Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Her er de vigtigste opkøb i netværks-industrien i 2015 - får betydning for hele industrien

Disse opkøb er så massive, at de vil få konsekvenser for hele industriens struktur i de kommende år.

De store netværks-selskaber er for alvor på jagt for tiden efter samarbejdspartnere og opkøbsemner, som de kan slå sig sammen med.

Der er mange penge på højkant, for selskaberne er klar over, at de i mange tilfælde er for små til for alvor at kunne konkurrere med rivalerne i fremtiden, hvis ikke de sørger for at få flere muskler, bedre innovation, større produktivitet og flere kunder.

En række af det seneste års opkøb har været i milliardklassen og af en størrelse, der gør, at fusionernes effekt vil kunne mærkes på hele markeder, i det de vil føre til øget prispres, nye teknologier og (i flere tilfælde) indtog på nye markeder.

Her får du i samarbejde med Computerworlds amerikanske nyhedsbureau overblikket over nogle af de største og mest markante opkøb i branchen.

Cisco køber sikkerhed

Netværks-kæmpen Cisco har med to meget store opkøb forsøgt at komme på omgangshøjde med konkurrenterne inden for det vigtige sikkerheds-område, hvor selskabet har været bagude i et stykke tid.

Cisco har investeret næsten syv milliarder kroner i de to opkøb, nemlig af OpenDNS og Lancope.

Cisco betalte 635 millioner dollar - 4,4 milliarder kroner - for cloud-projektet OpenDNS, hvis teknologi udgør en central del af Ciscos nye såkaldte 'Security Everywhere'-strategi, som du kan læse mere om her:

Lancome har i flere år været Cisco-partner, men Cisco har altså nu besluttet sig for at købe selskabet, der udvikler teknologier til avanceret analyse med it-sikkerhedsmæssig fokus.

HP køber Aruba

HP's erhvervsforretning - der efter opsplitningen af selskabet hedder HP Enterprise - købte i februar det Aruba Networks for knap 21 milliarder kroner.

Aruba udvikler software til trådløse netværk, og det har været en mangel for HP, der ellers har en del netværks-produkter på hylderne.

Aruba Networks har i årevis kæmpet med Cisco om at være forrest på dette marked. Den plads overtager HP med købet, som giver selskabet adgang til en række avancerede netværks-værktøjer inden for avanceret analyse, integreret sikkerhed, management software og lignende.

Hertil kommer Arubas mandskab, inklusive direktøren samt stifteren af selskabet.

Læs også: Milliardhandel ruster HP til nyt angreb mod Cisco

Avago køber Broadcom

Chip-producenten Avago er måske ikke så kendt herhjemme, men står alligevel bag et af teknologi-historiens største opkøb, nemlig købet af rivalen Broadcom: Pris 255 milliarder kroner.

Avagos styrker ligger historisk inden for trådløs kommunikation, enterprise storage og industrielt udstyr, mens Broadcom historisk er stærk, når det gælder forbruger-rettede løsninger - eksempelvis leverer Broadcom teknologi til både Apple og Samsung.

Med opkøbet bliver Avago en af de største chip-producenter i verden og kan begynde at se haserne på de helt store drenge i klassen som Intel, Micron og Qualcomm.

Intel køber Altera

Verdens største chip-firma, Intel, lagde 115 milliarder kroner på bordet for at overtage selskabets ellers mangeårige partner, Altera.

De to selskaber har længe samarbejdet indenfor udvikling og design af kommende produkter.

Intel meddelte i forbindelse med opkøbet, at selskabet ville anvende Alteras FPGA-chip til højtydende computere, IoT og datacenter-infrastruktur.

Læs også: Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

EMC køber Virtustream

Ikke mange herhjemme har hørt om cloud-selskabet Virtustream, men ikke desto mindre lagde EMC godt otte milliarder kroner på bordet for selskabet.

EMC har gennem årene købt solidt op og ejer således betydelige poster i blandt andet VMware.

Nokia køber Alcatel-Lucent

Efter salget af mobilforretningen til Microsoft har finske Nokia sat fulde sejl ind på markedet for netværks-løsninger.

Finnerne meddelte i foråret, at de var ved at købe Alcatel-Lucent for godt 110 milliarder kroner.

Med købet katapulterer Nokia sig straks op i superligaen, når det gælder markedet for netværks-leverandører , der øjner guld og grønne skove i udviklingen indenfor 4G, VoLTE og mobil-produkternes hastige udbredelse.

Når købet er faldet endeligt på plads, ser kun tre leverandører i verden ud til at kunne levere en komplet, end-to-end såkaldt core-to-radio-netværksløsning, nemlig Huawei, ZTE og Nokia.

Læs også: Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet

Dell køber EMC

Mens HP besluttede sig for en fuld opsplitning, er Dell gået i den direkte modsatte retning med beslutningen om at købe EMC for enorme 440 milliarder kroner.

Med købet får Dell mulighed for at positionere sig helt i toppen på det ekstremt vigtige marked for enterprise-løsninger. Det kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere