TDC's hovedkvarter i København.

Syv af otte topdirektører i TDC har forladt selskabet på få år

ComputerViews: På tre og et halvt år er topledelsen i TDC skiftet så meget ud, at kun en enkelt af otte direktører i dag er tilbage.

ComputerViews: Da Carsten Dilling i august 2012 havde været koncernchef i TDC i omkring en måned, satte han det hold af direktører, der skulle sikre TDC's fremtid.

Direktør-teamet bestod dengang af følgende otte personer:

Anders Jensen, Martin Lippert, Eva Berneke, Jens Munch-Hansen, Miriam Igelsø Hvidt, Niels Breining, Pernille Erenbjerg og Carsten Dilling selv.

Med nyheden om at Jens Munch-Hansen stopper i selskabet, fordi der hentes en ny koncerndirektør ind til TDC Erhverv, er Pernille Erenbjerg den eneste tilbageværende topleder fra dengang, Carsten Dilling satte sit hold.

De andre topchefer fra TDC har forladt selskabet - enten frivilligt eller ufrivilligt.

Ligesom det i øvrigt har været tilfældet med en række andre ledere, der ikke var en del af det øverste direktør-lag i TDC.

Pernille Erenbjerg ved roret
Pernille Erenbjerg blev som bekendt selv udnævnt til koncernchef, da Carsten Dilling i august måtte forlade selskabet.

Hun foretog før jul en større rokade blandt de forskellige koncerndirektører og i TDC generelt.

Læs også: TDC's store rokade: Derfor gennemfører TDC markante ændringer i organisationen og chef-laget

Med Jens Munch-Hansens exit fra TDC Erhverv, kommer den øverste ledelse i TDC således til at bestå af disse otte personer:

Michael Moyell Juul, Marina Lønning, Gunnar Evensen, Erik Heilborn, Peter Schleidt, Jens Aaløse, Louise Knauer og Pernille Erenbjerg selv.

Derfor er alt forandret
At hele TDC's øverste ledelse på tre og et halvt år er skiftet ud - med undtagelse af Pernille Erenbjerg selv - findes der en række forklaringer på.

Den mindst dramatiske er, at direktører har det med at skifte job, og at især teleselskaber har for vane at skifte direktører relativt hyppigt.

Men den egentlige årsag til TDC-ledelsens helt nye persongalleri skal nok findes et andet sted: Nemlig i det faktum at TDC som selskab er totalt forandret over de senere år.

Læs også: Koncerndirektør i TDC Erhverv færdig i TDC efter syv år med topposter

Dels har selskabet været igennem omfattende omstruktureringer, hvor forretningsområder er lagt sammen, datterselskaber lagt ind under hovedkoncernen, og opkøb og frasalg har været i spil.

Dels bliver TDC konstant udfordret af konkurrenterne og markedsudviklingen generelt, hvilket så igen afstedkommer de hyppige udskiftninger på direktør-posterne.

Godt eller skidt med mange udskiftninger?
At syv af otte direktører fra TDC's topledelse har forladt selskabet på tre og et halvt år betyder ikke, at det ikke var dygtige og kompetente folk, Carsten Dilling valgte i 2012.

Men det vidner om en koncern, der forandrer sig - og som er under pres.

Man kan i det lys argumentere for, at det var været nødvendigt med de mange udskiftninger. For det er alt andet lige et forsøg på at tilpasse sig markedsudviklingen og prøve nye ting af.

Det kan også ses som en positiv tendens, at TDC på det seneste har hentet flere af de nye topchefer ind udefra. Det skader aldrig at få nye input til strategier og konkrete produkter.

Man kan dog også mene, at det er usundt med så mange udskiftninger, og at det gør noget nær umuligt at sikre en rød linje i selskabets satsninger, når topchefer kommer og går, som forbrugerne skifter mobiltelefoner.

Målet er stadig det samme
Uanset hvad har TDC's koncernchef Pernille Erenbjerg nu sat det hold, som, hun mener, kan sikre selskabet resultater i de kommende år.

Holdet kommer til at skulle eksekvere den nye strategiplan, som TDC formentlig præsenterer den 27. januar.

"Med den nye organisering ønsker vi at komme endnu tættere på kunderne og blive hurtigere til at levere førende produkter og services til dem," udtalte Pernille Erenbjerg i december om omstruktureringerne.

På den måde er der måske trods alt ikke så meget nyt i TDC, selvom syv af otte direktører er skiftet ud.

I hvert fald var det en lignende melding, TDC kom med i 2012, da Carsten Dilling lancerede sit nye direktør-hold:

"Det hold, der nu er sat, udgør kontinuitet og har styrken til at sikre, at TDC også fremover vil skabe solide resultater til gavn for vores kunder og aktionærer."

Her er TDC-ledelsen anno 2016
Pernille Erenbjerg, administrerende direktør og koncernchef, og konstitueret koncernfinansdirektør.

Michael Moyell Juul, direktør for Online Brands og konstitueret direktør for Household Brands.

Jens Munch-Hansen, koncerndirektør for TDC Erhverv (Danmark). Den post overtager Marina Lønning, når hun tiltræder 1. april 2016, mens Jens Munch-Hansen helt forlader selskabet.

Gunnar Evensen, koncerndirektør for Norge.

Erik Heilborn, koncerndirektør for Sverige.

Peter Schleidt, koncerndirektør for Operations and Group Chief Operating Officer.

Jens Aaløse, Group Chief Customer Officer & Stakeholder Relations.

Louise Knauer, Head of Group Strategy & Portfolio Management.Læs også:

Koncerndirektør i TDC Erhverv færdig i TDC efter syv år med topposter

TDC ansætter ny topchef til hårdt presset erhvervsforretning

TDC's store rokade: Derfor gennemfører TDC markante ændringer i organisationen og chef-laget

TDC-boss på vej med vigtig ny plan: Her bliver TDC nødt til at blive bedre

Uret tikker for TDC og ny koncernchef: Snart lukker mulighedernes vindue

Overraskende direktør-exit hos TDC: Topchef forlader koncernen

TDC-topchef om den danske forretning: "Utilfredsstillende og uholdbart"

Spritnyt TDC-regnskab afslører: Erhvervsforretningen er i alvorlig kriseYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.