Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Opera-stifter klar med helt ny browser, Vivaldi, der kommer med flere interessante funktioner og bygger på Chromium-kernen.

Se også: Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Lad os bare slå det fast med det samme: Det bliver ekstremt meget op ad bakke for den nye browser Vivaldi, der i dag rammer markedet.

Browser-markedet er nemlig i dén grad domineret af Googles Chrome, Microsofts IE og Mozillas Firefox.

Microsoft forsøg på at få Windows-brugerne til at tage den nye Edge-browser til sig har dokumenteret, hvor svært det er at slå igennem som ny browser - og Edge er endda præinstalleret i Windows 10.

Læs også: Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

Men nu er Vivaldi altså klar i version 1.0 efter at have været i omløb i diverse alpha- og beta-udgaver i et års tid.

Bag Vivaldi står Jon von Tetchner, der er tidligere direktør i norske Opera og også var med til at stifte det browser-projekt.

"Vivaldi debuterer nu med sin længe ventede første version, der skal hjælpe alle med at gøre deres browsing mere produktiv, effektiv og sjov," skriver Vivaldi i en pressemeddelelse.

"Mens andre barberer deres tilbud ned, tilføjer Vivaldi funktioner og muligheder for personalisering for at hjælpe nettets mest krævende brugere med at øge deres produktivitet og effektivitet."

Se også: Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Her er funktionerne
Blandt de funktioner, der fremhæves, kan nævnes muligheden for at organisere faneblade i stakke, muligheden for at se flere websider på samme tid, note-funktioner og en række 'quick commands' via et kommandointerface.

Læs også: Denne nye browser er helt 'ren': Indsamler ikke data om dig

Vivaldi slår sig i høj grad op på, at du kan benytte genveje på tastaturet og musen:

"Hvis du virkelig vil styre browseren lynende hurtigt. Bevægelser med musen gør en enkelt bevægelse med håndleddet til stort set en hvilken som helst handling i browseren. Tastatur-genveje gør det samme med simple taste-kombinationer," skriver Vivaldi.

Vi har også tidligere fortalt, at Vivaldi lover ikke at indsamle data om brugerne. Læs mere om det her

Vivaldi bygger på React, JavaScript og Node.js. Browserens kerne er open source koden Chromium, som også anvendes i Chrome-browseren fra Google.

Du kan hente Vivaldi her.

Læs også:

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

Denne nye browser er helt 'ren': Indsamler ikke data om dig

Manden bag Opera klar med super-fleksibel browser: Her er Vivaldi
Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?