Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Magtskifte på smartphonemarkedet: Helt nye brands buldrer frem

Der vil blive solgt to milliarder mobile enheder i 2016 - og det er ikke mindst en række helt nye brands, der storsælger.

Producenterne af mobiltelefoner og smartphones ventes i 2016 at sende svimlende to milliarder enheder afsted fra fabrikkerne til butikkerne, hvor forbrugerne (igen) vil stå klar ved kasserne, klar til at købe den nyeste model.

Sådan lyder meldingen fra analysefirmaet ABI Research, der med udgangspunkt i de 15 største producenter i verden vurderer, hvordan udviklingen vil blive i det kommende år.

De to milliarder enheder, primært smartphones, er et bevis på, at mobilbølgen bestemt ikke er ved at klinge af.

"Det svarer til rundt regnet en ny enhed til hver fjerde person på planeten. Smartphone-forsendelserne viser også fortsat stærk vækst, og Samsungs smartphones står for 80 procent af virksomhedens totale forsendelser, og den procentdel fortsætter med at stige kvartal for kvartal," udtaler David McQueen, der er er research director hos ABI Research.

Her er de nye spillere

Men selvom analysefirmaet nævner Samsung - verdens største producent af smartphones - finder der faktisk et magtskifte sted på markedet disse år.

En helt ny række af brands fylder mere og mere i markedsstatistikkerne.

I opgørelsen fra ABI Resrach indgår selskaberne Apple, BlackBerry, Coolpad, HTC, Huawei, Lenovo, LG Electronics, Micromax, Microsoft/Nokia, Motorola, Samsung, Sony, TLC/Alcatel, Xiaomi og ZTE.

"Tidligere stod industriens seks største leverandører for 80 procent af markedet. Nu har de kun 50 procent, og nye spirende spillere fylder næsten en tredjedel af det nuværende marked," lyder analysen, hvor eksempelvis selskaber som Coolpad fra Kina og Micromax fra Indien ventes at vokse endnu mere i de kommende kvartaler.

Det er ikke kun ABI Research, der har bemærket, at det især er smartphoneproducenterne i lande som Kina og Indien, der nu kan fremvise markante vækstrater.

I Gartners opgørelse over det globale smartphonesalg i tredje kvartal i år fremgår det, at det var efterspørgslen på billigere smartphones på 'emerging markets', der var årsagen til, at det samlede globale salg af smartphones sted med 15 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Gartners liste over de mest solgte mobiltelefoner og smartphones på verdensplan inkluderer blandt andet selskaber som Huawei, Lenovo, Xiaomi, TCL Communication, ZTE og OPPO.

Det er dog stadig gamle kendinge som Samsung, Apple og Microsoft, der topper listerne.

Læs også:

Nye mobil-styresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere