Artikel top billede

Flere købere var interesserede i Fona: Men Elkjøp Nordic ville betale mest

Der har været flere interesserede købere i Fona-butikkerne. "Vi har selvfølgelig solgt til højestbydende," siger det kriseramte selskabs advokat og rekonstruktør.

Fona-ejernes beslutning om at sælge til norske Elkjøp Nordic, der også står bag Elgiganten, afslutter et længere forløb med at finde en måde, hvorpå den ellers hæderkronede Fona-koncern kunne overleve.

Med handlen overtager Elkjøp Nordic i alt 10 Fona-butikker, mens resten - 46 butikker - nu drejer nøglen om.

Det kan du læse mere om her: Elgiganten overtager Fona

Elkjøp Nordic var imidlertid ikke den eneste interesserede køber i Fona-butikkerne, fortæller Fonas såkaldte rekonstruktør, advokat Ole Borch fra Bech Bruun, der i flere måneder har arbejdet på at finde en udvej for det kriseramte selskab.

"Vi har forhandlet til flere sider, og vi har selvfølgelig her kigget på, hvad der ville tjene kreditorernes interesser bedst. Der har jeg jo været en sælger, der som alle andre sælgere har skullet sælge en vare, og vi har selvfølgelig valgt den køber, der har budt mest," siger han til Computerworld.

Fona-brandet fortsætter

Ifølge ham er det i den sammenhæng glædeligt, at netop Elkjøp Nordic oven i den tilbudte pris har valgt at videreføre to butikker oven i de otte butikker, der oprindeligt var udset til at overleve.

Det betyder nemlig, at antallet af Fona-ansatte, som ellers var udset til at blive fyret, vil blive mindre end oprindeligt forventet.

"Her er der jo sammenfaldende interesser," siger Ole Borch.

Ole Borch vil ikke fortælle noget som helst om, hvilken pris han og Ekjøp Nordic er nået frem til, at de 10 Fona-butikker skal koste.

"Det er vigtigt for os at holde en skarp kommunikations-strøm, og derfor vil vi først oplyse tallen i det kreditor-materiale, som vi vil udsende, hvis og når vi får de nødvendige godkendelser fra konkurrence-myndighederne," siger han.

Hvilke købere har du ellers forhandelt med om en overtagelse af Fona?

"Det vil jeg selvfølgelig ikke sige noget som helst om."

Kan du så fortælle, hvor mange købere du har forhandlet med?

"Nej, jeg vil ikke sige noget som helst."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere