Artikel top billede

Flere købere var interesserede i Fona: Men Elkjøp Nordic ville betale mest

Der har været flere interesserede købere i Fona-butikkerne. "Vi har selvfølgelig solgt til højestbydende," siger det kriseramte selskabs advokat og rekonstruktør.

Fona-ejernes beslutning om at sælge til norske Elkjøp Nordic, der også står bag Elgiganten, afslutter et længere forløb med at finde en måde, hvorpå den ellers hæderkronede Fona-koncern kunne overleve.

Med handlen overtager Elkjøp Nordic i alt 10 Fona-butikker, mens resten - 46 butikker - nu drejer nøglen om.

Det kan du læse mere om her: Elgiganten overtager Fona

Elkjøp Nordic var imidlertid ikke den eneste interesserede køber i Fona-butikkerne, fortæller Fonas såkaldte rekonstruktør, advokat Ole Borch fra Bech Bruun, der i flere måneder har arbejdet på at finde en udvej for det kriseramte selskab.

"Vi har forhandlet til flere sider, og vi har selvfølgelig her kigget på, hvad der ville tjene kreditorernes interesser bedst. Der har jeg jo været en sælger, der som alle andre sælgere har skullet sælge en vare, og vi har selvfølgelig valgt den køber, der har budt mest," siger han til Computerworld.

Fona-brandet fortsætter

Ifølge ham er det i den sammenhæng glædeligt, at netop Elkjøp Nordic oven i den tilbudte pris har valgt at videreføre to butikker oven i de otte butikker, der oprindeligt var udset til at overleve.

Det betyder nemlig, at antallet af Fona-ansatte, som ellers var udset til at blive fyret, vil blive mindre end oprindeligt forventet.

"Her er der jo sammenfaldende interesser," siger Ole Borch.

Ole Borch vil ikke fortælle noget som helst om, hvilken pris han og Ekjøp Nordic er nået frem til, at de 10 Fona-butikker skal koste.

"Det er vigtigt for os at holde en skarp kommunikations-strøm, og derfor vil vi først oplyse tallen i det kreditor-materiale, som vi vil udsende, hvis og når vi får de nødvendige godkendelser fra konkurrence-myndighederne," siger han.

Hvilke købere har du ellers forhandelt med om en overtagelse af Fona?

"Det vil jeg selvfølgelig ikke sige noget som helst om."

Kan du så fortælle, hvor mange købere du har forhandlet med?

"Nej, jeg vil ikke sige noget som helst."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere