Artikel top billede

Købte softwaren for seks milliarder: Nu fletter Microsoft Yammer ind i Office 365

Microsoft tager et kæmpe skidt med den sociale tjeneste Yammer, der nu integreres fuldt ud i Office 365.

Den sociale kommunikationsplatform Yammer, som Microsoft købte for seks milliarder kroner i 2012, er nu på vej ud til alle Office 365-brugere.

Microsoft-chefen Kirk Koenigsbauer skriver i et blogindlæg, at Yammer bliver aktiveret for alle nye og eksisterende Office 365-brugere i de kommende uger og måneder.

"Det giver alle Office 365-kunder mulighed for at opnå den fulde fordel ved Yammer."

"Det markerer også kulminationen af vores fundamentale indsats - at flytte Yammer til Microsoft-datacentre og at foretage identitets-arbejde med Azure Active Directory - for at bringe Yammer helt ind i Office 365," skriver han.

Yammer kan bedst beskrives som virksomhedernes svar på de sociale medier og kommunikationsformer, forbrugerne er kommet til at elske i det seneste årti.

I en organisation er Yammer et effektivt værktøj til team-samarbejde og til kommunikation, ligesom Yammer kan bruges til at samarbejde om projekter og filer.

Læs også: Han scorede milliarder på kanonidé: Sådan gik det til

At Microsoft nu lægger Yammer ind under Office 365, betyder at det bliver muligt at tilgå tjenesten direkte fra Office 365, eller at starte en Yammer-samtale fra eksempelvis Sharepoint.

Det forudsætter dog fortsat, at man har licens til Yammer.

Kirk Koenigsbauer forklarer samtidig, hvordan der er yderligere planer om at integrere Yammer endnu mere med Microsoft-produkter som Outlook, Skype, OneDrive og Planner.

Bedre mulighed for danske organsiationer

Samtidig skriver Microsoft, at Yammer nu kan leve op til præcis de samme data-regler som Office 365, hvilket kan åbne for brugen af tjenesten i danske virksomheder og organisationer, der der eksempelvis ikke må lade data flyde uden for EU's grænser.

Yammers integration i Office 365 kommer til at ske i tre bølger, meddeler Microsoft.

Alle brugere ventes at kunne tilgå Yammer fra Office 365, når tredje bølge, der indledes i april, er gennemført.

Ifølge Microsoft anvendes Yammer i dag af over 200.000 virksomheder på verdensplan.

Læs også:

Skal det være Office 365 eller Googles cloud-mail? Her bruger virksomhederne pengene

Han scorede milliarder på kanonidé: Sådan gik det til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere