Artikel top billede

Google lukker 41 sikkerhedshuller i Chrome - et af dem er kritisk

Verdens mest udbredte browser tager nu livet af hele 41 sikkerhedshuller - heraf er et kritisk, og en stribe udgør desuden en høj risiko for Chrome-brugerne.

Google har netop udsendt Chrome version 47 til Windows, Mac og Linux.

Det meddeler Googles Chrome-team.

Chrome 47.0.2526.73 indeholder en række forbedringer og lapper hele 41 sikkerhedshuller, oplyser Google.

Selskabet holder endnu kortene tæt på kroppen omkring de sårbarheder, der lukkes, fordi man vil sikre, at den nye version er rullet ud, før detaljeret information frigives.

Det fremgår dog, at et af de 41 sikkerhedshuller er kritisk.

"Critical CVE-2015-6765: Use-after-free in AppCache. Credit to anonymous," lyder det kort på Googles hjemmeside, hvor det også fremgår, at opdagelsen af denne sårbarhed indbringer den pågældende person en belønning på 10.000 dollar, omkring 70.000 kroner.

Det er dog langt fra det eneste alvorlige sikkerhedshul, Google nu tager hånd om, for af listen fremgår det også, at der er yderligere 13 sikkerhedshuller, der markeres som "high" på risikoskalaen.

Tjek din Chrome-version

Det er Googles danske udviklingsafdeling, der står bag Chrome-browseren og V8-motoren, der er med til at sikre browserens hastighed.

Vi besøgte for nylig afdelingen i Aarhus for at få hele historien om de opsigtsvækkende projekter. Læs reportagen her.

Googles Chrome-browser opdateres som udgangspunkt automatisk.

Du kan dog tjekke, hvilken version af Chrome, du har, ved at klikke i øverste højre hjørne i browseren og vælge "hjælp og om".

Chrome er i dag verdens mest udbredte browser med en global markedsandel på 54 procent ifølge Statcounter, når man tager både desktop-computere og tablets med.

IE og Firefox ligger begge på lige omkring 15 procent i øjeblikket.

Læs også:

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt

Snart stopper supporten på en række IE-browsere - så mange brugere kan få problemer

Microsoft meddeler: Nu stopper supporten på alle ældre versioner af Internet Explorer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere