Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Opera-stifter klar med helt ny browser, Vivaldi, der kommer med flere interessante funktioner og bygger på Chromium-kernen.

Se også: Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Lad os bare slå det fast med det samme: Det bliver ekstremt meget op ad bakke for den nye browser Vivaldi, der i dag rammer markedet.

Browser-markedet er nemlig i dén grad domineret af Googles Chrome, Microsofts IE og Mozillas Firefox.

Microsoft forsøg på at få Windows-brugerne til at tage den nye Edge-browser til sig har dokumenteret, hvor svært det er at slå igennem som ny browser - og Edge er endda præinstalleret i Windows 10.

Læs også: Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

Men nu er Vivaldi altså klar i version 1.0 efter at have været i omløb i diverse alpha- og beta-udgaver i et års tid.

Bag Vivaldi står Jon von Tetchner, der er tidligere direktør i norske Opera og også var med til at stifte det browser-projekt.

"Vivaldi debuterer nu med sin længe ventede første version, der skal hjælpe alle med at gøre deres browsing mere produktiv, effektiv og sjov," skriver Vivaldi i en pressemeddelelse.

"Mens andre barberer deres tilbud ned, tilføjer Vivaldi funktioner og muligheder for personalisering for at hjælpe nettets mest krævende brugere med at øge deres produktivitet og effektivitet."

Se også: Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Her er funktionerne
Blandt de funktioner, der fremhæves, kan nævnes muligheden for at organisere faneblade i stakke, muligheden for at se flere websider på samme tid, note-funktioner og en række 'quick commands' via et kommandointerface.

Læs også: Denne nye browser er helt 'ren': Indsamler ikke data om dig

Vivaldi slår sig i høj grad op på, at du kan benytte genveje på tastaturet og musen:

"Hvis du virkelig vil styre browseren lynende hurtigt. Bevægelser med musen gør en enkelt bevægelse med håndleddet til stort set en hvilken som helst handling i browseren. Tastatur-genveje gør det samme med simple taste-kombinationer," skriver Vivaldi.

Vi har også tidligere fortalt, at Vivaldi lover ikke at indsamle data om brugerne. Læs mere om det her

Vivaldi bygger på React, JavaScript og Node.js. Browserens kerne er open source koden Chromium, som også anvendes i Chrome-browseren fra Google.

Du kan hente Vivaldi her.

Læs også:

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

Denne nye browser er helt 'ren': Indsamler ikke data om dig

Manden bag Opera klar med super-fleksibel browser: Her er VivaldiYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.