Artikel top billede

Hackergruppen Anonymous: På mandag klokken 07:00 angriber vi børsen og banken

Storbanker er udset som hovedmål i et storstilet angreb fra hackergruppen Anonymous på den globale finanssektor. Dansk sikkerhedsselskab opfordrer til skærpet opmærksomhed omkring det proklamerede angreb.

Hvis du har set filmen 'Fight Club', kan du måske huske, at filmens nihilistiske gruppe ultimativt arbejder på at nedbryde det internationale finansielle system og nulstille alle mennesker til samme niveau ved at sprænge banker i luften.

I den virkelige verden har hackergruppen Anonymous nu øjnene rettet stift mod børsen i New York og den britiske Bank of England, som ifølge udsagn på sociale medier som Facebook vil blive angrebet på mandag 8. februar klokken 07:00.

Gruppen har samtidig med de konkrete angrebsmål også fabrikeret en oversigt over de vigtigste finansielle institutioner i verden, hvor Danmark Nationalbank også figurerer.

Den danske it-sikkerhedsvirksomhed CSIS Security Group opfordrer i en nyhedsbulletin til agtpågivenhed over for truslen.

"Det er uklart, hvor mange sympatisører det vil lykkedes Anonymous at samle omkring denne operation, men CSIS opfordrer til, at særligt online banker og finansielle institutioner øger beredskabet i tilfælde af, at de udses som mål for denne operation," lyder det fra sikkerhedsselskabet.

Sikkerhedsselskabet forklarer, at den annoncerede aktion kommer i slipstrømmen på en række DDoS-angreb mod den britiske storbank HSBC.

Den store konspirationsteori

Mandagens aktion er benævnt Operation Ikaros - eller '#Opicarus' på de sociale medier.

Angrebet er således opkaldt efter den græske sagnfigur Ikaros, som fløj for tæt på solen med sine hjemmelavede vinger og derpå styrtede i døden.

Navnet skal ses i lyset af, at hackergruppen anser organisationer som de finansielle institutioner, efterretningstjenester og våbenindustrien som deltagere i en hemmelig koalition.

I koalitionen er det hackergruppen overbevisning, at griskhed er motoren, mens korruption er brændstoffet til at få denne påståede sammensværgelse til at flyve.

"Ligesom Ikaros har disse magter fløjet for tæt på solen, og tiden er inde til at få deres vinger sat i brand og se deres imperium og de systemer, som deres magt bygger på, gå i stå og crashe ned om ørerne på dem," skriver hackergruppen på Facebook.

"Vi må slå til i hjertet af deres imperium ved igen at smide en skruenøgle i deres maskine. Denne gang står vi overfor et meget større mål: Det globale, finansielle system. Denne gang er målet New Yorks Børs og Bank of England," fortsætter angrebsudmeldingen.

Vil hverve hackere

Samtidig opfordrer Facebook-gruppen med knap 700 interesserede og 240 deltagere også nye personer til at bakke op om gruppens målsætning.

"Klargør jeres våben og ret dem mod New York Stock Exchange og Bank of England. Dette er operationen over dem alle. Uskyldige mennesker vil måske miste noget fra aktionen, men magterne mister langt mere. Kom med skytset, brødre," runder Facebook-gruppen sin angrebsopfordring af.

Udover New Yorks børs og Bank of England melder sikkerhedsselskabet CSIS Security Group om, at også storbanker som Bank of America, Chase, JPMorgan, HSBC, og Wells Fargo er udset som mål i forskellige former for angreb.

Læs også:
Sikkerhedsbranchen svigter kunderne: Her er de trusler, du skal være klar til i 2016




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere