Artikel top billede

I'm the the luckiest CTO in the world! Det skriver Adam Pisoni på sin Twitter-profil efter Microsoft opkøbet. Bemærk også smilet. Foto: Yammer.

Han scorede milliarder på kanon-ide: Sådan gik det til

Interview: Microsoft købte den sociale tjeneste Yammer for seks milliarder kroner. Her fortæller en af stifterne, hvordan man får en ide, der får bankbogen til at eksplodere.

Læs også:
Derfor vil Microsoft betale milliarder for Yammer

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig

Las Vegas: Det er første gang, jeg sidder overfor en milliardær.

Han er høj, mørk og smilet på læberne er bredt og vedvarende. Adam Pisoni er helt tydelig glad af sind, men han kan også smile hele vejen til banken.

Han er nemlig en af de to grundlæggere bag den sociale tjeneste Yammer, som Microsoft købte i sommer for et beløb svarende til seks milliarder gode danske kroner.

Adam Pisoni, hvordan får men en idé, der er så mange penge værd?

"David Sacks (den anden stifter, red.) og jeg startede et socialt netværk for familier kaldet Genie, så vi var på sporet, kan man sige. Vi diskuterede fordelene ved at have et socialt netværk inden for virksomhedens fire vægge, og så var der ikke langt fra ord til handling.

Ideen kom ikke, mens vi gik en tur i parken eller over en kop kaffe. Den kom snigende og pludselig gik det op for os, at der var en fantastisk idé, så simpelt var det."

Brikkerne faldt på plads
Hvordan startede i så Yammer?

"Den sociale tjeneste, som vi allerede arbejdede med, pillede vi ikke ved, og den kører faktisk stadig som et selvstændigt projekt. Vi startede fra scratch med ny kode og et nyt team af folk.

Det gik faktisk rimelig hurtigt med at komme i gang, selv om virksomhederne i starten ikke havde den fjerneste ide om, hvad de skulle bruge tjenesten til.

Flere gav udtryk for, at det var snak ved kaffemaskinen, som bare blev flyttet over på nettet.

Brikkerne faldt dog hurtigt på plads i mange virksomheder, og pludselig strømmede folk til."

Læs også:
Derfor vil Microsoft betale milliarder for Yammer

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig

Sådan fungerer Yammer

Læs også:
Derfor vil Microsoft betale milliarder for Yammer

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig

Og så ringede Microsoft en dag og sagde, de ville købe hele butikken?

"Ha ha. Ja, det gjorde de faktisk. Vi tog ikke henvendelsen særlig alvorligt. Vi var ikke sat til salg, og det gik ganske godt for os, så vi blev egentlig mere forvirrede end glade.

Men vi gik på et par dates, og pludselig faldt tingene på plads. Det skete bare."

Hvordan er det så at få et telefonopkald, der er seks milliarder værd?

"Det var ikke helt sådan, det foregik. Men vi var skeptiske efter den første henvendelse. Men da tingene faldt på plads, var vi selvfølgelig helt høje."

Magten tilbage til folket

I kalder Yammer et socialt værktøj, men er det ikke bare et program som chefen kan bruge til at holde øje med, hvad medarbejderne laver?

"Det handler ikke om, at chefen skal holde øje med sine medarbejdere. Det er at misforstå hele konceptet. Det handler om, at medarbejderne skal dele informationer og ideer. Yammer giver magten tilbage til folket.

Bonuseffekten for chefen er, at der bliver arbejdet smartere og bedre."

Yammer er en cloud-baseret social tjeneste, som man kender det fra facebook. Forskellen er, at den er målrettet mod kommunikation i virksomheder, hvor man eksempelvis har behov for deling af dokumenter.

Men der er mange lighedspunkter med Facebook, som eksempelvis mulighederne for deling, like og komme med kommentarer til indlæg.

Læs også:
Derfor vil Microsoft betale milliarder for Yammer

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere