Artikel top billede

Yahoo-bestyrelse holder krisemøder: Overvejer at sælge hele internet-forretningen

Yahoos bestyrelse holder stribe af krisemøder efter pres fra rasende top-investor. Måske ender det med et frasalg af hoved-forretningen og et markant fokus-skifte i en helt anden retning.

Der er vigtige emner på bordet, når amerikanske Yahoos bestyrelse mødes flere gange i denne uge: Skal Yahoo sælge sin kerneforretning - nemlig den internetbaserede søge- og annonce-forretning - og i stedet satse på en fremtid som medejer af kinesiske Alibaba og japanske Yahoo Japan som væsentligste aktiver?

Eller skal Yahoo sælge sin andel i Alibaba, der for tiden er mere end 210 milliarder kroner værd og satse på kerneforretningen?

Forlanger det solgt

Beslutningen er blevet aktuel på grund af investoren Jeffrey C. Smith fra Starboard Value, som i et brev til selskabet har forlangt, at Yahoos bestyrelse sælger kerneforretningen, da det efter hans mening vil gavne aktionærerne mest.

Egentlig arbejdede Yahoo efter en plan om at overføre selskabets aktiepost i Alibaba Holding Group til et selvstændigt selskab, Aabaco Holdings.

Den plan er indtil videre ikke blevet til noget på grund af usikkerhed om beskatningen.

Jeffrey C. Smith argumenterer for, at det vil give mere mening og større værdi for Yahoo at frasælge den traditionelle kerneforretning, der rummer mere end 200 millioner internet-brugere verden over.

I brevet - som du kan læse her - truer han med, at han og Starboard Value vil "kigge på at gennemtvinge markante ændringer i bestyrelsen, hvis I fortsætter med at træffe beslutninger, der ødelægger værdien for aktionærerne."

Yahoo har efter en årrække i krise ellers nogenlunde fået gennemført en turnaround med selskabets højtlønnede-direktør, Marissa Mayer, i spidsen.

Men forretningen er ikke sund og sprængfyldt med potentiale af den grund. Yahoos omsætning voksede med 6,8 procent i årets tredje kvartal sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor - til 8,5 milliarde kroner, men indtjeningen dykkede, og en række vigtige chefer har forladt selskabet.

Ifølge Starboard Value vil det udløse omgående værdi, hvis ejerandelen af kinesiske Alibaba samt Yahoo Japan udskilles fra Yahoos fortsat pressede kerne-forretning, ligesom det vil gøre det nemmere at rekruttere folk, hedder det.

Investor-gruppen skriver, at Yahoo er "den eneste Silicon Valley-virksomhed, som vi kender, hvis aktiekurs for tiden alene er drevet frem at værdier, som er uden for virksomhedens kontrol."

Læs også:

Yahoo til brugere: Sluk adblocker eller vi blokerer for adgangen til din mail

Har I modet til at tage de tre konsekvenser - og arbejde med digital disruption i organisationen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere