Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Direktør i e-Boks stopper: "Nu tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"

e-Boks-direktør siger farvel til butikken efter 15 år som chef. Han forlader skuden, uden at bestyrelsen har fundet en afløser.

Administrerende direktør Henrik Andersen forlader efter 15 år e-Boks.

Virksomheden står dermed over for et direktørskifte, og bestyrelsen skal nu ud og finde en ny topchef. Der er nemlig ingen aftager på bedding.

Susanne Søndahl Wolff, chef for kommunikation og marketing i Norden. Er Henrik Andersen blevet fyret?

"Nej, det er han ikke. Han har selv valgt at give stafetten videre. Han har været direktør i 15 år, hvilket jo også er lang tid i den samme virksomhed."

Der er ikke fundet en afløser til hans stilling. Er beslutningen taget pludseligt?

"Den har været undervejs i noget tid."

Hvorfor er der så ikke fundet en afløser?

"Bestyrelsen arbejder stadig på at finde den rigtige person. Det kan godt tage lidt tid, men der arbejdes på sagen."

Lang ferie ellers ingen planer

Samme toner lyder fra hovedpersonen selv.

"Da jeg kom til e-Boks for 15 år siden, var der kun fire plancher og en kassekredit. I dag er det en stor forretning, så det er en meget anderledes arbejdsplads. Jeg har i et stykke tid overvejet situationen og fundet tidspunktet rigtigt nu. Der er et god regnskabsresultat for 2015, og der er en solid organisation. Der er ingen dramatik, blot ønsket om at prøve noget nyt," siger Henrik Andersen.

Kan man sige, at du er kørt sur i det?

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg har været hos e-Boks i 15 år, og der er lang tid. Det er været en god arbejdsplads, men jeg trænger til at prøve noget nyt."

Har du nogen planer?

"Ikke konkrete planer. Jeg stopper stille og roligt hen over de kommende måneder. Herefter tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"," siger han til Computerworld.

I overgangsperioden indtil den nye direktør er udpeget, vil den daglige ledelse af selskabet ligge i hænderne på e-Boks ledergruppe - med direktør for forretningsudvikling Thomas Fjeldberg i spidsen som konstitueret direktør.

Henrik Andersen har været administrerende direktør for e-Boks siden 2001, og han har dermed været med helt fra virksomhedens start.

e-Boks har vundet Computerworlds Top 100-konkurrence flere gange og har samtidig gjort sig bemærket i en række forskellige kategorier som eksempelvis Danmarks bedste softwarevirksomhed og Danmarks bedste branchesoftwarevirksomhed.

Læs også:
Myndighed mangler 2,2 millioner it-tilmeldinger: Ingen grund til panik

Nu kan du logge ind på eBoks med dit fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere