Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

3 og Telia indgår nyt netværkssamarbejde - 3 dropper TDC

Teleselskabet 3 kommer fremover til at udnytte Telias netværk de steder i landet, hvor 3's eget netværk halter.

3-kunderne får nu mulighed for at udnytte konkurrenten Telias netværk de steder i landet, hvor 3's eget netværk halter.

Det meddeler 3 og Telia i en fælles pressemeddelelse.

Den nye aftale med Telia betyder samtidig, at 3 dropper sin eksisterende aftale med TDC, der ikke inkluderer data på 3G-nettet.

"Aftalen omfatter national tale og dataroaming på 3G, og den forventes implementeret ved udgangen af februar 2016," skriver 3 om det nye samarbejde med Telia.

"Vores kunder er storforbrugere af deres smartphones, og det er de, uanset hvor i landet de befinder sig. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at vores kunder i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne. Samtidig er vi nået frem til en aftale, som både vi og Telia er glade for," udtaler Morten Christiansen, administrerende direktør i teleselskabet 3.

Telemarkedet konsoliderer sig

Telia har i forvejen et tæt netværkssamarbejde med Telenor, og med den nye netværkssamarbejde med 3 kan Telia glæde sig over at kunne tjene ekstra penge på det allerede eksisterende netværk.

"Aftalen er i kraft af sin størrelse god for forretningen og vores indtjening, og den er samtidig vidnesbyrd om den høje kvalitet, som vores netværk har," udtaler Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia, i pressemeddelelsen.

Det er i øvrigt interessant, at aftalen mellem Telia og 3 kommer få måneder efter, at den stort anlagte fusion hos Telia og Telenor måtte droppes på grund af de mange krav fra EU's side.

Læs om det her: Total kollaps for Telia og Telenor: Hvordan kunne det gå så galt?

3's administrerende direktør, Morten Christiansen, udtalte i den forbindelse til Computerworld, at det er 3's holdning, at selskabet gerne vil tage del i konsolideringer, hvor det har mulighed for det.

"Vi mener, at vi er den rigtige partner at have med i en konsolidering, fordi vi typisk er den mindste og den senest tilkomne. Det gør, at vi som lille spiller kan komme ind og få den skala, som vi i forhold til nogle markeder mangler," lød det blandt andet fra 3-direktøren.

Læs også:

3-direktør efter fusions-kollaps hos konkurrenter: 3 klar til at fusionere med rival i Danmark

Teleselskabet 3 har fundet vækst-formlen: Nu vælter pengene ind

LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC vs. Telia & Telenor vs. 3: Her er dit teleselskabs styrker og svagheder i den nye telekrig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere