Artikel top billede

Elgiganten overtager Fona

Norske Elkjøp, der ejer Elgiganten, overtager 10 Fona-butikker. Dermed bliver Elkjøp Nordic ejer af hele den del af Fona, der var udset til at overleve. Resten af Fona lukkes. Se de 10 butikker, der overlever her.

Selskabet bag Elgiganten, norske Elkjøp Nordic, overtager 10 Fona-butikker af den kriseramte Fona-kæde.

Fona meddelte fornylig, at kæden drejede nøglen om på langt de fleste af sine butikker som led i den akutte redningsplan, der for tiden er blevet iværksat.

Lukningerne ville samtidig føre til opsigelse af flere hundrede medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Fyrer 282 medarbejdere: Kun otte Fona-butikker overlever.

De 10 butikker, som Elkjøp Nordic nu overtager, inkluderer samtlige de otte butikker, som Fona havde udset til at overleve. Hertil kommer henholdsvis butikken på Strøget i Aarhus samt på Nørreport i København.

Dermed overtager Elkjøp hele den tilbageværende Fona-forretning. Det norske selskab meddeler, at samtlige medarbejdere i de 10 butikker beholder deres job.

Koncernchef i Elkjøp, Jaan Ivar Semlitsch, begrunder købet med, at Elkjøp har gode erfaringer med bynære butikker i Norge og Sverige.

Dermed passer Fona-konceptet godt ind som et supplement til Elgiganten, hvis store varehuse altid ligger uden for by-midten.

"De store salgsvolumener vil fortsat komme fra vores 29 Elgiganten-varehuse placeret uden for bycentrum og fra nethandelen. Vi har imidlertid god erfaring fra Norge og Sverige med butikker i bycentrum, og derfor er vi glade for denne aftale," siger Jaan Ivar Semlitsch i en udsendt meddelelse.

Elkjøp kender Fona ganske udmærket, i det selskabet i de seneste 10 år har ejet omkring 40 procent af Fona.

Det vakte derfor en del opsigt, da Elkjøp i februar trak sig helt ud af Fonas bestyrelse netop som selskabets livstruende krise var brudt ud.

Det kan du læse mere om her: Storaktionær trækker sig fra kriseramte Fonas bestyrelse - se hans kryptiske begrundelse

Resten lukkes

F Group, der ejer Fona, vil i løbet af de kommende par måneder afvikle alle de resterende aktiviteter i selskabet.

Det betyder med andre ord, at de resterende 46 Fona-butikker planmæssigt lukker og sluker. F Group meddeler, at selskabet er i fuld gang med at finde løsninger med udlejere og nye lejere af de pågældende butikker.

Elkjøp overtager følgende Fona-butikker:

- Strøget i København.

- Strøget i Aarhus.

- Lyngby Storcenter nord for København.

- Frederiksberg.

- Rødovre.

- Fisketorvet i København.

- Hørsholm.

- Nørreport i København.

- Nytorv i Aalborg.

- Østerbro i København.

Fona gik i betalingsstandsning i begyndelsen af februar, efter selskabet var løbet tør for penge som følge af hård konkurrence.

Dengang meddelte ejerkredsen, at løsningen kunne være 'en ny stærk partner eller ejer, der kan tilføre virksomheden kapital," hed det.

Det kan du læse mere om her: Fona går i betalingsstandsning: Skal finde ny kapital for at undgå konkurs

Parterne meddeler, at købet skal godkendes af de danske konkurrence-myndigheder, da Elgiganten i forvejen er stor på det danske marked.

Ifølge dem er der således i første omgang tale om en 'princip-aftale,' som de imidlertid forventer kan godkendes inden for 'rimelig tid.'

Læs også:

På besøg i tre Fona-butikker: Fire kunder købte tilsammen én cd og ét iPhone-cover

Overblik: Fona står på afgrundens rand - er en redning overhovedet mulig?

Er fyringsrunde og butikslukninger nok? Slagsmålet om Fonas fremtid er langt fra slut

Her er de mulige - og mest sandsynlige - købere af Fona

Debat: Lukker din lokale Fona - og hvad betyder det for dig?

Fona-ansatte måtte læse om massefyringer i pressen

Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere