Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Direktør i e-Boks stopper: "Nu tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"

e-Boks-direktør siger farvel til butikken efter 15 år som chef. Han forlader skuden, uden at bestyrelsen har fundet en afløser.

Administrerende direktør Henrik Andersen forlader efter 15 år e-Boks.

Virksomheden står dermed over for et direktørskifte, og bestyrelsen skal nu ud og finde en ny topchef. Der er nemlig ingen aftager på bedding.

Susanne Søndahl Wolff, chef for kommunikation og marketing i Norden. Er Henrik Andersen blevet fyret?

"Nej, det er han ikke. Han har selv valgt at give stafetten videre. Han har været direktør i 15 år, hvilket jo også er lang tid i den samme virksomhed."

Der er ikke fundet en afløser til hans stilling. Er beslutningen taget pludseligt?

"Den har været undervejs i noget tid."

Hvorfor er der så ikke fundet en afløser?

"Bestyrelsen arbejder stadig på at finde den rigtige person. Det kan godt tage lidt tid, men der arbejdes på sagen."

Lang ferie ellers ingen planer

Samme toner lyder fra hovedpersonen selv.

"Da jeg kom til e-Boks for 15 år siden, var der kun fire plancher og en kassekredit. I dag er det en stor forretning, så det er en meget anderledes arbejdsplads. Jeg har i et stykke tid overvejet situationen og fundet tidspunktet rigtigt nu. Der er et god regnskabsresultat for 2015, og der er en solid organisation. Der er ingen dramatik, blot ønsket om at prøve noget nyt," siger Henrik Andersen.

Kan man sige, at du er kørt sur i det?

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg har været hos e-Boks i 15 år, og der er lang tid. Det er været en god arbejdsplads, men jeg trænger til at prøve noget nyt."

Har du nogen planer?

"Ikke konkrete planer. Jeg stopper stille og roligt hen over de kommende måneder. Herefter tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"," siger han til Computerworld.

I overgangsperioden indtil den nye direktør er udpeget, vil den daglige ledelse af selskabet ligge i hænderne på e-Boks ledergruppe - med direktør for forretningsudvikling Thomas Fjeldberg i spidsen som konstitueret direktør.

Henrik Andersen har været administrerende direktør for e-Boks siden 2001, og han har dermed været med helt fra virksomhedens start.

e-Boks har vundet Computerworlds Top 100-konkurrence flere gange og har samtidig gjort sig bemærket i en række forskellige kategorier som eksempelvis Danmarks bedste softwarevirksomhed og Danmarks bedste branchesoftwarevirksomhed.

Læs også:
Myndighed mangler 2,2 millioner it-tilmeldinger: Ingen grund til panik

Nu kan du logge ind på eBoks med dit fingeraftryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere