Artikel top billede

Derfor kan Rigspolitiet slippe ustraffet fra 19 års udbudsmangel: Ingen vil lægge sig ud med så stor en kunde

Hvis Rigspolitiets 19 år lange parløb med CSC skal have konsekvenser, skal det anmeldes til Klagenævnet for Udbud. Men branchen vil ikke lægge sig ud med en potentiel storkunde, og IT-Branchen mener, at medlemmerne selv må klare den sag.

Rigspolitiet har i 19 år set stort på reglerne for udbud og forholdt danske it-virksomheder muligheden for at byde på en række million-kontrakter.

I stedet har Rigspolitiet gang på gang fornyet kontrakterne med CSC, der senest i 2014 kunne indkassere en kontrakt på 24 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her

Sagen kan ende med at være ganske uden konsekvenser for Rigspolitiet. For ingen vil melde en potentiel storkunde til Klagenævnet for Udbud.

Computerworld har talt med flere kilder i it-branchen, som udenfor citat giver udtryk for, at man hellere vil sidde på hænderne og håbe, at en anden træder frem, end selv at anmelde Rigspolitiet - eksempelvis brancheorganisationen IT-Branchen.

Blandt de kilder, som gerne står frem, er der da heller ikke nogen særlig entusiasme at spore.

Skal gå til IT-Branchen

Hos CGI har administrerende direktør Martin Petersen ikke planer om at anmelde Rigspolitiets regelbrud.

Han mener, at brancheforeningen IT-Branchen er et naturligt forum for sager som denne.

"Det er en dialog, som jeg må tage med IT-Branchen. Det vil jo være naturligt, hvis medlemmerne diskuterer håndteringen af det her."

Og netop IT-Branchen er et godt bud på en anmelder. Som brancheforening er IT-Branchen ganske fri for bekymringer om forholdet til Rigspolitiet ved fremtidige udbudsrunder.

It-Branchen skal ikke have noget klinket

Men hvis danske it-virksomheder håber, at deres brancheforening skal komme til deres redning, skal de nok væbne sig med tålmodighed.

Administrerende direktør i IT-branchen, Birgitte Hass, kan nemlig ikke se, at det skulle være IT-Branchens opgave at blande sig i den slags.

"Det gør vores medlemmer absolut selv i den udstrækning, de finder det opportunt," lyder svaret fra Birgitte Hass.

Vi har talt med medlemmer af IT-Branchen, som gerne så, at I tog det på jeres kappe at anmelde Rigspolitiet til Klagenævnet for udbud. Hvad siger du til det?

"Vi tager dialogen internt"

Men kommer IT-Branchen til at tage det på sig for sine medlemmer at anmelde rigspolitiet til Klagenævnet for Udbud?

"Jeg er nødt til at sige, at vi tager dialogen internt, og vi har ikke nået at tage den endnu. "

Men hvornår tager I så den dialog?

"Det kan jeg ikke svare på. Vi tager dialogen internt."

Men er det rimeligt, at Rigspolitiet i 19 år forholder jeres medlemmer muligheden for at byde på kontrakter, som ifølge loven skal i udbud?

"Vi tager dialogen internt."

Computerworld har gentagne forsøgt at få en udtalelse fra CSC og Rigspolitiet, men parterne stiller ikke op til interviews.

Du kan se de spørgsmål, som computerworld gerne vil stille CSC og Rigspolitiet her: Total tavshed fra Rigspolitiet og CSC om manglende udbud: Her er computerworlds spørgsmål.

Før Rigspolitiets radiotavshed lød forklaringen blandt andet, at CSC ikke havde leveret nok systemdokumentation til at Rigspolitiet kunne skrive udbudsmateriale.

Men den undskyldning er ikke brugbar.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: rigspolitiet er selv skyld i 23 års udbudsmangel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere