Artikel top billede

Forsknings-projekt: Soldater skal kunne 'se' fjenden og landkort via computer-implantat i hjernen

Amerikansk militær vil udvikle en chip, der skal forbinde soldaters sanse-apparat med computere.

Hvad der hidtil mest af alt har været et scenarie fra science fiction-verdenen står nu til at blive virkelighed: Amerikansk militær er gået i gang med at udvikle teknologi, der kan føre til anvendelsen af cyborg-soldater.

Der er ikke tale om menneskelignende robotter eller lignende, men om udviklingen af en særlig chip, der skal implanteres i soldaters hoveder.

Herfra skal de kunne forbindes trådløs til en computer, så den pågældende soldat skal kunne få overført forskellige former for data direkte til hovedet.

Det kan eksempelvis være data om fjendens position, land- eller søkort, kamp-instrukser og lignende, som soldaten så vil kunne 'se' uden at skulle fumle med fysiske kort, telefoner, headset eller lignende i kampens hede.

Det er det amerikanske militærs særlige forskningsenhed, Darpa, der står for udviklingen. Darpa står for "Defense Advanced Research Project Agency."

Det nye projekt kommer til at høre under en helt ny afdeling i Darpa, der alene skal arbejde med nye muligheder inden for neurale interfaces.

"Selv de allerbedste hjerne-computer interfaces er i dag mest af alt som to supercomputere, der forsøger at kommunikere via et gammelt 300-baud modem. Forestil dig mulighederne, når vi opgraderer vores værktøjer og får åbnet helt for kanalen mellem hjernen og moderne elektronik," lyder det fra Phillip Alvelda fra afdelingen, der hedder Neural Engineering System Design.

Ifølge ham skal det nye interface være en slags oversætter mellem digitale signaler og det, som Darpa kalder for 'elektrokemisk sprog,' som hjernen kan forstå.

Det lille neurale interface skal maksimalt være på en kubikcentimeter, og det skal ifølge Darpa udvikles på en måde, så det kan kommunikere klart og individuelt med helt ned til en enkelt ud af en million neuroner i specifikke områder af hjernen.

Udviklingsarbejdet vil kræve tæt samarbejde mellem specialister inden for en række områder, og Neural Engineering System Design-afdelingen er i gang med at finde samarbejdspartnere inden for biologi, elektronisk, medicin, fremstilling og meget andet.

Mange teknologi-eksperter har i flere år talt om, at den teknologiske udvikling bevæger sig i retning af langt tættere samspil mellem maskiner og mennesker.

Hertil kommer, at udviklingen inden for ikke mindst kunstig intelligens går hurtigt - blandt andet på grund af bil-branchens indtog på it-området.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år

Læs også: Her er Googles nye kamp-[b]robot: Testes af elite-soldater
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere