BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-hack - sigtes for afpresning

Artikel top billede

Europæisk teleopkøb til 123 milliarder kroner er faldet på plads

En ny telegigant tårner sig op i Europa, efter konkurrencemyndigheder har givet grønt lys for et opkøb til 123 milliarder kroner. Samtidig er en anden stor telehandel på vej, hvis ikke EU spænder ben.

En ny gigant har meldt sin ankomst på det europæiske telemarked.

Det drejer sig om det tidligere britiske statsejede British Telecom - nu BT - efter selskabet for knap et år siden lagde 123 milliarder kroner for tele- og internetselskabet EE.

Dette opkøb har de britiske konkurrencemyndigheder CMA nu givet de sidste godkendelser for, efter handlen allerede i efteråret 2015 så ud til at glide glat igennem.

Dermed er sammensmeltningen af Storbritanniens største leverandører på henholdsvis de faste og de mobile linjer en realitet, skriver BBC.

En international gigant

BT's direktør Gavin Patterson udtaler efter den sidste godkendelse, at kombinationen af BT og EE (tidligere Everything Everywhere) bliver en digital mester for Storbritannien, da selskabet vil øge innovationen i det stærkt konkurrenceprægede telemarked.

Mesterdrømmene har i hvert fald en økonomiske muskler at hvile på, da de to selskaber dag tilsammen har en omsætning på knap 250 milliarder kroner.

Det nye BT med EE i folden er samtidig godt 10 gange større end danske TDC alene målt på omsætningen.

Set i et internationalt perspektiv er dog stadig en sum penge op til teleselskabernes absolutte superliga.

Her omsætter mastodonter som AT&T, Verizon, japanske NTT og China Mobile for tre til fire gange så meget som den nye britiske telegigant.

En anden storhandel på vej

BT's opkøb af EE glider igennem kort tid efter, at den danske EU-Konkurrencekommissær Margrethe Vestager i efteråret har sat gang i en undersøgelse af en anden storhandel på det britiske telemarked.

Det drejer sig om 100 milliarder kroner-fusionen mellem teleselskabet 3 og britiske O2, som 3 vil købe af Telefónica.

Den danske konkurrencekommissærs undersøgelse blev påbegyndt efteråret, fordi hun haft mistanke om, at handlen vil kunne være konkurrenceforvridende, hvilket i sidste ende vil betyde højere priser for forbrugerne.

Læs også: Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne

Årsagen er, at de to selskaber modsat BT og EE er rene mobilselskaber, som potentielt vil kunne få en alt for stor magt med en markedsandel på omkring 40 procent.

En sammensmeltning mellem 3 og O2 vil samtidig reducere antallet af store britiske mobiloperatører fra fire til tre.

Og det anses altså af EU for at være mere potentielt konkurrenceforvridende, end at teleselskabet med fleste faste linjer og et mobilselskab med flest mobilkunder går sammen.

Læs også: 

Teleselskabernes desperate kamp: Har svært ved at følge med på brutalt marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere