Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Direktør i e-Boks stopper: "Nu tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"

e-Boks-direktør siger farvel til butikken efter 15 år som chef. Han forlader skuden, uden at bestyrelsen har fundet en afløser.

Administrerende direktør Henrik Andersen forlader efter 15 år e-Boks.

Virksomheden står dermed over for et direktørskifte, og bestyrelsen skal nu ud og finde en ny topchef. Der er nemlig ingen aftager på bedding.

Susanne Søndahl Wolff, chef for kommunikation og marketing i Norden. Er Henrik Andersen blevet fyret?

"Nej, det er han ikke. Han har selv valgt at give stafetten videre. Han har været direktør i 15 år, hvilket jo også er lang tid i den samme virksomhed."

Der er ikke fundet en afløser til hans stilling. Er beslutningen taget pludseligt?

"Den har været undervejs i noget tid."

Hvorfor er der så ikke fundet en afløser?

"Bestyrelsen arbejder stadig på at finde den rigtige person. Det kan godt tage lidt tid, men der arbejdes på sagen."

Lang ferie ellers ingen planer

Samme toner lyder fra hovedpersonen selv.

"Da jeg kom til e-Boks for 15 år siden, var der kun fire plancher og en kassekredit. I dag er det en stor forretning, så det er en meget anderledes arbejdsplads. Jeg har i et stykke tid overvejet situationen og fundet tidspunktet rigtigt nu. Der er et god regnskabsresultat for 2015, og der er en solid organisation. Der er ingen dramatik, blot ønsket om at prøve noget nyt," siger Henrik Andersen.

Kan man sige, at du er kørt sur i det?

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg har været hos e-Boks i 15 år, og der er lang tid. Det er været en god arbejdsplads, men jeg trænger til at prøve noget nyt."

Har du nogen planer?

"Ikke konkrete planer. Jeg stopper stille og roligt hen over de kommende måneder. Herefter tager jeg nok en solid ferie, inden jeg begynder at se mig om efter noget nyt"," siger han til Computerworld.

I overgangsperioden indtil den nye direktør er udpeget, vil den daglige ledelse af selskabet ligge i hænderne på e-Boks ledergruppe - med direktør for forretningsudvikling Thomas Fjeldberg i spidsen som konstitueret direktør.

Henrik Andersen har været administrerende direktør for e-Boks siden 2001, og han har dermed været med helt fra virksomhedens start.

e-Boks har vundet Computerworlds Top 100-konkurrence flere gange og har samtidig gjort sig bemærket i en række forskellige kategorier som eksempelvis Danmarks bedste softwarevirksomhed og Danmarks bedste branchesoftwarevirksomhed.

Læs også:
Myndighed mangler 2,2 millioner it-tilmeldinger: Ingen grund til panik

Nu kan du logge ind på eBoks med dit fingeraftryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere