Artikel top billede

Flere købere var interesserede i Fona: Men Elkjøp Nordic ville betale mest

Der har været flere interesserede købere i Fona-butikkerne. "Vi har selvfølgelig solgt til højestbydende," siger det kriseramte selskabs advokat og rekonstruktør.

Fona-ejernes beslutning om at sælge til norske Elkjøp Nordic, der også står bag Elgiganten, afslutter et længere forløb med at finde en måde, hvorpå den ellers hæderkronede Fona-koncern kunne overleve.

Med handlen overtager Elkjøp Nordic i alt 10 Fona-butikker, mens resten - 46 butikker - nu drejer nøglen om.

Det kan du læse mere om her: Elgiganten overtager Fona

Elkjøp Nordic var imidlertid ikke den eneste interesserede køber i Fona-butikkerne, fortæller Fonas såkaldte rekonstruktør, advokat Ole Borch fra Bech Bruun, der i flere måneder har arbejdet på at finde en udvej for det kriseramte selskab.

"Vi har forhandlet til flere sider, og vi har selvfølgelig her kigget på, hvad der ville tjene kreditorernes interesser bedst. Der har jeg jo været en sælger, der som alle andre sælgere har skullet sælge en vare, og vi har selvfølgelig valgt den køber, der har budt mest," siger han til Computerworld.

Fona-brandet fortsætter

Ifølge ham er det i den sammenhæng glædeligt, at netop Elkjøp Nordic oven i den tilbudte pris har valgt at videreføre to butikker oven i de otte butikker, der oprindeligt var udset til at overleve.

Det betyder nemlig, at antallet af Fona-ansatte, som ellers var udset til at blive fyret, vil blive mindre end oprindeligt forventet.

"Her er der jo sammenfaldende interesser," siger Ole Borch.

Ole Borch vil ikke fortælle noget som helst om, hvilken pris han og Ekjøp Nordic er nået frem til, at de 10 Fona-butikker skal koste.

"Det er vigtigt for os at holde en skarp kommunikations-strøm, og derfor vil vi først oplyse tallen i det kreditor-materiale, som vi vil udsende, hvis og når vi får de nødvendige godkendelser fra konkurrence-myndighederne," siger han.

Hvilke købere har du ellers forhandelt med om en overtagelse af Fona?

"Det vil jeg selvfølgelig ikke sige noget som helst om."

Kan du så fortælle, hvor mange købere du har forhandlet med?

"Nej, jeg vil ikke sige noget som helst."
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere