Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne

EU-kommissær Margrethe Vestager (R) mener, at en fusion af Telia og Telenor ville føre til betydelige konkurrence-problemer.

Den danske EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager og hendes folk har gransket den mulige Telia-Telenor-fusion i dybden siden 8. april og har nu vendt tomlen nedad.

Afslaget for de nordiske telegiganters fusion i Danmark skyldes ifølge en en kortfattet pressemeddelelse fra Margrethe Vestager, at fusionen ikke vil sikre en fri og lige konkurrence.

"EU's fusionskontrol skal sikre, at en virksomhedsomlægning ikke fører til mindre innovation, højere priser og begrænsede valg for kunderne, samt ikke begrænser konkurrencen i det indre marked," indleder den danske konkurrencekommissær sin udtalelse.

"I den konkrete sag, der er baseret på kommissionens dybdegående analyse, er vi overbeviste om, at de betydelige konkurrenceproblemer krævede en lige så væsentlig kur. Det betød oprettelsen af en fjerde mobiloperatør," forklarer Margrethe Vestager.

Læs også: 

Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede

[b]Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt - men er en kæmpefordel for 3[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere