Artikel top billede

Disse 10 it-giganter har scoret flest patenter i 2015

IBM er totalt dominerende på listen over de it-selskaber, der har taget flest amerikanske patenter i 2015. Se hele Top 10-listen her.

Ingen er over eller ved siden af IBM, når det kommer til at være flittigst på de amerikanske patentkontorer.

For Big Blue har erhvervet sig ikke færre end 7.355 amerikanske patenter i det forgangne år. Det svarer til, at IBM i gennemsnit har taget godt 20 patenter om dagen.

På de følgende placeringer ligger Samsung med 5.072 patenter, mens Canon indtager tredjepladsen med papir på 4.134 patenter i 2015.

Det viser en opgørelse fra databasen hos den amerikanske patentvirksomhed Ifi Claims Patent Services.

På toppen i 23 år

IBM har i kølvandet på opgørelsen udsendt en prale-pressemedelelse, hvor selskabet hævder, at det ligger i toppen over patentkongerne for 23. år i træk.

"I løbet af de 23 år, hvor vi har toppet listen, har selskabets medarbejdere tegnet over 88.000 amerikanske patenter," lyder det i pressemeddelelsen fra selskabets administrerende direktør og bestyrelsesformand Ginni Rometty.

Hun peger især på selskabets investeringer i research og udvikling som værende nøglen til at skabe fremtiden for it - ikke mindst med cognitive computing og cloud, som har stået for over 2.000 af IBM's patenter i 2015.

Læs også: IBM Danmark om ny IBM-storsatsning: "Vi mener, at vi har knækket koden"

I pressemeddelelsen fremgår det også, at omkring 8.500 IBM'ere i 2015 har været med i processen med at tilkæmpe sig de mange patenter, hvilket i gennemsnit er noget nær én medarbejder per licens.

Se hele listen her

Udover IBM's dominans på patentområdet kan du selv se hele listen over, hvor mange amerikanske patenter, som it-giganterne scorede i 2015:

1. IBM - 7.355 patenter.

2. Samsung - 5.072.

3. Canon - 4.134.

4. Qualcomm - 2.900.

5. Google - 2.835.

6. Toshiba - 2.627.

7. Sony - 2.455.

8. LG Electronics - 2.242.

9. Intel - 2.048.

10. Microsoft - 1.956

Læs også:
Fik jobbet i huj og hast: Sådan vil IBM Danmarks nye topchef gribe opgaven an

Galleri: Her er IBM's mange mistede milliard-muligheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere