velgørende organisationer.

Mark Zuckerberg underskrev for fem år siden den såkaldte 'Giving Pledge,' hvor han forligtede sig til at forære en væsentlig del af sin formue væk til velgørende formål.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg vil forære sin formue væk

Bill Gates roser i en udsendt pressemeddelelse Mark Zuckerberg for beslutningen med ordet: 'Wow.'

"Dit arbejde vil bære frugt i mange år i fremtiden," lyder det fra Bill Gates.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere