Artikel top billede

Foto: Gordon Mah Ung

Intels nye NUC-computer er den kraftigste minicomputer til dato

Intels NUC-serie har fået en kraftig lillebror, som kan klare de fleste spil og har et skjult trick i ærmet, når de mest krævende spil bliver fundet frem

Intel har æren for at have sparket minipc-kategorien i gang med sine Next Generation of Computing eller NUC-computere. Men et problem for de små computere har altid været manglen på rå grafisk kraft til spil.

Intel er klar med den nyeste NUC-enhed, NUC Skull Canyon, der er udstyret med firmaets kraftigste integrerede GPU og en quadcore CPU, en i7-6770HQ i Skylake-generationen.

Den indbyggede grafiske chip er en Iris Pro 580, den nyeste af sin slags, og sammenlignet med en i7-processor med HD 520-GPU'en, vil du opleve en meget stor forskel på ydeevnen.

Ved en event i USA fik vores amerikanske søstersite, PCworld.com, lov til at prøve NUC Skull Canyon ved at spille det nye spil Just Cause 3 i en FHD-opløsning med en framerate på omkring 30 fps.

Det er ikke optimalt for den krævende gamer, men for en integreret GPU, er det virkelig imponerende.

Flere hestekræfter
Som med andre NUC-computere skal du selv tilføje alt ud over processor og bundkort.

NUC Skull Canyon har plads til 32 GB DDR4 RAM fordelt i to SO-DIMM-porte, og der er ikke plads til en 2,5" SSD, men i stedet plads til to M.2 SSD'er (x4 PCIe).

Ved samme event fremviste Intel også, hvordan den lille computer virkelig er interessant for gamere.

Den lille NUC blev tilsluttet en Razer Core via et Thunderbolt 3.0-stik, og så er det pludselig en gamer-computer i topklassen - alt efter hvilket grafikkort du har i en Razer Core.

Razer Core er et chassis til et klassisk grafikkort i fuld længde, som kan tilsluttes computere med Thunderbolt 3.0-porte, der understøtter Razer Core.

Også Acer er på vej med et eksternt grafikkort, som kan tilsluttes via Thunderbolt.

Intel fortæller, NUC Skulle Canyon udkommer til maj, og at prisen (du skal selv købe SSD, RAM og styresystem) ender på omkring de 650 dollar - altså 4.200 kroner.

Med Windows 10, 16 GB RAM og 256 GB lagerplads vil prisen løbe op på omkring de 6.500 kroner.

Læs også: Oversigt: Her er de nye Mini-computere med Skylake




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere