Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Oprørte byrådsmedlemmer i kommune siger nej til digital dagsorden: Vi vil have den på papir

Et forslag om digitalisering af dagsordenen til byrådsmøderne bringer sindene i kog blandt byrådsmedlemmerne i den nordsjællandske kommune. Læs hvorfor.

Digitaliseringen af Danmark, og naturligvis også de danske kommuner, har høj prioritet.

Men det er ikke alle deltagere i processen, der er lige begejstrede for, at tingene rykker fra papir til skærm.

Det oplevede deltagerne på et byrådsmøde i Gribskov Kommune.

Med udsigten til at skulle modtage dagsordenen til de kommende byrådsmøder digitalt fremfor på papir opstod, der nemlig total splittelse blandt mødedeltagerne.

Forslaget om digitalisering af dagsordenen, der nok er gængs arbejdsgang i de fleste virksomheder, blev stillet af det lokal parti Nyt Gribskov, der fortæller til Nyt om Nordsjælland, at modstanden mod forslaget kom som en overraskelse.

"Det kommer bag på os, at der kan være så stor uenighed mod at nytænke byrådsarbejdet. Vi beder borgerne bruge computeren til stort set al ting, så det ville klæde os at gøre det samme," siger Anders Gerner Frost fra Nyt Gribskov til Nyt om Nordsjælland.

Det, der blandt andet kom bag på Anders Gerner Frost var, at byrådsmedlemmer som Lone Møller (A) ligefrem truede med at udvandre fra mødet, hvis hun ikke i fremtiden kunne modtage sin dagsorden på papir.

Lone Møller, hvorfor reagererede du sådan?

"Det betyder meget for mig, at modtage dagsordenen på papir, som jeg eksempelvis kan tilføje noter på eller understrege emner," fortæller hun til Computerworld.

Når nu borgerne i jeres kommune skal bruge digitale redskaber, så skal byrådsmedlemmerne vel også?

"Ja, selvfølgelig skal vi det. Alle bilag er da også allerede digitale. Men for en person som mig er det langt lettere at benytte papir. Ligeledes kom forslaget som et lyn fra en klar himmel, da det ikke var blevet drøftet først. Hvis vi havde gjort det, så kunne vi nok også godt finde en løsning," fortæller hun.

Og hun står ikke alene med den holdning. Den bakkes op af mange andre medlemmer af byrådet i Gripskov.

"Det skal være frivilligt om man vil have dagsordenen digitalt eller på papir," siger hun.

Ingen skavanker

Efter de mange protester gjorde forslagsstillerne et forsøg på at tilpasse forslaget til kommunens regler, der også gælder for borgerne.

Her kan man søge om fritagelse for digital post, hvis der er en begrundelse for det, eksempelvis i form af funktionsnedsættelser.

Til det forslag siger Lone Møller til Nyt om Nordsjælland:

"Jeg har jo ingen særlige skavanker, så det er jo ikke ensbetydende med, at jeg så bliver fritaget."

Du kan læse mere om det kaotiske byrådsmøde her.

Læs også:
Gratis kontorpakke er klar i en spritny og velpoleret udgave

Så er den gal igen: Ny ransomware på spil i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere