Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Direktør i e-Boks stopper: "Nu tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"

e-Boks-direktør siger farvel til butikken efter 15 år som chef. Han forlader skuden, uden at bestyrelsen har fundet en afløser.

Administrerende direktør Henrik Andersen forlader efter 15 år e-Boks.

Virksomheden står dermed over for et direktørskifte, og bestyrelsen skal nu ud og finde en ny topchef. Der er nemlig ingen aftager på bedding.

Susanne Søndahl Wolff, chef for kommunikation og marketing i Norden. Er Henrik Andersen blevet fyret?

"Nej, det er han ikke. Han har selv valgt at give stafetten videre. Han har været direktør i 15 år, hvilket jo også er lang tid i den samme virksomhed."

Der er ikke fundet en afløser til hans stilling. Er beslutningen taget pludseligt?

"Den har været undervejs i noget tid."

Hvorfor er der så ikke fundet en afløser?

"Bestyrelsen arbejder stadig på at finde den rigtige person. Det kan godt tage lidt tid, men der arbejdes på sagen."

Lang ferie ellers ingen planer

Samme toner lyder fra hovedpersonen selv.

"Da jeg kom til e-Boks for 15 år siden, var der kun fire plancher og en kassekredit. I dag er det en stor forretning, så det er en meget anderledes arbejdsplads. Jeg har i et stykke tid overvejet situationen og fundet tidspunktet rigtigt nu. Der er et god regnskabsresultat for 2015, og der er en solid organisation. Der er ingen dramatik, blot ønsket om at prøve noget nyt," siger Henrik Andersen.

Kan man sige, at du er kørt sur i det?

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg har været hos e-Boks i 15 år, og der er lang tid. Det er været en god arbejdsplads, men jeg trænger til at prøve noget nyt."

Har du nogen planer?

"Ikke konkrete planer. Jeg stopper stille og roligt hen over de kommende måneder. Herefter tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"," siger han til Computerworld.

I overgangsperioden indtil den nye direktør er udpeget, vil den daglige ledelse af selskabet ligge i hænderne på e-Boks ledergruppe - med direktør for forretningsudvikling Thomas Fjeldberg i spidsen som konstitueret direktør.

Henrik Andersen har været administrerende direktør for e-Boks siden 2001, og han har dermed været med helt fra virksomhedens start.

e-Boks har vundet Computerworlds Top 100-konkurrence flere gange og har samtidig gjort sig bemærket i en række forskellige kategorier som eksempelvis Danmarks bedste softwarevirksomhed og Danmarks bedste branchesoftwarevirksomhed.

Læs også:
Myndighed mangler 2,2 millioner it-tilmeldinger: Ingen grund til panik

Nu kan du logge ind på eBoks med dit fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere