Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Opera-stifter klar med helt ny browser, Vivaldi, der kommer med flere interessante funktioner og bygger på Chromium-kernen.

Se også: Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Lad os bare slå det fast med det samme: Det bliver ekstremt meget op ad bakke for den nye browser Vivaldi, der i dag rammer markedet.

Browser-markedet er nemlig i dén grad domineret af Googles Chrome, Microsofts IE og Mozillas Firefox.

Microsoft forsøg på at få Windows-brugerne til at tage den nye Edge-browser til sig har dokumenteret, hvor svært det er at slå igennem som ny browser - og Edge er endda præinstalleret i Windows 10.

Læs også: Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

Men nu er Vivaldi altså klar i version 1.0 efter at have været i omløb i diverse alpha- og beta-udgaver i et års tid.

Bag Vivaldi står Jon von Tetchner, der er tidligere direktør i norske Opera og også var med til at stifte det browser-projekt.

"Vivaldi debuterer nu med sin længe ventede første version, der skal hjælpe alle med at gøre deres browsing mere produktiv, effektiv og sjov," skriver Vivaldi i en pressemeddelelse.

"Mens andre barberer deres tilbud ned, tilføjer Vivaldi funktioner og muligheder for personalisering for at hjælpe nettets mest krævende brugere med at øge deres produktivitet og effektivitet."

Se også: Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Her er funktionerne
Blandt de funktioner, der fremhæves, kan nævnes muligheden for at organisere faneblade i stakke, muligheden for at se flere websider på samme tid, note-funktioner og en række 'quick commands' via et kommandointerface.

Læs også: Denne nye browser er helt 'ren': Indsamler ikke data om dig

Vivaldi slår sig i høj grad op på, at du kan benytte genveje på tastaturet og musen:

"Hvis du virkelig vil styre browseren lynende hurtigt. Bevægelser med musen gør en enkelt bevægelse med håndleddet til stort set en hvilken som helst handling i browseren. Tastatur-genveje gør det samme med simple taste-kombinationer," skriver Vivaldi.

Vi har også tidligere fortalt, at Vivaldi lover ikke at indsamle data om brugerne. Læs mere om det her

Vivaldi bygger på React, JavaScript og Node.js. Browserens kerne er open source koden Chromium, som også anvendes i Chrome-browseren fra Google.

Du kan hente Vivaldi her.

Læs også:

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

Denne nye browser er helt 'ren': Indsamler ikke data om dig

Manden bag Opera klar med super-fleksibel browser: Her er Vivaldi
Premium
Skat gør klar til mangeårigt kæmpeudbud til mere end kvart milliard kroner
Skat sender central kæmpeopgave til mere end en kvart milliard kroner i udbud. Opgaven håndteres i dag af KMD, der tidligere har budt langt under udbudsprisen.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.