Artikel top billede

Magtskifte på smartphonemarkedet: Helt nye brands buldrer frem

Der vil blive solgt to milliarder mobile enheder i 2016 - og det er ikke mindst en række helt nye brands, der storsælger.

Producenterne af mobiltelefoner og smartphones ventes i 2016 at sende svimlende to milliarder enheder afsted fra fabrikkerne til butikkerne, hvor forbrugerne (igen) vil stå klar ved kasserne, klar til at købe den nyeste model.

Sådan lyder meldingen fra analysefirmaet ABI Research, der med udgangspunkt i de 15 største producenter i verden vurderer, hvordan udviklingen vil blive i det kommende år.

De to milliarder enheder, primært smartphones, er et bevis på, at mobilbølgen bestemt ikke er ved at klinge af.

"Det svarer til rundt regnet en ny enhed til hver fjerde person på planeten. Smartphone-forsendelserne viser også fortsat stærk vækst, og Samsungs smartphones står for 80 procent af virksomhedens totale forsendelser, og den procentdel fortsætter med at stige kvartal for kvartal," udtaler David McQueen, der er er research director hos ABI Research.

Her er de nye spillere

Men selvom analysefirmaet nævner Samsung - verdens største producent af smartphones - finder der faktisk et magtskifte sted på markedet disse år.

En helt ny række af brands fylder mere og mere i markedsstatistikkerne.

I opgørelsen fra ABI Resrach indgår selskaberne Apple, BlackBerry, Coolpad, HTC, Huawei, Lenovo, LG Electronics, Micromax, Microsoft/Nokia, Motorola, Samsung, Sony, TLC/Alcatel, Xiaomi og ZTE.

"Tidligere stod industriens seks største leverandører for 80 procent af markedet. Nu har de kun 50 procent, og nye spirende spillere fylder næsten en tredjedel af det nuværende marked," lyder analysen, hvor eksempelvis selskaber som Coolpad fra Kina og Micromax fra Indien ventes at vokse endnu mere i de kommende kvartaler.

Det er ikke kun ABI Research, der har bemærket, at det især er smartphoneproducenterne i lande som Kina og Indien, der nu kan fremvise markante vækstrater.

I Gartners opgørelse over det globale smartphonesalg i tredje kvartal i år fremgår det, at det var efterspørgslen på billigere smartphones på 'emerging markets', der var årsagen til, at det samlede globale salg af smartphones sted med 15 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Gartners liste over de mest solgte mobiltelefoner og smartphones på verdensplan inkluderer blandt andet selskaber som Huawei, Lenovo, Xiaomi, TCL Communication, ZTE og OPPO.

Det er dog stadig gamle kendinge som Samsung, Apple og Microsoft, der topper listerne.

Læs også:

Nye mobil-styresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere