Artikel top billede

Hvilken Android-telefon kan du købe, som svarer til den nye iPhone SE?

Med den nye iPhone SE har Apple noget, som ikke findes hos Android eller for den sags skyld Windows Phones: En lille telefon med ydeevnen i top.

Kommentar: Det er svært at finde sammenlignelige alternativer til Apples iPhone SE, som Apple præsenterede fornylig.

Langt de fleste mobiltelefoner på vores liste af alternativer er enten markant billigere end iPhone SE, men dermed også meget mindre kraftfulde, hver af alternativerne vil i den sidste end give dig en dårligere brugeroplevelse, eller de vil have større skærm end 4".

Den eneste smartphone, som vi kunne finde med nogenlunde samme mix af topspecifikationer og lille skærmstørrelse er den udmærkede Sony Xperia Z5 Compact. Men her kravler skærmstørrelsen alligevel op på 4,5" - altså kun 0,1" mindre end en iPhone 6S.

Hvis du vil have en lille smartphone, men med gode specs, så kan Apple ende med at sidde i førerpositionen.

Og interessen for små smartphones er der.

Apple selv oplyser, at de i 2015 solgte 30 millioner enheder med en 4"-skærm med sin iPhone 5S, hvilket svarer til 13 procent af hele Apples smartphonesalg.

Men hvad er Android-alternativet? En billig smartphone fra LG i plast, med en uimponerende skærmtype og en processor, som mildest talt råber efter hjælp, så snart du tænder Asphalt 8.

Der findes ikke en lille telefon på omkring de 4" med Android, som kan det samme, som en iPhone SE kan.

Den nye Samsung Galaxy S7 er en fabelagtig telefon uden de store kompromisser, LG G5 ser lige så spændende ud og HTC er også på vej med sin HTC 10, der lanceres i midten af april.

Men de har alle en skærm på 5" eller deromkring. Og det er for stort for mange.

Ejer du i dag en iPhone 4S eller 5, og vil blive i den "lille" verden, så er der ikke så mange alternativer, med mindre du vil gå op i skærmstørrelse eller gå på kompromis med ydeevnen.

Hvilken lille Android-telefon ville du vælge, og hvornår kan en smartphone egentlig betegnes som "lille" i din verden?

Læs også: Derfor bliver en iPad Pro aldrig lige så god som en PC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere