Artikel top billede

Sag om manglende it-udbud i Rigspolitiet lander på justitsminister Søren Pinds bord

Efter Computerworlds afsløringer om Rigspolitiets 19 år lange lovbrud lander sagen nu på justitsminister Søren Pinds (V) bord. Justitsministeren skal både se på udbudssjusk og Rigspolitiets manglende forklaring på, hvordan forløbet kan være lovligt.

Sagen om Rigspolitiets 19 år lange lovbrud skal nu forbi justitsminister Søren Pind (V).

Alternativets retsordfører Josephine Fock har på baggrund af Computerworlds afsløringer taget sagen op og stiller nu  skriftlige spørgsmål til justitsministeren.

Sagen indtil nu

Sagen tog sin begyndelse, da Computerworld 1. december afslørede, at Rigspolitiet i 19 år har fornyet en række millionkotrakter med CSC uden de lovpligtige udbudsrunder, som skal sikre den bedst mulige pris.

I næsten 20 år har ingen andre altså haft mulighed for at byde på opgaven. Og det er ulovligt, mener flere eksperter.

Det kan du læse mere om her: Eksperter om Rigspolitiets CSC-kontrakter: Det er et klart brud på loven..

Men Rigspolitiet har ikke lyst til at tage stilling til den vurdering.

I et interview med Computerworld ville konstitueret direktør i Rigspolitiets Koncern IT, John Vestergaard, ikke forholde sig til lovligheden af forløbet.

"Vi forholder os ikke til, hvad andre siger om den sagen," lød det den gang i interviewet: Rigspolitiets it-chef under pres i udbudssag: Her er hans svar på 19 års lovbrud.

Men det kan John Vestergaard og resten af Rigspolitiet snart blive nødt til.

Tal med dem, der ikke vil tale

Computerworld har per mail bedt samtlige retsordførere og justitsministeren om at forholde sig til sagen.

I mailen redegjorde Computerworld for sagen og Rigspolitiets manglende vilje til at forholde sig til lovligheden af det 19 år lange forløb.

Justitsministeren lod en af justitsministeriets pressefolk sende følgende svar:

"Justitsministeren har ingen kommentarer til din historie. Vi henviser til Rigspolitiet, som vi kan forstå, at du allerede har talt med."

Men på trods af denne undvigelsesmanøvre skal justitsminister Søren Pind nu alligevel svare på spørgsmål om forløbet, efter at Alternativets retsordfører Josephine Fock har stillet et skriftligt spørgsmål om sagen:

Vil ministeren redegøre for, hvordan ministeren forholder sig til sagen om, at Rigspolitiet ifølge Computerworld i strid med udbudslovens regler har fornyet en række kontrakter om drift af it-systemer med CSC uden udbudsrunder siden 1996, jf. artiklen "Rigspolitiet har ikke sendt CSC-opgaver i udbud i årevis: System-dokumentation mangler på 19. år" fra 1. december 2015?

Herunder hvorvidt ministeren mener, at forløbet beskrevet i artiklen overholder gældende lov, og hvorvidt ministeren mener, at det er tilfredsstillende, at Rigspolitiet ikke har svaret på, hvordan det kan være lovligt at ignorere udbudsreglerne i 19 år?

Justitsminister Søren Pind har nu fire uger til at besvare spørgsmålet. Computerworld følger selvfølgelig op på sagen.

Få overblikket over sagen her: Overblik: CSC har fået forlænget store offentlige it-ordrer i 19 år uden lovpligtige udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere